Βάλαμε το .....χεράκι μας;;;


Αγαπητό καφενείο θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την συμβολή σου στην παύση της κατάληψης του Βαρβακείου Γυμνασίου -Λυκείου Ψυχικού.
Η κατάληψη σήμερα σταμάτησε χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες του Δ/ντή του Λυκείου, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και αρκετών Καθηγητών.
Η επιστροφή της Γ' Λυκείου από εκδρομή ήταν επίσης καθοριστική. Οι λίγοι που δημιούργησαν την έκρυθμη κατάσταση τις προηγούμενες ημέρες είχαν εκμεταλλευτεί την απουσία της. Είναι γεγονός ότι με την Γ΄Λυκείου στο σχολείο δεν θα γινόταν κατάληψη.
Η φωνή της λογικής που διαθέτουν τα παιδιά μας που βρίσκονται πιο κοντά στο μέλλον καλείται να παίξει και αυτή τον ρόλο της.
Τα παιδιά άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι κάποιοι λίγοι εκμεταλλεύονταν την έμφυτη ανάγκη τους να ακουστεί μια φωνή και την μετασχημάτιζαν σε "δήθεν" αγωνιστική κινητοποίηση η οποία στην ουσία έχει πάρει εθιμοτυπικό χαρακτήρα: "Τις διακοπές" του Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου κάθε χρόνο!. Αυτοί οι λίγοι κατά καιρούς έχουν δημιουργήσει στα παιδιά μας τελικά μια παραμορφωμένη εικόνα της δημοκρατίας. Ας προστατεύσουμε τα παιδιά μας, ας προστατεύσουμε το μέλλον τους και την προσωπικότητά τους. Μην ξεχνάμε ότι κάποια θέματα δεν .........
τίθενται κάτω από το πρίσμα καμμιάς διαδικασίας. Το δικαίωμα να ζει κάποιος,να τρέφεται, να μορφώνεται, να εργάζεται δεν μπορεί να εμποδιστεί από κανέναν, ακόμη και από μία πλειοψηφία (αν και εδώ δεν υπήρξε ποτέ) γιατί τότε μετασχηματίζεται σε φασισμό.Είναι θεμελιώδη δικαιώματα αυτά, για χάρη τους έχουν θυσιαστεί εκατομμύρια και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τα αμφισβητήσει και να παρεμποδίσει οποιονδήποτε να τα απολαύσει.
Με εκτίμηση
Ο Φανατικός Αναγνώστης σου.