Απερρίφθη μετ' επαίνων η παραίτηση Αλαβάνου

Πολύ κακό για το τίποτε θα έλεγε κανείς, ακούγοντας τη δήλωση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ μετά από το πολύωρο θρίλερ κατά το οποίο ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας, κ. Αλέκος Αλαβάνος, εφέρετο να έχει υποβάλλει την παραίτησή του. Τελικά, και στα πλαίσια της γνήσιας παράδοσης της Αριστεράς, ο κ. Αλαβάνος υπέβαλε μεν την παραίτησή του πλην όμως η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ δεν την έκανε αποδεκτή. Το ζήτημα θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Γραμματείας που, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα συνέλθει τη Δευτέρα που μας έρχεται. Το χρονικό διάστημα μέχρι την επόμενη συνεδρίαση είναι πολιτικά μεγάλο και ως εκ τούτου πολλά μπορεί να συμβούν.
Ο κ. Αλαβάνος εξέφρασε την πρόθεσή του να παραιτηθεί αργά το απόγευμα. Η παραίτησή του αφορούσε στη βουλευτική του έδρα και ως εκ τούτου και την προεδρία της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τη συζήτηση ωστόσο τα υπόλοιπα στελέχη εξέφρασαν την αντίρρησή τους και όπως ήταν φυσικό επιχείρησαν να αλλάξουν τη γνώμη του προέδρου. Κατά τη συζήτηση χρησιμοποιήθηκαν προφανώς όλα τα όπλα, πολιτικές αναλύσεις, εκλογικές προοπτικές, αλλά και συναισθηματικές κορώνες. «Δεν ενδιαφέρει κανέναν η σύγκρουση Αλαβάνου - Τσίπρα. Αυτό που ενδιαφέρει είναι η επιβίωση του πολιτικού σχήματος», ακούστηκε να επισημαίνει ένα γνωστό στέλεχος της Αριστεράς. «Μην το βγάζετε αρνητικά προς τα έξω. Αφήστε πρώτα να δούμε μήπως και τον μεταπείσουμε», ακούστηκε κάποια άλλη στιγμή να λέει ο κ. Μπανιάς σε δημοσιογράφους........
Στην ουσία, ο κ. Αλαβάνος έφερε το ζήτημα εκεί που ήθελε. Να συζητηθεί δηλαδή το πακέτο ΣΥΡΙΖΑ, Συνασπισμός, Αλαβάνος, Τσίπρας από την αρχή. Και κάτι τέτοιο θα έχει επιπτώσεις, όχι μόνον στο ΣΥΡΙΖΑ και στην Κουμουνδούρου, αλλά και στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, όταν μάλιστα η «ανανεωτική πτέρυγα» αναμένει τις εξελίξεις, συζητώντας ακόμη και το ενδεχόμενο αποχώρησής της από τον ΣΥΝ, αν τα πράγματα εξελιχθούν άσχημα και το «Αριστερό Ρεύμα» με τις άλλες συνιστώσες κυριαρχήσει εντελώς. Έως την άλλη Δευτέρα θα κυλήσει πολύ νερό στο μύλο της Αριστεράς και πολλές συζητήσεις θα γίνουν, έως ότου βρεθούν οι νέες ισορροπίες. Και κάτι ακόμη. Ο κ. Αλαβάνος με την υποβολή της παραίτησής του κέρδισε και κάτι άλλο. Ανάγκασε εσωκομματικούς εχθρούς και άσπονδους φίλους να τον παρακαλέσουν να παραμείνει. Μετά από μία τέτοια εκλογική ήττα, δεν είναι και λίγο πράγμα να σε παρακαλούν να μην παραιτηθείς!!!