Το Τραγούδι της ημέρας

Ίσως να είναι άγνωστα στο μεγάλο κοινό αγαπητέ καφετζή, είναι όμως ελληνικές δημιουργίες που μας έκαναν περήφανους κάποιες άλλες εποχές. Γι αυτό βάλε το "μηχάνημα" λίγο δυνατά γιατί Μάνος είναι και η φωνή του μας λείπει, ας ακούσουμε τουλάχιστον τη μουσική του.

New York Rock n’ Roll Ensemble
Το συγκρότημα συστήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’60 από τρεις φοιτητές του Κολεγίου Τεχνών Julliard. Τον Michael Kamen, τον Marth Fulteman και τον Dorian Rudnytsky. Στο συγκρότημα συμμετείχαν και δύο ροκ μουσικοί: ο Brian Corrigan και ο Clif Nivison. Αυτό που έκανε το συγκρότημα διάσημο στους καλλιτεχνικούς κύκλους της Νέας Υόρκης ήταν ότι έπαιζαν ροκ τραγούδια με κλασικά όργανα και συμφωνικά τραγούδια με ροκ μουσικά όργανα. Αυτός που ξεχώρισε το ταλέντο αυτών των νέων μουσικών ήταν ο Leonard Bernstein, o οποίος τους ανέθεσε να παίξουν Bach σε μία συναυλία με τον δικό τους τρόπο.
Ο δίσκος ο οποίος όμως αναγνωρίστηκε μέσα στον χρόνο ήταν η συνεργασία του Μάνου Χατζιδάκι με τους New York Rock n’ Roll Ensemble, οι οποίοι διασκεύασαν τους «Αντικατοπτρισμούς» του συνθέτη, κάτω από την επίβλεψή του, σε ένα ροκ ήχο με αγγλικό στίχο και μεταφρασμένο τίτλο "Reflections" . Η συνεργασία έγινε, έτσι ώστε να ντύσει μουσικά μία κινηματογραφική παραγωγή η οποία εν τέλει δεν ευδοκίμησε. Ο δίσκος ηχογραφήθηκε το 1970 και δεν πήγε καλά στις πωλήσεις εκείνη την εποχή. Όμως χρόνια μετά, είναι μία από τους πιο διάσημες δουλειές της ροκ αλλά και της συμφωνικής μουσικής που έχουν γίνει ποτέ παγκοσμίως.

01 - Raining Pleas...

Ευχαριστούμε τον απλό άνθρωπο για την επιμέλεια
Για περισσότερη μουσική στο
simplemanradiο