Mετανάστες: Λογική & Ψέματα


Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης



Η Λογική

Σε μια εορταστική ατμόσφαιρα, η Καγκελάριος Α. Μέρκελ, παρέδωσε προχθές, σημειολογικά, σε 16 μετανάστες από διάφορες χώρες, επίσημα έγγραφα που πιστοποιούν την κατοχή της γερμανικής υπηκοότητας. Στόχος της Νέας Μεταναστευτικής πολιτικής είναι, να πολιτογραφηθεί το σύνολο των 6.700.000 ξένων που ζουν στη χώρα. Όλα τα κόμματα του γερμανικού κοινοβουλίου συμφώνησαν, πως οποιοσδήποτε ξένος, που ζει οκτώ χρόνια στη Γερμανία, γνωρίζει γερμανικά και περάσει ένα τεστ 33 ερωτήσεων πολλαπλών απαντήσεων σε 60 λεπτά, μπορεί να γίνει ισότιμος γερμανός πολίτης. Μέχρι σήμερα, το 97% των συμμετεχόντων πέρασε τα τεστ με επιτυχία. Οι γερμανοί, δεν τρελάθηκαν, ούτε αγάπησαν ξαφνικά τους ξένους. Δύο είναι οι βασικοί λόγοι αυτής της στροφής στη μεταναστευτική πολιτική. Πρώτον, η υπογεννητικότητα και Δεύτερον η οικονομία. Η Γερμανία των 82 εκατομμυρίων ανησυχεί για την αυξανόμενη γήρανση του πληθυσμού, για τη μείωση του ενεργού πληθυσμού και των ασφαλιστικών εισφορών στα ταμεία. Στην ομιλία της, η οποία μεταδόθηκε το περασμένο Σάββατο από όλα τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, η Καγκελάριος, ζήτησε από όλους τους ξένους να κάνουν χρήση αυτού του δικαιώματος, τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι «η μέχρι σήμερα εμπειρία μας έχει δείξει ότι η συνεισφορά των ξένων στην γερμανική οικονομία αλλά και στον πολιτισμό είχε πολύ περισσότερα θετικά παρά αρνητικά στοιχεία». Η Καγκελάριος δεν τα έβγαλε αυτά από το μυαλό της αλλά στηρίχτηκε σε .....

πανεπιστημιακές έρευνες που αποδεικνύουν ότι κοινωνίες που κλείνονται στον εαυτό τους αρχίζουν να παρουσιάζουν φαινόμενα κόπωσης- «εκφυλιστικής ευμάρειας». Καμία κλειστή κοινωνία κατά το παρελθόν δεν μεγαλούργησε, απεναντίας έπεσε κάποια στιγμή στη στασιμότητα και στο μαρασμό, ακόμη και στην εξαφάνιση. Οι περισσότεροι άνθρωποι που εγκαταλείπουν τις χώρες τους με κίνδυνο της ζωής τους είναι συνήθως οι πιο δραστήριοι, οι πιο δυναμικοί και δημιουργικοί που διψούν για επιτυχία. Φέρνουν νέο αίμα, δυναμισμό, φαντασία και δημιουργικότητα στις νέες χώρες. Μαζί τους έρχονται σίγουρα και πολλά τυχοδιωκτικά στοιχεία, αυτό όμως είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζεται με προληπτικά μέτρα και κατασταλτικά μέσα. Κάθε χρόνο σκοτώνονται δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι σε αυτοκινητιστικά ατυχήματα από κακούς οδηγούς. Αυτός δεν είναι λόγος να καταργήσουμε την κυκλοφορία των αυτοκινήτων στους δρόμους.

Τα ψέματα

Δίχως επιστημονικώς τεκμηριωμένα στοιχεία, αλλά απλώς στηριζόμενοι σε φοβίες, άγνοια και προκαταλήψεις, ακροδεξιοί κυρίως, σε όλες τις χώρες, διαδίδοντας μόνο ψευδή στοιχεία, καταφέρονται κατά της εισόδου ξένων στις χώρες τους. Μια μορφή σύγχρονης «ξενηλασίας».

