Το κατά κεφαλήν.. απόλειμμα..

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Προέρχεται από την λήψη των εκ της τηλοψίας τοξικών τροφών και την ατελή λειτουργία του εγκεφαλικού καθαρισμού των θεατών.. Απούσης έτσι της βαλβίδας λυτρωτικού διεξόδου, βαλτώνουν όλες οι μαλακίες στην παρεγκεφαλίδα ούτως ώστε από τις αναθυμιάσεις τους ο ασθενής να εξισούται με αλκοολικό σε μόνιμη κατάσταση μέθης από την οποία δεν αφυπνίζεται ποτέ..

Αφορμή αυτού του σχολίου υπήρξε μια απογευματινή εκπομπή «εφαρμοσμένης» ψυχολογίας στον τηλεοπτικό σταθμό Alter, το δράμα της οποίας έτυχε να ζήσω ως αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυς χθες. Συνεισφέρουν στην δημιουργία του εξαιρετικές κυριούλες οι οποίες από τηλεφώνου εξομολογούνται αβίαστα τα ερωτικά τους πάθη καταμεσής μιας ολόπλευρης κρίσης που αν οι αναφορές τους δεν εμπεριείχαν ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, θα πίστευε βάσιμα κάποιος ότι το παραλήρημά τους λογικά προέρχεται από την κρίση των πολιτικών και κοινωνικών αξιών. Μένεις έτσι άφωνος όταν διαπιστώνεις πως το πρόβλημα συνοψίζεται στην απόρριψη των συντρόφων τους και ότι κατά τον τρόπο αυτό η όποια κρίση ελοχεύει πίσω από την φλύδα τού ρηχού τους κρανίου, παραπέμπει στις διαταγές του βασικού τους ενστίκτου.. Για παράδειγμα η χθεσινή παραληρούσα, έβαλε κατά της άνεργης κόρης της που ήταν ανίκανη να κατανοήσει την θεάρεστη πράξη της απιστίας κατά του συζύγου της και υπό την αιτία αυτή την απέβαλε από το σπίτι με την ταυτόχρονη εκδικητική κατά την άποψή της ηχηρή ανακοίνωση των ανήθικων πεπραγμένων της!!! Όχι λέξη δεν είπε για το άδηλο μέλλον τού εικοσιτετράχρονου πτυχιούχου παιδιού της που ζει υπό το κράτος μιας ιδιότυπης ομηρίας από το καθεστώς. Καρφί δεν της καιγόταν για τον δύστυχο πατέρα που κατά την κυνική της ομολογία εργάζεται πλέον των δέκα ωρών ημερησίως για να αποθεραπεύσει τις κοινωνικές αλλά και βιολογικές ανάγκες της κόρης του και πέραν αυτών στέκεται σαν άγγελος πλάι της τα βράδια για να αφουγκραστεί τους νεανικούς προβληματισμούς της. Ούτε αυτής μα ούτε και των παραγωγών της εκπομπής που άρχισαν γελοιωδώς να εξηγούν την ψυχασθενική συμπεριφορά της με εργαλείο τους ψυχιατρικούς κανόνες του ανεκδιήγητου Φρόϋντ.. Τα λίμπιντό του!! Κανόνες που ο αχρείος, το έχω γράψει ξανά, εμπνεύστηκε από τις διαστροφές της τεμπέλικης Βιεννέζικης αριστοκρατίας..

Φυσικά θα περίμενε κάποιος να επέμβει το εν υπνώσει ΕΣΡ. Μόνον που τα απρόσωπα πρόσωπά του τινάζονται από τον μακάριο ύπνο τους αποκλειστικά στην φωνή του κυρίου τους για να επιβάλλουν την άποψή του κατά το δοκούν. Κατέφυγα έτσι στον μοναδικό και φυσικά απολύτως προβλέψιμο τρόπο αντίδρασης. Πίεσα με λύσσα το of από το control μου. Αποδείχθηκε ωστόσο κίνηση επιπόλαια. Γιατί εισέβαλαν στο μυαλό μου οι νοητές σας φιγούρες. Εσείς... Που ξοδεύετε μάταια τις νοητικές σας δυνάμεις για να εφεύρετε την έξοδο κινδύνου και να την υποδείξετε μέσω των ιστολογίων σε όλους εμάς.. Μήπως και τα παιδιά μας σωθούν.. Αδέλφια μου πάρτε το χαμπάρι. Με αυτούς τους Έλληνες και τις Ελληνίδες σωτηρία δεν έχει.. Γιατί η ψήφος τους μετρά ίσα με την δική μας.. Μόνον ο σώζων εαυτόν σωθήτω και γαία πυρί μιχθήτω…

Ευγένιος Ανδρικόπουλος
eandrik@otenet.gr