Έξεστι Παγκάλω ασχημονείν

11
"Για μια ακόμα φορά έξεστι πάγκαλος ασχημονείν. Είπε χθες σε ραδιοφωνική εκπομπή «Είναι ρεμάλια αυτοί που δεν πήγαν να ψηφίσουν για χαβαλέ».
Δηλαδή κατά Πάγκαλον ο μισοί Ελληνες είναι ρεμάλια. Μωραίνει κύριος ον βούλεται απωλέσαι..."

Δημοσίευση σχολίου

11Σχόλια
 1. Αγαπητέ κ. απέχοντα,
  Κατ΄αρχάς, δεν σου πέφτει κανένας λόγος να κρίνεις και να επικρίνεις τα λεγόμενα του Πάγκαλου, δεδομένου ότι με τη στάση σου αφαίρεσες μόνος σου αυτό το δικαίωμα από τον εαυτό σου. Ο Πάγκαλος και ο κάθε Πάγκαλος που πολιτεύεται είναι ένα "πολιτικό ζώον" αν το θες έτσι, που εκτίθεται, εκλέγεται, καταψηφίζεται, λοιδωρείται, επιβραβεύεται, κλπ., από ΠΟΛΙΤΕΣ που συμμετέχουν με τη ψήφο τους στο πολιτικό γίγνεσθαι. Σε αυτό το παιχνίδι, ρόλο έχουν όσοι τιμούν το δικαίωμα της ψήφου τους που με αγώνες έχουν κατακτήσει και δεν το απεμπολούν τόσο εύκολα παρασυρμένοι από τους Μάκηδες, Λάκηδες, και λοιπές σειρήνες της αποχής. Εσύ που δεν ψήφισες πρέπει να καταλάβεις ότι στο παιχνίδι αυτό δεν "συμμετέχεις" με κανένα τρόπο. Το αποτέλεσμα έχει βγεί ερήμην σου (σου συνιστώ τα μηνύματα να τα περιορίσεις στο κινητό σου προς τους φίλους σου). Επαναλαμβάνω λοιπόν, ότι τούτων δοθέντων εσύ που δεν ψήφισες δεν δικαιούσαι δια να ομιλείς ούτε για τις ασχημονίες του Πάγκαλου ούτε για όσα σου επιφυλάσσουν οι κυβερνήτες σου, τη στιγμή που αυτοί θα εκλεγούν είτε με 100% είτε με 50% είτε με 30% συμμετοχή. Και κυρίως σταμάτα να μας το παίζεις και ήρωας και αντιστασιακός γιατί έχεις ήδη γελιοποιηθεί. ΄Ενα lifestyle victim είσαι και τίποτε άλλο. Την πολιτική κριτική άσε να την κάνουν καλύτερα αυτοί που μπήκαν στον κόπο να ψηφίσουν και έχουν και την ανάλογη ευθύνη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εξεστι Παγκάλω ασχημονείν!

  Και δεν είναι η πρώτη φορά που το ευσταλής Αδωνις της πολιτικής μας πραγματιμότητας φέρεται έτσι!

  Καυχώμενος ότι τα βόιδια που τον ψηφίζουν με ή χωρίς τσοπανόσκυλο, υπακουοντας σε παβλόφεια σύνδρομα, όπως και η παραπάνω ανάρτηση προσυπογράφει, επιβραβεύουν τις ...επιδόσεις του βγάζοντας τον πρώτο ...Βουλευτή!
  Ετσι με την ψήφο τους και με την αποδοχή τους, μπορεί να κομπορημονεί για την Παράδοση Οτσαλάν, για τα Ιμια,για την αποδοχή άνευ ουδεμιάς αντίδρασης της δολοφονίας Ισαακ Σολωμού, για την αναγνώριση ότι πράγματι το υπουργείο Εξωτερικών επι υπουργείας του Μελλοντος Προθυπουργού Γιωργάκη μιλούσαν μόνο Αγγλικά (Αλεξ Ροντος Μαικ Ροζάκης Ρζενστάιν)...
  Εχουν κάθε λόγο πραγματι ο λιποειδές αυτό σχήμα που καλείται Παγ-Κάλος, να χαίρονται που είναι εκεί με την ψήφο τους να λέει αυτά που λέει με την υπογραφή τους!
  Τους αφιερώνω λοιπόν το παρακάτω δημιούργημα που κάποιος ενεπνεύσθη, με την αφορμή οτι κάποτε απεκάλεσε το Καραμανλή παχύδερμο! Ο ...Αδωνις Θόδωρας!

