ΓΑΛΑΖΙΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ

Πήραμε αυτό το e-mail από την Αρτα και το δημοσιεύουμε, χωρίς να υιοθετούμε το περιεχόμενο του, περιμένοντας την αντίδραση των αρμοδίων.
Εκεί στην "γαλάζια" Νομαρχία Άρτας φαίνεται ότι ζήλεψαν τα καμώματα της κεντρικής εξουσίας και καταβάλουν "φιλότιμες" προσπάθειες να τους μιμηθούν. Πως γίνεται αυτό? Απλά διαβάστε τις παρακάτω γραμμές:

Στα πλαίσια του έργου αναβάθμισης των μηχανογραφικών υποδομών των Νομαρχιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των Ελλήνων πολιτών, προσέφερε η Κοινωνία της Πληροφορίας, μέσω του τρίτου Κοινοτικού Πλαίσιου Στήριξης, τον απαραίτητο εξοπλισμό, λογισμικό αλλά και πολυετή συντήρηση αυτών εντελώς δωρεάν, ώστε να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.
Υπολογίζεται ότι τα χρήματα που εκταμιεύτηκαν για κάθε μία Νομαρχία πλησιάζουν το μισό εκατομύριο € !!.

Μέχρι εδώ όλα καλά, μιά και όλοι γνωρίζουμε τις γραφειοκρατικές καθυστερήσεις που αντιμετωπίζει ο πολίτης, όταν ζητήσει κάτι από τις υπηρεσίες.

Εξακριβωμένες πληροφορίες λένε ότι τα συστήματα αυτά εγκαταστάθησαν και λειτουργούσαν και στην Άρτα από τον περασμένο χρόνο και αναμενόταν να παραληφθούν οριστικά εντος Μαίου.

Ξαφνικά όμως η Νομαρχία αποφασίζει ότι δεν την......
"εξυπηρετούν" τα συστήματα που δωρεάν λαμβάνει και προβαίνει σε αγορά άλλων συστημάτων από το εμπόριο, πληρώνοντας βέβαια το τίμημα από ιδίους πόρους, λες και τα χρήματα αυτά δεν προέρχονται από τον Έλληνα φορολογούμενο.

Το παρασκήνειο της όλης υπόθεσης και η μεθόδευση της όλης απόφασης, έχει να κάνει, όπως διαδίδεται έντονα στην Άρτα, με υψηλόβαθμο αιρετό στέλεχος της Νομαρχίας, το οποίο παράλληλα διατηρεί και λογιστικό γραφείο στην πόλη, με διασυνδέσεις στις Εταιρίες ανάπτυξης λογισμικού και κυρίως μ' αυτές που απευθύνονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση....

Μάλιστα σε συνδριάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου, υπήρξε εκ μέρους της αντιπολίτευσης έντονη διαμαρτυρία για τον διπλό ρόλο του εν λόγω στελέχους, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι, αν αληθεύουν όλα αυτά, αν θα παρέμβει η Δικαιοσύνη. Εκτός κι αν η διαφθορά είναι πλέον μέρος της καθημερινότητας και κανείς δεν ενδιαφέρεται.

Αυτά προς το παρόν, θα επανέλθουμε με νέα στοιχεία.

Παρατηρητής