ΕΥΡΩΨΗΦΟΦΟΡΙΑ


Το μεγαλείο του να είμαστε Ευρωπαίοι κάθε τέσσερα χρόνια θα το ξαναζήσουμε. Θα μας πούνε ότι με την ψήφο μας θα συμβάλουμε στην πραγμάτωση του Ευρωπαϊκού ονείρου, που λέει ο λόγος δηλαδή γιατί ούτε Ευρώπη τέτοια υπάρχει ούτε και όνειρο έχει. Η νεοφιλελεύθερη Ευρώπη ψόφησε. Την επόμενη ημέρα της Ευρωψηφοφορίας, όμως, ο κάθε κατεργάρης πάει στον πάγκο του και γίνεται Γαλλ-αίος. Ιταλ-αίος, Γερμαν-αίος, Αγγλ-αίος κλπ, πράγμα που σημαίνει ότι προσπαθούν να επιβάλλουν την εθνική πολιτική τους στην Ευρώπη και όχι αντίστροφα.

Ας μην ξεγελιόμαστε γιατί γίνεται μπάχαλο η Ευρώπη συχνά, είναι επειδή οι νταβατζήδες μεγάλοι προσπαθούν να την κάτσουνε στους αδύναμους μικρούς. Οι μόνοι που μένουμε αυθεντικοί είμαστε εμείς. Έλληνες ήμασταν, Έλληνες παραμένουμε και καλά κάνουμε.Ας γίνουνε εκείνοι σαν εμάς και όχι εμείς σαν εκείνους. Στο κάτω-κάτω έχουμε και έναν τεράστιο πολιτισμό πάνω στο όχημα του οποίου βασιζόμαστε για να προχωρήσουμε στο Μέλλον.

Θα αναρωτηθεί κανείς βέβαια πώς είναι δυνατό να προχωρούμε έτσι και πως αυτό το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα μπορεί να διατηρηθεί αραγές. Μα δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο. Αν το όραμα μιας Ένωσης κρατών το συγκρατεί η κονόμα, γιατί μόνο το οικονομικό είναι το κοινό σημείο αναφοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στάχτι και μπούρμπερη θα γίνει. Από τη στιγμή μάλιστα που μπήκαμε και στη συγκεκριμένη οικονομική κρίση, βράσε όρυζα. Όλο και πιο συχνά θα βλέπουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση την πολιτική του τα εσά εμά και τα εμά εμά. Καιρός είναι να τους δείξουμε και μεις τα να μας... και να΄ρθουν να τα πάρουνε τα να μας... Όπα και άλλα της!!!...
Ας μην ξεχνάμε κάτι, μπορεί ο Ευρωπαίος να μην έχει πικινίνια να αγοράσει καινούριο αμάξι αλλά μισό ευρώ το έχει για να αγοράσει γιαούρτι να φάει. Και εμείς οι Έλληνες είμαστε παραγωγοί γιαουρτιού και όχι αμαξιών. Αυτοί έχουν κρίση – και όχι τόσο μεγάλη όπως διαδίδουν οι θεραπαινίδες των ΜΜΕ- όχι εμείς. Ο ήλιος, η θάλασσα και η ομορφιά του τοπίου είναι αυτό που έχει η χώρα μας. Και αυτό δεν έχει ποτέ κρίση. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΟΧΙΚΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ και θα παραμείνει.
ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