ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΠΑΣΟΚ..

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Η πλήρης πολιτική παρακμή. Αποθεώθηκε στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ το τεχνοκρατικό «ΕΓΩ». Πλην μιας ή το πολύ δυο περιπτώσεων, το κριτήριο που κυριάρχησε στην επιλογή των προσώπων δεν φωτογράφιζε την πολιτική διαδρομή ή την κοινωνική προσφορά εκάστου εκ των μετεχόντων, αλλά την όποια και εν πολλοίς αμφισβητούμενη προσωπική τους επιτυχία στον χώρο της επαγγελματικής τους δράσης. Ολέθριος εκτροχιασμός. Το να είσαι για παράδειγμα στέλεχος μιας υπερεθνικής αντιλαϊκής λέσχης όπως το ΔΝΤ (διεθνές νομισματικό ταμείο) από τα αβάκια του οποίου και δια μέσου της παγκόσμιας κρίσης εκμετρήθηκε η ζωή μας, σε καμιά περίπτωση δεν θα έπρεπε να αποτελεί βίζα εισόδου σου στον πολιτικό στίβο. Αντιθέτως. Στίγμα στο βιογραφικό σου είναι, η ύπαρξη και μόνο του οποίου, αποτελεί αιτία κοινωνικής αποπομπής. Κι όμως. Αντιστάσεως μη ούσης το σωτήριον έτος 2009 επιβραβεύεται με την ωμή επιβολή της παρουσίας σου στο ψηφοδέλτιο επικρατείας. Δηλαδή. Στην σημαία ενός κόμματος κατά την έπαρση της οποίας τα πρόσωπα που εικονίζονται σηματοδοτούν τις πολιτικά κορυφαίες του επιλογές.


Αν λοιπόν αποδειχτεί πως αυτές αντικατοπτρίζονται με ψηφιακή ακρίβεια από τα πολιτικά πρόσωπα του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, τότε ο αχρείος, όπως οι πλείστοι του είδους του με τα βραβεία Νόμπελ ανά χείρας, αμερικανός οικονομολόγος Φρίντμαν μπορεί να πανηγυρίζει που η πανούκλα των θέσεών του μεταδίδεται παγκοσμίως και αστραπιαία. Ούτε η γρίπη των χοίρων να ήταν. Είναι αυτός που με το παράδειγμα του βατράχου στην κατσαρόλα, υπόδειξε στους ανά τον κόσμο πολιτικούς του συμμάχους, τον τρόπο με τον οποίο θα επιβιώσουν οι «απολύτως απαραίτητοι» εξοντώνοντας ταυτόχρονα ένα πόπολο το οποίο κατά την κυνική άποψή του απλώς κοπρίζει τον πλανήτη... «Προϋποτίθεται γράφει ένα ισχυρό οικονομικό σοκ έτσι ώστε τα στραγγαλιστικά οικονομικά μέτρα που στην συνέχεια θα επιβληθούν να ενταχθούν στην συνείδηση των λαών υπό την μορφή της ειμαρμένης τους. Μόνο που θα πρέπει, καταλήγει, να προωθηθούν αργά, μεθοδικά, για να είναι εύπεπτα και να αποφευχθούν άσκοπες αιματοχυσίες!!!» Να πως εξηγείται ο μιθριδατισμός των λαών με καθημερινές επιθέσεις στην μικρή ιδιοκτησία και στις εργασιακές σχέσεις. Και για να εξηγούμαστε. Οι βάσεις από τις οποίες μέτρο το μέτρο εξαπολύονται, είχαν τεθεί στο Ελσίνκι για να ολοκληρωθούν στην Λισσαβόνα με ευδιάκριτο στόχο την μετάλλαξη του εργαζόμενου σε δούλο..


Διερωτώμαι έτσι αν με το πολιτικά άνευρο των κορυφαίων επιλογών του εν δυνάμει πρωθυπουργού κ. Γεωργίου ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, καταδεικνύεται η ολοκληρωτική υποταγή στα κελεύσματα του αμερικανού γκάνγκστερ της οικονομίας.

eandrik@otenet.gr