Δεν έχει τέλος η καταστροφή

Iσχυρή αναζωπύρωση στον Μαραθώνα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που επικρατούν, καθώς η πυρκαγιά επεκτείνεται ταχύτατα, λίγη μόνο ώρα πριν σταματήσουν οι ρίψεις νερού των εναέριων μέσων κατάσβεσης. Παράλληλα, μικρές αναζωπυρώσεις παρατηρούνται και στην περιοχή του Διονύσου.Τα τρία κυριότερα μέτωπα είναι στον Μαραθώνα, την Πεντέλη και το Διόνυσο. Σύμφωνα με πληροφορίες όλα τα μέτωπα της Αττικής, συνεχίζουν να μαίνονται ανεξέλεγκτα.

Στον Άγιο Στέφανο, η πύρινη λαίλαπα έχει κατακάψει την περιοχή, ενώ στην Πεντέλη η φωτιά απειλεί το ΠΙΚΠΑ Πεντέλης. Ανεξέλεγκτες παραμένουν οι φωτιές σε Μαραθώνα που ξεκινά από τη Λίμνη, Άνω και Κάτω Σούλι, όπου πολλά σπίτια έχουν τυλιχθεί στις φλόγες.

Από τον Διόνυσο η φωτιά έχει αγγίξει τη Δροσιά, με ένα μικρό μέτωπο όπου τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, ωστόσο σε επιφυλακή παραμένει η Εκάλη.

Σε εξέλιξη παραμένουν και τα μέτωπα στο Ντράφι, το Πικέρμι, τη Νέα Μάκρη, το Γραμματικό προς το Σεσί και τη Ροδόπολη , ενώ η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει κυρήξει την Βορειοανατολική Αττική σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
cosmo