Η Αλαζονεία στα Σκουπίδια


Γράφει ο Τριαντάφυλλος Καρατράντος

Κάθε φορά που περνάω από τη Λιοσίων και βλέπω τα αυτοκίνητα να προσπαθούν να αποφύγουν τους λόφους των σκουπιδιών σκέφτομαι το Δήμαρχο Αθηναίων.
Ο Νικήτας Κακλαμάνης είναι ο πιο κομματικός Δήμαρχος που είχε η Αθήνα εδώ και πολλά χρόνια. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος παρέδωσε την κομματική του ταυτότητα και θέλησε να εκμεταλλευτεί το άστρο του, το οποίο δημιουργήθηκε από τις δύο απανωτές εκλογικές νίκες τους για το Δήμο, με τη δημιουργία ενός νέου κόμματος. Η Ντόρα Μπακογιάννη, διατήρησε επίσης ένα σχετικά υπερκομματικό προφίλ, αν και δεν παρέλειψε να αφήσει την Κοτζιά για το Νεοκλασικό κτίριο του ΥΠΕΞ.
Ο Νικήτας Κακλαμάνης είναι μία ξεχωριστή περίπτωση. Στη διάρκεια της εσωκομματικής διαδικασίας της Ν.Δ. για την ανάδειξη νέου αρχηγού, πραγματικά βαρεθήκαμε να τον βλέπουμε στα τηλεοπτικά παράθυρα. Βέβαια, φρόντισε να μην μας αφήσει παραπονεμένους και μετά το πέρας της διαδικασίας. έσπευσε λοιπόν να δηλώσει ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος για το Δήμο Αθηναίων, και αν θέλει η Ν.Δ. ας τον στηρίξει.
Ουσιαστικά, ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος ήταν από τους σκληρότερους επικριτές του Αντώνη Σαμαρά αυτή την περίοδο, κάνει έναν πολιτικό εκβιασμό στον Πρόεδρο της Ν.Δ. Ακούγοντας για τις παρασκηνιακές συζητήσεις που έχουν ανοίξει γύρω από το ...........
ενδεχόμενο υποψηφιότητας ενός από τη λεγόμενη γενιά των σαραντάρηδων, με επικρατέστερους τον Άρη Σπηλιωτόπουλο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ωθεί τα πράγματα στα άκρα.
Πραγματικά, δεν με ενδιαφέρει πως θα επιλέξει η Ν.Δ. τον υποψήφιο Δήμαρχο, με ενδιαφέρει όμως ποιος θα είναι αυτός. Ο Νικήτας Κακλαμάνης έχει κάθε δικαίωμα να θέλει να είναι ξανά υποψήφιος, έχει όμως και το πολιτικό επιχείρημα;
Είναι ένας Δήμαρχος που έμεινε στην ιστορία για το καμένο δέντρο στο Σύνταγμα, για την κόντρα για το Κτήμα Δροσοπούλου και για τους τόνους των σκουπιδιών.
Αν τελικά ο Αντώνης Σαμαράς επιλέξει κάποιο άλλο πρόσωπο για το Δήμο Αθηναίων, ασχέτως αν το κάνει για προσωπικούς εσωκομματικούς λόγους, θα έχει κάνει μία πολιτική κίνηση σοβαρή. Ο κύριος Κακλαμάνης δεν δείχνει ικανός να κερδίσει και πάλι το Δήμο της Αθήνας, αλλά ακόμη και αυτό είναι ήσσονος σημασίας. Το σημαντικό είναι τι έχει να κερδίσει η Αθήνα από μία ενδεχόμενη επανεκλογή του.
Δεν είναι μόνο η χώρα και η οικονομία που βρίσκονται σε οριακή κατάσταση, είναι και η Αθήνα, η οποία αργοπεθαίνει και κακοποιείται από όλους μας καθημερινά. Έχει ανάγκη από μία άμεση και αποτελεσματική πολιτική ανάπλασης και αλλαγής, δεν χρειάζεται άλλες μικροπολιτικές αλαζονείες που την πνίγουν στα σκουπίδια.