N. Δένδιας: «Θα το ήξερα αν είχαμε καταθέσει ρύθμιση για τα blogs»

«Δεν νομίζω ότι καταθέσαμε κάποια νομοθετική ρύθμιση για τα blogs. Φαντάζομαι αν την είχαμε καταθέσει θα το ήξερα», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Δένδιας, ο οποίος επισκέφθηκε τις φυλακές Ναυπλίου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επισκέφτηκε σήμερα αιφνιδιαστικά τις φυλακές Ναυπλίου και τις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας, όπου διαπίστωσε προβλήματα κυρίως λόγω του μεγάλου αριθμού των κρατουμένων.
«Αιφνιδιαστικά, όπως πάντα, επισκέφθηκα τις Φυλακές Ναυπλίου. Διαπίστωσα την κατάσταση. Υπάρχουν σε αυτές τις φυλακές προβλήματα, ιδίως προβλήματα που προκύπτουν από τον μεγάλο αριθμό των κρατουμένων. Κάτι το οποίο είναι γνωστό μεν, αλλά και για το οποίο κάνουμε τεράστιες προσπάθειες να το αντιμετωπίσουμε. Διαπιστώσαμε και κάποια μικρά προβλήματα με την Εξωτερική Φρουρά, θα εξετάσουμε πως θα τα αντιμετωπίσουμε και αυτά. Λέω πάντα πως το Σωφρονιστικό Σύστημα της χώρας χρειάζεται εξανθρωπισμό και εκσυγχρονισμό. Έχουμε παρά πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας», δήλωσε ο κ. Δένδιας.....

Αναφορικά με το Νόμο Περί Ευθύνης Υπουργών ο κ. Δένδιας δήλωσε: «Το ΠΑΣΟΚ έχει μπει πια στο μονόδρομο να ασκεί κριτική για τα πάντα και να μην προσφέρει καμία νέα πρόταση. Νομίζω ότι το προσχέδιο προτάσεων που καταθέσαμε είναι σοβαρό, είναι μελετημένο, ενσωματώνει απόψεις όλων των κομμάτων και όχι μόνο της Νέας Δημοκρατίας και εν πάση περιπτώσει έχουμε δηλώσει από την αρχή ότι είμαστε ανοιχτοί και πρόθυμοι για οποιαδήποτε συζήτηση και για οποιαδήποτε χρήσιμη ιδέα. Για ποιο σκοπό; Για να αποκαταστήσουμε την ενότητα ανάμεσα στον πολιτικό κόσμο και την κοινωνία».

Ο ίδιος υπογράμμισε «υπάρχει μια μάχη κατά της διαφθοράς στο Σωφρονιστικό Σύστημα της χώρας. Η μάχη αυτή δεν είναι ούτε στην αρχή της. Είναι μια μάχη που θα συνεχιστεί. Έχουμε μαζί μας την μεγάλη πλειοψηφία των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων και των Εξωτερικών Φρουρών που χαίρεται για τις επιτυχίες σε αυτό τον πόλεμο. ‘Όμως, θέλω να είμαι απολύτως ειλικρινής : είναι ένας πόλεμος που θα διαρκέσει πολύ. Και για να πετύχουμε στο τέλος, χρειάζεται και συνέπεια και συνέχεια».