Εδώδιμα και αποικιακά


Γράφει ο Δημήτρης Χίλιος

Μετανοείτε! Λιώνουν οι πάγοι, ανεβαίνουν τα όρια συνταξιοδότησης, γίνεται χαμός με τα εμβόλια της γρίπης. βγήκε αρχηγός στη Ν.Δ., επέστρεψε ο Τζώρτζ από τον άγιο Δομίνικο, ξαναβγαίνει δειλά-δειλά ο κ. Πάγκαλος στα κανάλια. Κι ο αϊ-Βασίλης φέτος θα καταφτάσει με κόκκινη βερμούδα, καβάλα σε μπανάνα θαλάσσης, αντί ελκύθρου. Γι αυτό σας λέω... Μετανοείτε!
Βρε σεις, τα ζαρζαβατικά βρε! Τα είδατε τα ζαρζαβατικά; Ένα κουνουπίδι τό ξέρετε; Το κοκκινογούλι άφαντο, για τη ντομάτα δεν το συζητώ, τα φασολάκια τσαουλιά επίσης. Σε λίγο θα τα εκθέτουμε σε σελοφάν από γκαλερί σε γκαλερί, σαν έργα τέχνης. Και τα παιδιά θα τα διδάσκονται στη φυτολογία ως σπάνιο είδος. Αν φταίω εγώ & ...γι αυτό, να μου το πουν να παραιτηθώ από τελευταίος τροχός της άμαξας.
Τσαντίζομαι με τον κωλόκαιρο. Μας ανάγκασε να κόψουμε τα μπάνια άρον-άρον από αρχές Οκτώβρη & τώρα το γύρισε σε ........
ένα γαϊδουροκαλόκαιρο απίθανο. Άντε να κατεβάζεις από το πατάρι μαγιό πετσέτες και ...βατραχοπέδιλα (πού τα θυμήθηκα τώρα αυτά!). Λέτε να σκαρφαλώσω; Στη χθεσινή βόλτα στην παραλία, το πόσο ζήλεψα εκείνους που κολυμπούσαν κι επιδίδονταν στις αθλοπαιδειές πλάϊ στο κύμα, δεν το φαντάζεστε. Μετά ήπια κάτι ούζα & παρηγορήθηκα.