ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ


Ανάμεσα σε 100 αναρχικούς ιδεολόγους είναι αρκετοί 2 προβοκάτορες για να κάψουν το περίπτερο τις γυναικούλας και να δυσφημίσουν τον όποιο αγώνα τους .

Ανάμεσα σε κάποιες χιλιάδες δίκαια αγανακτισμένους εξεγερμένους ή και τελείως ειρηνικούς διαδηλωτές αρκούν μερικές 10δες προβοκάτορες οι οποίοι με τις ενέργειες τους θα δώσουν το άλλοθι στην εξουσία να σκληρύνει (όπως είχε προαποφασίσει για άλλους λόγους) τη στάση της . Παράλληλα θα μπορέσει να παραπληροφορήσει την κοινή γνώμη και να φοβίσει τελικά τον κόσμο ώστε να απέχει από μαζικές διεκδικήσεις και αντιδράσεις .

Τόσο πονηροί έγιναν (ή ήταν πάντα;) οι καιροί , που όταν διαδηλώνεις μόνος σου στο δρόμο για κάτι και έλθουν να κολλήσουν δεξιά και αριστερά σου άλλοι δύο που σε υποστηρίζουν και φωνάζουν τα ιδία συνθήματα με εσένα πρέπει να σκέφτεσαι πως ίσως είναι η ώρα εσύ να γυρίσεις στο σπίτι σου .

ΟΣΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΒΟΜΒΕΣ ή ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΨΥΛΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΔΙΑΔΗΛΩΝΩ.

Νοιώθω ότι μπορεί να παραλογίζομαι . Είμαι όμως τόσο απελπισμένος και ανήσυχος για την τύχη του τόπου μου, αισθάνομαι τόσο ανήμπορος στο να βρω κάποιο τρόπο να αντιδράσω, να φανταστώ μια διαδικασία , κάποιες ενέργειες με τις οποίες ο λαός θα μπορούσε να απαλλαγεί από αυτό τον ιστό της αράχνης που αόρατος και πανταχού παρών τον εκμαυλίζει και τον απομυζά , δεν θα πω από πότε , υποθέστε από πάντα , που είμαι εντελώς δικαιολογημένος έστω και να παραλογίζομαι .

Λεωνίδας Ορφανουδάκης

leonidasorf@yahoo.com