Που θα πάνε διακοπές οι πολιτικοί μας;

Με το μυαλό στις επερχόμενες πολιτικές εξελίξεις ετοιμάζουν αυτές τις ημέρες τις βαλίτσες τους για ολιγοήμερες διακοπές ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα λείψει από το Μέγαρο Μαξίμου για δυο-τρεις μέρες πριν από τον Δεκαπενταύγουστο και άλλες τόσες μετά. Προορισμός του θα είναι το νησί της Τήνου, το οποίο επισκέπτεται άλλωστε ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια. Με τη βοήθεια της Παναγίας θα προσπαθήσει να ξεπεράσει τους σκοπέλους που βρίσκει μπροστά του συνεχώς τους τελευταίους μήνες και οι οποίοι δεν αφήνουν το κόμμα του να ανακάμψει. Στο πλευρό του θα έχει φυσικά τη σύζυγό του Νατάσα και τα δίδυμα παιδιά τους Αλέκο και Αλίκη, για τα οποία θα βρει επιτέλους λίγο χρόνο να παίξει μαζί τους στην παραλία.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου έχει αρχίσει ήδη τις βουτιές μέσω τριήμερων αποδράσεων ή υπάρχουν φορές που συνδυάζει δουλειά με διακοπές, όπως συνέβη κατά τη διάρκεια του Συμποσίου της Σύμης, που φέτος πραγματοποιήθηκε στη γραφική Σκιάθο. Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρήκε την ευκαιρία να κάνει κάποια μπάνια και να πάρει λίγο χρώμα..... Οσον αφορά τις διακοπές του από δω και πέρα, όπως μας ενημερώνουν οι συνεργάτες του, αναμένεται να κάνει ένα πέρασμα από την Πάρο τον Αύγουστο, όπου θα βρίσκεται και ο γραμματέας του Κινήματος Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος για όσους τυχόν δεν θυμούνται ήταν επί χρόνια δήμαρχος στο νησί. Κάποιες ημέρες του Αυγούστου ο κ. Γιώργος Παπανδρέου μαζί με τη σύζυγό του Αντα αναμένεται να βρεθούν και στα Δωδεκάνησα και ειδικότερα στο νησί της Αποκάλυψης, στην Πάτμο. Ο πρόεδρος του Κινήματος δεν ζητά βέβαια να του... αποκαλυφθεί το πότε θα γίνουν εκλογές, αφού γνωρίζει πολύ καλά πως εάν το θέλει, μπορεί να τις εκβιάσει ττην άνοιξη, κατά τη διάρκεια της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Η επιστροφή στην Αθήνα έχει προγραμματιστεί για τις 17 Αυγούστου, ημέρα που άπαντες στην Ιπποκράτους θα πρέπει να βρίσκονται στα γραφεία τους καθώς, όπως επισημαίνει ο κ. Παπανδρέου, «από εκείνη την ημέρα και μετά μπαίνουμε σε πλήρη προεκλογική περίοδο».

Οσον αφορά τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, λέει να μη χαλάσει την παράδοση που τη θέλει να κάνει τα μπάνια της στο σπίτι που διατηρεί στη Νέα Μάκρη και να μεταβαίνει για λίγες ημέρες την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου στην Κεφαλλονιά που επίσης έχει κατοικία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος θα πάρει το πλοίο προκειμένου να βρεθεί για μια ακόμη φορά στην Τήνο, απ’ όπου κατάγεται άλλωστε. Δεν ξέρουμε εάν θα έχει συνάντηση με τον Κώστα Καραμανλή, αλλά όπως όλα δείχνουν οι μέρες των δύο ανδρών που θα βρίσκονται στο νησί θα συμπίπτουν. Από κει και πέρα, θα κάνει και μερικά μπάνια στα Χανιά, τόπο καταγωγής της συζύγου του και είναι πολύ πιθανό να περάσει και από το Ηράκλειο, που είναι άλλωστε και η εκλογική του περιφέρεια.

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας είναι από τους πλέον ακριβοθώρητους, αφού φεύγει και ελάχιστοι είναι αυτοί που ξέρουν πού πηγαίνει. Μπορεί να βρίσκεται σε κάποια παραλία της χώρας ή μπορεί να πεταχτεί στο εξωτερικό, όπως είχε κάνει πέρυσι.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης θα έχει ως ορμητήριό του τις Λιβανάτες της Αρκαδίας και από εκεί θα πετάγεται σε διάφορα μέρη, είτε περιοδεύοντας είτε για ξεκούραση. Πάντως ήδη πηγαινοέρχεται στο γραφικό χωριό της Αρκαδίας από τα μέσα Ιουλίου.