Πρώτο Ψέμα: «Η φυλετική καθαρότητα εγγυάται τη συνέχιση και επιβίωση του έθνους. Οι ξένοι υποσκάπτουν τα θεμέλια του έθνους». Κατ αρχάς, δεν υπάρχουν φυλετικώς καθαρά έθνη, αλλά μόνο μικρές κλειστές κοινωνίες, οι οποίες χαρακτηρίζονται από αιμομιξίες και υπανάπτυξη. Πολλοί Ελληνες πολίτες, βλέποντας π.χ. πολλούς ξένους στην Ομόνοια διακατέχονται από φοβίες, που ως ένα βαθμό είναι αποτέλεσμα άγνοιας και προπαγάνδας ανιστόρητων δημοσιογράφων. Τον 5ο π.Χ. αιώνα, στην Οδό Αθηνάς δεν κυκλοφορούσαν λιγότεροι ξένοι. Η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων ήταν δούλοι, είλωτες και μέτοικοι. Οι ελληνίδες ήταν συνήθως στα σπίτια, οι λίγοι ελεύθεροι αθηναίοι πολίτες, συζητούσαν περί πολιτικής και φιλοσοφίας σε συμπόσια ή στην αγορά και εκείνοι που δούλευαν και ψώνιζαν στην αγορά ήταν όλοι σχεδόν ξένοι. Στις αγορές και τα λιμάνια όλων των ελληνικών πόλεων (Αθήνα, Πειραιά, Κόρινθο, Δήλο, κ.λ.π.) άκουγες δεκάδες διαφορετικές γλώσσες όλων των λαών του τότε γνωστού κόσμου. Με την κατάκτηση των ελληνικών κρατών-πόλεων από διάφορους λαούς(ρωμαίους, γότθους, βησιγότθους, ενετούς, οθωμανούς, σλαύους , κ.α.) οι δούλοι, οι είλωτες και μέτοικοι σίγουρα δεν επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους. Οι περισσότεροι είμαστε απόγονοί τους. Κατά τον Μεσαίωνα, μέχρι την απελευθέρωση από τους τούρκους, είχαν ερημώσει όλες οι πόλεις. Στις περισσότερες περιοχές της κυρίως Ελλάδος, η κυρίαρχη γλώσσα ήταν η αλβανική. Κανείς δεν αμφισβητεί σήμερα ότι όλοι αυτοί είναι Ελληνες, αλλά ας μη μιλάμε για φυλετική καθαρότητα. Αν μπορούσαμε να κάνουμε μια φυλετική-γονιδιακή έρευνα καθαρότητας θα βρίσκαμε πιθανόν περισσότερους απογόνους των Αθηναίων στη Σικελία, στη Νότιο Ιταλία (Μεγάλη Ελλάδα) ακόμη και στη σημερινή Τουρκία παρά στην Αττική. Για τους αρχαίους Θηβαίους βεβαίως, ούτε λόγος να γίνεται αφού όσοι δεν εξοντώθηκαν από τον Μ. Αλέξανδρο, πουλήθηκαν δούλοι σε όλη τη Μεσόγειο. Η θέση ότι οι ξένοι υποσκάπτουν τα θεμέλια του έθνους είναι ένας μύθος. Επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν, ότι οι ενσωματωμένοι ξένοι εξελίσσονται στα πιο σοβινιστικά-εθνικιστικά στοιχεία των χωρών υποδοχής, επειδή αμφισβητούνται. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο όταν απορρίπτονται από τον γηγενή πληθυσμό, όπως έγινε για δεκαετίες με τους πιο αρχέγονους θράκες, όπως είναι οι Πομάκοι, που έγιναν ξένοι στον ίδιο τον τόπο καταγωγής τους.

Δεύτερο Ψέμα: «Οι ξένοι είναι εγκληματικά στοιχεία, πνευματικώς κατώτερα». Ερευνες γερμανικών πανεπιστημίων απέδειξαν, ότι υπάρχει μεν μια ποσοστιαία και αναλογικά μεγαλύτερη παραβατικότητα στους ξένους, η οποία όμως ως ένα βαθμό είναι πλασματική. Υπάρχουν δεκάδες απαγορεύσεις που δεν αφορούν έλληνες πολίτες, όπως π.χ το να κοιμάται κανείς σε παγκάκια ή εγκαταλειμμένα σπίτια. Ενας ξένος ελέγχεται πολύ συχνότερα από την αστυνομία ή καταγγέλεται ευκολότερα από πολίτες για γελοίες παραβάσεις του αστικού και ποινικού κώδικα. Ενας ξένος δεν μπορεί να έχει επαρκή νομική στήριξη ενώ έχει να αντιμετωπίσει παράλληλα την προκατάληψη από πολίτες, αστυνομικούς, ενόρκους ακόμη και δικαστές. Εάν υπήρχε αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς στη δημόσια διοίκηση και την πολιτική της «μίζας», το ποσοστό των ξένων στις ελληνικές φυλακές θα ήταν μηδαμινό. Οσον αφορά στο πνευματικό επίπεδο και στη συνεισφορά των ξένων στην ελληνική οικονομία, ας ρίξει κανείς μια ματιά στους πρώτους 10 μαθητές των ελληνικών σχολείων και μια ματιά στις ελληνικές καφετέριες σε όλη την ελληνική επικράτεια. Πολλοί ξένοι μαθητές είναι πρώτοι στην ελληνική γλώσσα και ιστορία. Στις καφετέριες δεν θα βρείτε πρωί και μεσημέρι ούτε ένα ξένο ενώ στις βιοτεχνίες, στις οικοδομές και στους ελληνικούς αγρούς θα βρείτε μόνο ξένους να δημιουργούν εθνικό πλούτο.
Ο πατριωτισμός δεν μετριέται με μεγάλα λόγια και θεωρίες. Πατριώτης και καλός έλληνας είναι εκείνος που βοηθάει στο να προχωρήσει τη χώρα του πιο πέρα από εκεί που την άφησαν οι ένδοξοι πρόγονοί του. Ο αυτοαποκαλούμενος πατριώτης νεοέλληνας είναι ο τελευταίος που μπορεί να είναι υπερήφανος για την κατάντια της σημερινής πατρίδας μας. Οι ξένοι είναι οι τελευταίοι που ευθύνονται γι αυτήν την κατάντια. Αν έρθει κάτι καλό στο μέλλον θα οφείλεται περισσότερο στην εργατικότητα και στο δυναμισμό των ξένων και όχι στους νέους θαμώνες των καφετεριών που περιμένουν το διορισμό στο ελληνικό δημόσιο. Με δεδομένη την υπεργεννητικότητα όλων των γειτόνων μας, η μόνη σωτηρία επιβίωσης βρίσκεται στην ενσωμάτωση των ξένων στην ελληνική κοινωνία. Άλλη εναλλακτική λύση δεν υπάρχει. Ας δεχτούμε τους ξένους από καθαρό συμφέρον, όχι από αγάπη προς τον πλησίον, η οποία έτσι κι αλλιώς υπάρχει μόνο στις γραφές (καλένδες).