«Φρένο στην τσιμεντοποίηση του Υμηττού από το ΣτΕ, με την καθοριστική προσφυγή του Π. Κόνσουλα, δημοτικών συμβούλων της Αντιπολίτευσης και πολιτών του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ ΜΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Παρά την απόρριψη της αρχικής προσφυγής που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ κ. Ν. Χαρδαλιάς, το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), με τη σημερινή προσωρινή διαταγή για παύση των εργασιών οικοδόμησης στον Υμηττό, επέδειξε για μια ακόμη φορά περιβαλλοντική ευαισθησία και γρήγορα αντανακλαστικά!
Καθοριστική αποδείχτηκε η προσφυγή του Παν. Κόνσουλα, δημοτικών συμβούλων της Αντιπολίτευσης και πολιτών του Βύρωνα αλλά και η παράσταση, στον αρμόδιο Αντιπρόεδρο του ΣτΕ κ. Π. Φλώρο καθώς και των έγγραφων καταγγελιών της παράταξης μας, στην απόφαση του ΣτΕ, την οποία χαιρετίζουμε, ευχόμενοι και οι άλλες αιτήσεις μας, να έχουν αίσιο τέλος.
Σήμερα, την επόμενη μέρα της ανυπολόγιστης περιβαλλοντικής καταστροφής λόγω των πυρκαγιών στην βορειοανατολική Αττική, δείξαμε ότι εκεί που αξιωματούχοι και φορείς αποτυγχάνουν, όλοι μαζί, ενεργοί πολίτες και δημοτικές παρατάξεις, μπορούμε να πετύχουμε την προστασία του δάσους!

Και συνεχίζουμε! Απαιτούμε την απομάκρυνση των στρατοπέδων και κάθε οχλούσας δραστηριότητας από τον Υμηττό -συμπεριλαμβανομένων όχι μόνο των «εμπορικών» αλλά και των «δημοτικών» ή «κρατικών» χρήσεων (όπως η παλαιότερη πρόθεση του Δημάρχου Βύρωνα για στέγαση διοικητικών υπηρεσιών ή η νεότερη πρόθεση του ΥΠΕΧΩΔΕ για κατασκευή καταστροφικού για το δάσος κόμβου-μαμούθ και αυτοκινητοδρόμων), την κατεδάφιση των κτισμάτων, την ανάπλαση-δενδροφύτευση των εκτάσεων, και την απόδοση στο πράσινο για ανοιχτό φυσιολατρικό χώρο αναψυχής και περιβαλλοντικής επιμόρφωσης.
Επίσης να κηρυχθεί ο Υμηττός Εθνικός Δρυμός με ΜΙΑ Ζώνη Απολύτου Προστασίας και να ιδρυθεί Δασαρχείο Υμηττού.



Κάνε κλικ στις εικόνες για να διαβάσετε την προσφυγή