Μανώλης: "Οριστική η απόφαση μου για παραίτηση"

ΣΧΟΛΙΟ. Άραγε πόσο αξιόπιστος και πιστευτός μπορεί να γίνει ένας βουλευτής που έχει σε 5 περίπου χρόνια παραιτηθεί ,( αλήθεια ποιος θυμάται να μας πει τον ακριβή αριθμό;) μερικές δεκάδες φορές ; Αλλά το ουσιαστικό είναι άλλο. Πως ένας βουλευτής ο οποίος παλινωδεί πολιτικά μπορεί να παράγει έργο για την περιοχή του χάριν αυτών που τον ανέδειξαν και τον εμπιστεύτηκαν ; Εξάλλου η 9η Σεπτεμβρίου είναι πολύ μακριά ακόμη και έχει καιρό να αλλάξει ξανά γνώμη.

Επανήλθε σήμερα Τετάρτη στην απόφαση του να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα, με την έναρξη του τρίτου θερινού τμήματος της Βουλής στις 9 Σεπτεμβρίου, ο βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ Γιάννης Μανώλης. Ο κ. Μανώλης, σε συνεντεύξεις του στους ραδιοσταθμούς Flash και Alpha, χαρακτήρισε «οριστική και αμετάκλητη» την απόφαση του, μετά το θόρυβο που προκλήθηκε από τη δημόσια τοποθέτηση του περί "επανίδρυσης της ΝΔ» αλλά και της επιστολής του στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή , ενώ καταφέρθηκε εναντίον τόσο του Μαξίμου όσο και του κυβερνητικού εκπροσώπου.
"Ψάχνουν θύμα για να του φορτώσουν την ήττα", δήλωσε ο βουλευτής κάνοντας λόγο για συρρίκνωση της παράταξης και πρόσθεσε ότι δεν κουνήθηκε φύλλο μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ενώ δεν αποκλείει, να επανέλθει στην πολιτική, αν όπως είπε "υπάρξει πάλι ένα όραμα και ένας στόχος".
"Δεν έχω να προσθέσω τίποτα σε όσα είπα χθες. Ισχύουν στο ακέραιο", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος για το θέμα του κ. Μανώλη. "Ό,τι είχα να πω το είπα", απάντησε σε κάθε σχετική ερώτηση.
Αναφερόμενος στις χθεσινές δηλώσεις του κ. Αντώναρος ο βουλευτής Γιάννης Μανώλης τόνισε: "Βγήκε μετά ο κ. Αντώναρος και λέει «τον καλούμε να πάρει τις ευθύνες του, να μας δείξει» και όλα αυτά. Καταλαβαίνω ότι ψάχνουν ένα θύμα να του φορτώσουν την ήττα, ή αποστασία. Εγώ τα έχω ξεκαθαρίσει αυτά εδώ και χρόνια ότι δεν πρόκειται ποτέ να δημιουργήσω πρόβλημα στην κυβέρνηση......
Αν η παράταξη φαίνεται ότι οδηγείται σε συρρίκνωση οφείλεις να μιλήσεις, δεν μπορείς να είσαι απαθής απέναντι στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας. Εγώ θα έλεγα ότι δόθηκε έκταση σ'Α αυτή την πρόταση για έναν και μοναδικό λόγο, να πέσουν τα φώτα σ'Α αυτή την πρόταση, να αρχίσουν οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας να λένε «να, αυτοί είναι το πρόβλημα, οι αντάρτες που λένε, που προτείνουν, που κάνουν» και να μην ασχοληθεί κανείς ότι μετά από μια συντριπτική ήττα δεν κουνιέται φύλλο.
Εγώ έχω αδειάσει μέσα μου, δεν έχω έναν λόγο, δεν έχω ένα όραμα, κάποιους στόχους για να δώσω έναν αγώνα. Αν δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις αυτές να με γεμίζει κάτι να ξαναξεκινήσω από την αρχή, όχι ως βουλευτής, από απλός στρατιώτης γιατί έχω μάθει να δίνω μάχες, θα το κάνω".
"Ανακοινώνω αφού εξηγώ τους λόγους που κατά την άποψή μου η παράταξη συρρικνώθηκε και πέτυχε το μικρότερο ποσοστό που πέτυχε ποτέ στην ιστορία της, εξηγώντας τους λόγους και ότι όλα αυτά μπορεί να είχαν προβλεφθεί και μπορούσαν να είχαν αλλάξει και πώς, κλείνω ανακοινώνοντας δύο αποφάσεις. Η μία ότι δεν επιθυμώ να είμαι πάλι υποψήφιος στις εκλογές και τη δεύτερη, ότι για να μη σας δημιουργήσω κανένα πρόβλημα στο θέμα των 151, την πρώτη μέρα που είμαι υποχρεωμένος να βρεθώ στη Βουλή θα καταθέσω την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα".
Αντιδράσεις
Ερωτηθείς από δημοσιογράφους σχετικά με τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό της ΝΔ και τις ενέργειες Μανώλη, ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ Κωστής Αϊβαλιώτης δήλωσε τα εξής:
«Η ΝΔ δεν κινδυνεύει από την πολιτική Μανώλη αλλά από την κομματική της πανώλη».