Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ «16» Προφυλακίζεται και η δικηγόρος

«Oυδέποτε αντιλήφθηκα ότι ο Παναγιώτης Βλαστός έχει συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση και διέπραττε αξιόποινες πράξεις».

Τον ισχυρισμό αυτόν προέβαλε η δικηγόρος Ελισάβετ Πούλιου, η οποία επικαλέστηκε άγνοια για τα εγκληματικά σχέδια της σπείρας που πολιτογραφήθηκε ως συμμορία των «16». Αλλά δεν έπεισε την 25η τακτική ανακρίτρια κυρία Χαρίκλεια Ηλιοπούλου, η οποία την έστειλε στη φυλακή κρίνοντάς την προσωρινά κρατούμενη.

Απολογούμενη η δικηγόρος υποστήριξε ότι σήμερα αντιλαμβάνεται μέσω των τηλεφωνικών συνομιλιών που μελέτησε πως ο πρώην εντολέας της Παναγιώτης Βλαστός «και η σύζυγός του Ανναμε παραπλανούσαν για διάφορα γεγονότα, δεν με εμπιστεύονταν, με ενέπαιζαν και προσπαθούσαν να με εκμεταλλευτούν εξαιτίας της ανθρωπιάς μου και του φιλότιμου χαρακτήρα μου».

Η Ελισάβετ Πούλιου, η οποία δάκρυσε μόλις έμαθε την απόφαση της ανακρίτριας, παραδέχθηκε ότι σε κάποιους από τους απομαγνητοφωνημένους διαλόγους της με τον Π. Βλαστό φαίνεται «επιπόλαιη, φλύαρη και ανεκτική» αλλά σε ..... καμία περίπτωση δεν θα αποδεχόταν τη διάπραξη αξιόποινων πράξεων. Γι΄ αυτό και προτείνει ως μάρτυρες τον διευθυντή των φυλακών Τρικάλων Β. Ντάφο, τον προϊστάμενο του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής κ. Στ. Σταυρόπουλο και τον δικηγόρο Π. Μιχαλόλια. Στο πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημά της εξιστορεί τις προσπάθειές της για να πάρει ο Π. Βλαστός άδεια και στη συνέχεια να μεταχθεί από τις Φυλακές Τρικάλων «και να ησυχάσουμε όλοι από την οργισμένη στάση του», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Και χαρακτηρίζει ως «επιπόλαια ενέργεια» τις υπεύθυνες δηλώσεις που συνέταξε- τις οποίες τελικά δεν κατέθεσε στο Συμβούλιο Φυλακών που θα εξέταζε το αίτημα χορήγησης άδειας- για να φιλοξενηθεί ο Π. Βλαστός κατά την άδειά του στην πατρική της οικεία, διαβεβαιώνοντας τότε ότι «δεν είναι ύποπτος φυγής αλλά απλά επιθυμεί τη λήψη αδείας που εδικαιούτο και μάλιστα με τον ιερό σκοπό να αποκτήσουν με τη σύζυγό του ένα παιδί».

Η δικηγόρος στο υπόμνημά της μιλάει για όλους και για όλα και συγκεκριμένα για:

? Τον φερόμενο ως ηγετικό πρόσωπο της συμμορίας Π. Βλαστό, τον οποίο, όπως αναφέρει, «θεωρούσα μερικές φορές παρανοϊκό λόγω του γεγονότος ότι εξέτισε πολλά έτη στη φυλακή και είχε βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό μετά από σοβαρό τροχαίο ατύχημα που υπέστη». Ο Π. Βλαστός, όπως υποστηρίζει, της είπε ότι την απαγωγή του Π. Παναγόπουλου «τη διέπραξαν ο Σ.Π., ο Β. και ο Σ. και την ανθρωποκτονία του Αναγνωστόπουλου τη διέπραξε κάποιος Κ. και όχι ο Ναστούλης, όπως διέδιδαν φωτογραφικά τα ΜΜΕ».

? Τον συγκατηγορούμενό του Γ. Τρομπούκη, ο οποίος, όπως υποστηρίζει, παρευρέθη κατά τη συνάντηση της ίδιας και της συζύγου του Π. Βλαστού με τον διευθυντή των φυλακών Τρικάλων. «Τον θεωρούσα αναξιόπιστο πρόσωπο, από όσα μου διηγούνταν ο Π. Βλαστός» αναφέρει.

? Τη συνάντησή της με τον προϊστάμενο του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής κ. Στ. Σταυρόπουλο, όπου υποστηρίζει ότι συζήτησαν με τον συγκεκριμένο αξιωματικό «για τον Βασίλη Στεφανάκο, ο οποίος του έστελνε απειλητικά μηνύματαεπειδή θεωρούσε ότι τον αδίκησε». Μάλιστα ισχυρίζεται ότι η ίδια συνέστησε στον κ. Σταυρόπουλο να προσέχει και του εξέφρασε τις ανησυχίες της «για τον Κ. Ναστούλη, τον οποίο φοβόμουν μήπως μου κάνει κακο, αφού δέχθηκα απειλητικά τηλεφωνήματαεπειδή ανέλαβα την υπεράσπιση του Ιωάννη Σκαφτούρου». Και προσθέτει ότι ο κ. Σταυρόπουλος της συνέστησε να μην αναλαμβάνει τόσο επικίνδυνους κακοποιούς.

? Την επίσκεψή της στο υπουργείο Δικαιοσύνης, όπου γνώρισε για πρώτη φορά τον Μιχ. Κυριακάκη, διευθυντή των φυλακών Αγιάς Χανίων. Εκεί, όπως λέει, συναντήθηκε με τη διευθύντρια Σωφρονιστικής Πολιτικής του υπουργείου κυρία Χριστίνα Πέτρου, η οποία της είπε ότι το αίτημα έκτακτης μεταγωγής για λόγους υγείας του Π. Βλαστού είχε εισαχθεί στην επιτροπή και θα εξεταζόταν πιθανότατα μετά τις ευρωεκλογές.