  http://2.bp.blogspot.com/_JwUCQiYCz70/R_Kig8zis8I/AAAAAAAAAHs/zivqii74k7c/s1600-h/rhseis.jpg

  http://1.bp.blogspot.com/_JwUCQiYCz70/R-AsFiko9zI/AAAAAAAAACc/koNOwACjfiA/s1600-h/pagk.jpg

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. 2;50 μμ
  Μόλις διάβασα αυτά που γράφει το

  http://2.bp.blogspot.com/_JwUCQiYCz70/R_Kig8zis8I/AAAAAAAAAHs/zivqii74k7c/s1600-h/rhseis.jpg

  Δε μου φαίνεται να λέει ψέμματα ο Πάγκαλος. Μια χαρά τα λέει. Βέβαια λόγο ωμά αλλά έχει σε πάρα πολλά δίκιο.

  Τώρα αν περιμένεις να κρίνω το ... ποίημα που γράφει στο

  http://1.bp.blogspot.com/_JwUCQiYCz70/R-AsFiko9zI/AAAAAAAAACc/koNOwACjfiA/s1600-h/pagk.jpg

  άστο καλλίτερα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΕΙΧΕ ΚΑΛΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΦΕΤΟΣ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Είπε κανένας ότι δεν τα λέει καλά; ΟΤαν η ακράτεια από το κοπρίζειν παένει στο λέγειν;
  Το θέμα είναι κατά πόσο αυτό το άτομο,του οποίου οι συνάψεις δουλεύουν κατα περίστασι, είναι ικανό να κάνει κριτική που να΄στηρίζεται στη θέση και τη λογική!
  Αν είσαι ο πρώτος που αντιλεξες στο άρθρο, σέβομαι την γνώμη σου και προφανώς την υποστηρίζεις με βάση την ιδεολογική σου και την πολιτική σου τοποθέτηση.
  Βλέπεις εσύ αυτή την αρμονία και την συννοχή σκέψης και λόγου στην εκφορά του Παγκάλιου παραληρήματος;
  Κατα συγκυρία;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Aγαπητέ ανώνυμε, 2:50 & 5:28 (υποθέτω ότι είσαι το ίδιο άτομο),
  Κατ΄αρχάς να σε ευχαριστήσω που σέβεσαι τη γνώμη μου όπως την εξέφρασα στο πρώτο σχόλιο αφού πρώτα με κατέταξες στα "βόιδια που ψηφίζουν τον κ. Πάγκαλο λόγω παβλόφειου συνδρόμου" (!) και λοιπές βλακείες.
  Αντιπαρέρχομαι επίσης τους περί "ευσταλούς Αδώνιδος", "λιποειδούς σχήματος" και λοιπούς χαρακτηρισμούς σου για τον Πάγκαλο, στους οποίους ο ίδιος έχει κατά καιρούς απαντήσει με απόλυτα γλαφυρό, αποστομωτικό και χιουμοριστικό τρόπο, πράγμα που αποδεικνύει ότι αν και υπέρβαρος στο σώμα διαθέτει ένα λαμπρό και οξύ πνεύμα. Εξακολουθώ να διατηρώ επιφυλάξεις για τη δική σου οξυδέρκεια και λειτουργία των εγκεφαλικών σου συνάψεων, όπως επίσης και για την αναλογία σκέψης και λόγου σου μια και το θέμα ήταν η αποχή στις εκλογές για το οποίο δεν μας είπες τίποτε απολύτως και όχι για το αν ο Πάγκαλος θα συμμετάσχει στα καλλιστεία ή όχι.
  Και τέλος επειδή η γραφή είναι αδιάψευστος μάρτυρας και της μόρφωσης και της κουλτούρας καθενός μας, σε παρακαλώ άσε στην άκρη τις πομπώδεις και λόγιες εκφράσεις αν δεν μπορείς να τις υποστηρίξεις τουλάχιστον ορθογραφικά και συντακτικά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. να διευκρινίσουμε κάτι..
  κανείς δεν δικαιούται να ομιλεί αν δεν ξέρει πως ομιλείται η γλώσσα που χρησιμοποιεί.

