15 χρόνια Γιώργος Δημητριάδης: Σα να μη πέρασε μία μέρα

Γράφει ο Θ.Κ.

Τον είδα ξανά, ήταν στα μαύρα ντυμένος, Πλατεία Μαβίλη, τέσσερις παρά. Όμως ο Γιώργος Δημητριάδης, αυτή τη φορά δεν ήταν μόνος καθώς γιόρτασε τα 15 χρόνια του στη δισκογραφία με μια συναυλία στο METROPOLIS LIVE STAGE παρέα με καλούς φίλους του όπως ο Βασίλης Καζουλης, ο Νίκος Ζιώγαλας, ο Μανώλης Φάμμελος και πολλούς άλλους καλλιτέχνες.. Ο Δημητριάδης ανήκει στους ανθρώπους που δεν αφήνουν το χρόνο να περάσει αναπολώντας ή αναμασώντας παλιές καλές στιγμές και συνεργασίες αλλά αποδεικνύει ότι μπορεί να στέκεται δίπλα στα rock είδωλα χωρίς να τα λιβανίζει και να εξελίσσεται ο ίδιος παράλληλα με την δική τους μετάλλαξη στο διάβα του χρόνου. Ακόμα και οι καυστικές εξομολογήσεις και τα έμμεσα μηνύματα μπορούν να περάσουν και από πολύχρωμες, καλλιγραμμες και αισθαντικές συνθέσεις.
Ο Γ.Δημητριάδης είναι προικισμένος με μία κατασταλαγμένη φωνή που δεν μπορεί παρά να σε συνεπάρει με τις πανέμορφες εικονοπλαστικές της αφηγήσεις. Ο Δημητριάδης είναι ένας γνήσιος mod rocker που συνεχίζει να κρατά μια υποδειγματική συνεπή στάση σε αυτούς τους άστατους καιρούς της μουσικής ανυποληψίας και της διαστρέβλωσης της τέχνης σύμφωνα με τις επιταγές του μάρκετινγκ.
Χαρακτηριστικό αυτής της πορείας του είναι η επιμονή του στην ποιότητα και την αυθεντικότητα της ροκ μουσικής. Ο Δημητριάδης, σε μια παρατεταμένη εφηβεία με ...........
εκρηκτικό ταμπεραμέντο δεν έχει θυσιάσει τις ροκ καταβολές του στο βωμό μιας επίπλαστης εμπορικότητας και εμμένει στην απλότητα και διεισδυτικότητα της μουσικής του, σαν να μη πέρασε μια μέρα από τότε που πρωτοξεκίνησε. Αναπόσπαστο μέρος της ελληνικής ροκ σκηνής του χθές και του σήμερα, δεν χωράει αμφιβολία ότι ο Γιώργος Δημητριάδης θα αποτελέσει ένα αναπόσπαστο κομμάτι από το ... ροκ του μέλλοντος μας!

ΘΚ