Επί του ..Χρηματιστηρίου

Επιμελείται ο ANTI-TRADER

Το χρηματιστήριο είναι ενας χώρος ξεκαθαρίσματος λογαριασμών των μεγάλων πορτοφολιών.Δεν είναι για τη μαρίδα κι αυτό γίνεται φανερό σε κάθε ευκαιρία.Οι κανόνες υπάρχουν για να υπάρχουν και μόνο για προσωρινή χρήση.Παρ’όλα αυτα όμως,αφού οι οικονομίες σε τεράστιο βαθμό εξαρτώνται από τις αγορές αυτές,οφείλει κανείς να ρίχνει μια ματιά στο τι συμβαίνει εκεί.
Ξαφνική αλλαγή και γύρισμα σε πολύ αρνητικό έδαφος στο Χ.Α.
Είπαμε πως η κρίση είναι εδώ και η ανασφάλεια πάντα παρούσα.Το λεγόμενο volatility (διακυμάνσεις τιμών σε σημαντικό εύρος) βασιλεύει. Από τις 2709 μονάδες το πρωί, στις 2640 τώρα, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο αφού οι ξένες αγορές δείχνουν ήρεμες.
Η ΕΤΕ στο -3%, και η ΕΥΡΩΒ στο -2,75% οδηγούν την πτώση,ενώ η ΔΕΗ(-3%) συμφωνεί κι ακολουθεί.Κάποιο fund ίσως μειώνει θέσεις στον 20άρη.
Είπαμε ,τα χέρια στις τσέπες.Αναμονή έως αδιαφορία.
ΥΓ.Παρατήρηση για τον ΟΛΠ.Κάποιοι ήταν βέβαιοι για την απόφαση εναντίον της απεργίας,αφού και σήμερα(όπως και χθές) από το πρωί η μετοχή έγραφε +3% εν μέσω απεργίας. Άλλωστε τα δικαστήρια στις απεργίες αποφασίζουν αμέσως ,ενώ όταν κάποιος βουτάει το ταμείο του κράτους και εξαφανίζεται κάνουν το κορόιδο.