  κατά συνέπεια; όστις δεν έχει ψηφίσει συνειδητά ή ασυνέιδητα απεμπόλησε το δικαίωμά του να κρίνει.

  και ο καθείς εφ' ω ετάχθη..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. λυπάμαι που ως δακτυλογράφος αποτυγχάνω και ανορθογραφώ! Εμ΄ βλεπεις, μου την έδωσε το "Ζωντανό" που, χρονια τώρα, παρακολουθώ...
  Από την εποχή του "μεγάλου τραγουδιστή", ώς την νύχτα των Ιμίων κι από την δολοφονία των Ισαακ και Σολωμού, ώς τις παπαρολογίες του, κατα καιρούς. Δεν ξέρω ποια λόγική τον εξαιρεί τον καλλίπυγο από την κριτική και ποια ανορθογραφία μου θα με κάνει να ξεχάσω την "ωμό του τρόπο" να διαλαλεί την Αλβανική του- πρόσεχε, οχι αρβανίτικη -καταγωγή του.
  Που μου κατάντησε ο σκατολεμόνης την ελληνική επανάσταση, εμφύλιο τουρκαλβανών!

  Το "πολιτικό ζώον" σου αγαπητέ, με ή χωρίς εισαγωγικά, για μένα, με πληθος μνήμες, είναι σκέτα Ζώον! Και δεν θα γινόταν λόγος για το πάχος του, δεν είμαι δα η συλφίς, αλλα για το θράσσος του να κοροιδεύει τους άλλους! κουβαλώντας στην καμπούρα του ίδιες και χειρότερες εμμονές!

  Οχι δεν θα το περάσω από ορθογράφο! θα σ΄ αφήσω να περιγράφεις ως λάθος μου το "Προθυπουργό" που -πάλι- η δακτυλογραφική μου ικανότητα έγραψε αντί "Προθυμου-ργού" που ώφειλε να αποδώσει!
  "εν βρασμώ ψυχής"!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Α και να διευκρινίσουμε κάτι!
  Ψήφισα και επέλεξα! δεν πιστεύω στην αποχή!
  Αλλα δεν ειμαστε στη εποχή του Περικλέους για να χαρακτηρίσω "αχρείους τους μή μετέχοντας τόνδε και ουχί απράγμονες", γιατι πλέον η "Δημοκρατία" μας επιβάλει στάνες και προβατα...
  Και-ίδιως- ΠαγΚάλους, που θεωρουν την ψήφο των αμνών, λευκή επιταγή και έπαινο των πεπραγμένων τους!


  Και -ξανα-
  Χαίρε και διόρθωνε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ο Παγκαλος ειπε τα πραγματα με το ονομα τους.Οσοι δεν τον αρεσουν ασ μην τον διαβαζουν....ειναι τοσο απλο.
  Τα παπαγαλακια του Λαζοπουλου, του Μακη και του Βλαχου, απο το (ΑΛΦΑ) καλλιτερα ας το κλεισουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ο Πάγκαλος καιγόταν να επιβεβαιωθεί ο Παπανδρέου έναντι του Βενιζέλου. Καλά θα κάνει να εξετάσει γιατί ο λαός τους έφτυσες και να αφήσει τις μαλακίες. 1 μήνας προεκλογική εκστρατεία και μόνο για την Ευρώπη δεν μιλήσανε. Καλά τους έκανε ο λαός. Καλύτερα θα ήταν να μην ψήφιζε κανένας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου