Κοινωνικό δράμα «Αχ, κατακα(η)μένη Ελλάδα»

Γράφει η Κοραλία

Ένας «αποτυχημένος θίασος». με 300 «κακούς» ηθοποιούς και κομπάρσους για κλάματα.

Οι πρωταγωνιστές τις «σαπουνόπερας», που προβάλλεται καθημερινά από όλα τα μέσα, είναι οι χειρότεροι ηθοποιοί όλων των εποχών. Βγαίνουν στη σκηνή και το μόνο που κάνουν είναι να παπαγαλίζουν το κακογραμμένο τους σενάριο.Δεν μπαίνουν καν στον κόπο να παίξουν, να δημιουργήσουν έστω μια ατμόσφαιρά για να «καταπιείς», όσα σου λένε, πιο εύκολα!

Τόσα χρόνια το ίδιο έργο, η ίδια παράσταση. ούτε η τηλεόραση τα καλοκαίρια δεν βάζει τόσες επαναλήψεις. Τουλάχιστον στην τηλεόραση, όταν πάρουν χαμπάρι πως το έργο είναι πατάτα και δεν «τραβάει», το κόβουν οι ίδιοι αμέσως γιατί θα μπουν οικονομικά μέσα. Έτσι δεν γίνεται με τα σίριαλ; Βλέπουν τα χαμηλά νούμερα και τα κόβουν. Αυτοί, βλέπουν ότι πατώνουν και συνεχίζουν! Τι τους νοιάζει άλλωστε, αφού εμείς τα πληρώνουμε.

Από την άλλη, ακόμα και τα πιο αποτυχημένα σίριαλ, έχουν κάποια πλοκή! Ε, αυτό που παίζεται στην Ελλάδα, αρκετό καιρό τώρα, το βαρέθηκαν ακόμα και οι ίδιο. «Κουράστηκαν» όπως λένε. Και με ........
το δίκιο τους, αφού τόσα ταξίδια, χειμώνα - καλοκαίρι, δεν κάνει ούτε το τσίρκο.

Αλήθεια, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Να θες να κάνεις «ζάπινγκ», και να μην μπορείς. Εκεί θα τους βλέπεις, μέχρι να βγει κανένα καινούργιο εργάκι. Πολύ φοβάμαι όμως, πως τα ίδια θα βλέπουμε και μετά. Το μόνο που ίσως αλλάξει, θα είναι οι πρωταγωνιστές. Ξέρετε, οι σκηνοθέτες δεν επιλέγουν τους ίδιους ηθοποιούς σε όλα τα σίριαλ, και αν το κάνουν, θα είναι επειδή οι ηθοποιοί τους αξίζουν. Ε, στη συγκεκριμένοι περίπτωση και ακριβοπληρώνονται και τα κάνουν θάλασσα. Έτσι είναι. «Μετά την απομάκρυνση σας από την κάλπη, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται».