Ο Κυργιάκος πήγε Αγγλία



Μετεγγραφή βόμβα προκαλεί αναταράξεις στην ΑΕΚ! Η «Ένωση», κατόπιν πιέσεων του Σωτήρη Κυργιάκου, είναι έτοιμη να συμφωνήσει με τη Λίβερπουλ για την παραχώρηση του διεθνή αμυντικού. Κατά πληροφορίες η ΑΕΚ διεκδικεί ένα ποσό από 2,5 μέχρι 3 εκατομμύρια ευρώ και τώρα ψάχνει να βρει τον αντικαταστάτη του, με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς να είναι φανερά εκνευρισμένος και απογοητευμένος απ’ αυτήν την αιφνιδιαστική εξέλιξη.
Ο προπονητής της ΑΕΚ το έμαθε κυριολεκτικά τελευταίος! Στις 2 το μεσημέρι τον ενημέρωσε ο ίδιος ο Κυργιάκος. «Μίστερ, δεν θα κάνω προπόνηση. Φεύγω για τη Λίβερπουλ!»

Αρχικώς ο Ντούσκο νόμιζε ότι του έκανε πλάκα ο Κυργιάκος, αλλά στη συνέχεια όταν πείστηκε ότι ο ποδοσφαιριστής μιλάει σοβαρά, έπεσε από τα σύννεφα. Ο Κυργιάκος στη συνέχεια αποχαιρέτησε τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ στους Θρακομακεδόνες: «Παιδιά θα ήθελα να σας χαιρετήσω. Του χρόνου δεν θα αγωνίζομαι εδώ. Θα φύγω. Θα πάω στην Λίβερπουλ! Θα ήθελα να σας ευχηθώ καλή επιτυχία τη νέα χρονιά. Η σκέψη μου θα είναι εδώ και θα ήθελα πολύ να πάρετε το πρωτάθλημα. Να κερδίσετε την Βασλούι αλλά και τον Ολυμπιακό την Κυριακή»

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα της ........
.μετακίνησης του Κυργιάκου στη Λίβερπουλ προέκυψε εδώ και δυο μέρες. Οι «κόκκινοι» έψαχναν σέντερ μπακ (είναι τραυματίες οι Άγκερ, Σκρτελ) αλλά δεν διέθεταν πάνω από 2,5 – 3 εκατ. ευρώ. Προσέγγισαν τον Κυργιάκο που συμφώνησε αμέσως και ο διεθνής αμυντικός ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΑΕΚ: «Ή με δίνετε στη Λίβερπουλ ή κόβω την μπάλα!»

Το απόγευμα πήγε στους Θρακομακεδόνες και ο πρόεδρος της ΑΕΚ Νίκος Θανόπουλος που είχε μακράς διάρκειας συνομιλία με τον Μπάγεβιτς.

«Δεν έπρεπε να μας συμβεί κάτι τέτοιο τώρα. Να χάσουμε τον πιο σημαντικό μας παίκτη. Τι να πω... Μας χρειάζεται ηρεμία και ησυχία. Είναι μεγάλο πρόβλημα το χρονικό σημείο, αφού συνέβη παραμονές σημαντικών αγώνων» δήλωσε ο προπονητής της ΑΕΚ που ρωτήθηκε για τον αντικαταστάτη του Κυργιάκου: «Πού να προλάβω να σκεφτώ... Κάποιον θα πάρουμε. Όμως τώρα μας νοιάζει το ματς που έχουμε την Πέμπτη. Θα δούμε...»

Η ΑΕΚ αναχωρεί το πρωί της Τετάρτης για τη Ρουμανία και ο Μπάγεβιτς θα χρησιμοποιήσει την Πέμπτη κατά της Βασλούι στη θέση του Κυργιάκου τον Ζεράλδο Άλβες.

*Διαβάστε εδώ τη δήλωση που έκανε αργά το βράδυ στην προσωπική του ιστοσελίδα ο Σωτήρης Κυργιάκος