Περί ΑΣΕΠ . . . " Καλών Προθέσεων " και άλλων κυβερνητικών Δαιμονίων . . .

Γράφει Ο Νάσσος Ζαγγογιάννης

Τελικά και ο νέος Υπουργός Παιδείας . . . μία από τα ίδια.

Από μηδενική βάση με βάση το μηδέν επί μηδέν μηδέν.

Θυμάμαι σε μία πολύ καλή ελληνική ταινία με τίτλο : " Υπάρχει και Φιλότιμο " τον αείμνηστο Λάμπρο Κωνσταντάρα να λέει το εξής καταπληκτικό, σε ένα συνάδελφό του Υπουργό, " περί των Καλών Προθέσεων ".


Λ.Κ. : "Αγαπητέ Γιώργο εγώ ΔΕΝ είμαι γιατρός αλλά έχω τη καλή διάθεση

να σου κάνω μια εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας . . . θα δεχτείς να σου τη κάνω ; "


Γ : ". . . μαααα . . . Φυσικά . . . ΟΧΙ ! ! ! . . . Τρελός είσαι τώρα ;

. . . τι λες τώρα ! ! ! πλάκα μας κάνεις ; "

Αυτό όσο και να φαίνεται κωμικοτραγικό, χαρακτηρίζει τη σημερινή κυβέρνηση των "καλών προθέσεων" και των κακών επιλογών του Πρωθυπουργού Μη εξαιρουμένου και αυτού του ιδίου.


Μπορεί να είναι κατά βάση αναξιόπιστοι αλλά από προθέσεις πάρα πολλές.

Φανταστείτε ότι ΔΕΝ ασχολούνται με το αντικείμενο των Υπουργείων τους αλλά φροντίζουν και για την υστεροφημία των άλλων συναδέλφων τους.


Ακούμε λ.χ το κ. Αβραμόπουλο να διαπιστώνει έλλειψη οικονομικού σχεδίου εξόδου από τη κρίση ενώ ο τομέας ο δικός του για παράδειγμα ΔΕΝ έχει αναλώσιμα υλικά για τα νοσοκομεία της χώρας ή ας πούμε απασχολείται ο άνθρωπος με τα εκλογικά και τις δημοσκοπήσεις αντικείμενο του καθ’ ύλη αρμόδιου αρχιμάστορα και πολυτάλαντου καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου κ. Παυλόπουλου.


Το ίδιο και ο κ. Μειμαράκης, από τα αμυντικά θέματα και τα "χαμένα πολεμικά σχέδια" της χώρας με τα εκλογικά ή την ενδεχόμενη ανάληψη του ιδίου της αρχηγίας του κόμματος του. Ο δελφινισμός σε όλο του το Μεγαλείο και ή αμετροέπεια να περισσεύει.


Αν και τελευταία ο κ. Δελφίνος, ήθελε να αφήσει και αυτός έργο . . . και είχε "τις καλές προθέσεις" για ευέλικτα τμήματα και τις περιβόητες αποκεντρωμένες Μονάδες εκτός Αττικής και άλλα τέτοια ηχηρά παρόμοια, με την ανάληψη του χαρτοφυλακίου του το 2007 . . . παρά την αυτοκριτική του στη συνέχεια και το τσουνάμι παραιτήσεων που ακολούθησε, εκτιμώ ότι στο shopping therapy τα καταφέρνει καλύτερα . . . κάτι ελικοπτεράκια και κάμποσα αεροπλανάκια με δανεισμό για την επόμενη τριετία . . . ακριβώς όπως το ακούτε την επόμενη τριετία θα πληρώσει ο λεβέντης υπουργός . . . ξέρει ο δελφίνος από αυτά . . . "θα μας αφήσει τα ελλείμματα για το ΠΑΣΟΚ . . . τώρα θα δει αυτό" !!! τι να δημιουργήσει πρόβλημα στο κ. συνάδελφό του, πρώην επιχειρηματία πολιτικό μηχανικό, κ.Παπαθανασίου ; ΔΕΝ τα κάνει αυτά ο Μειμαράκης σκέφτεται τη χώρα και το ΔΝΤ !!! "Να μπούμε σε οικονομική επιτήρηση ; " . . . ΔΕΝ τα επιτρέπει αυτά ο εν πλω δελφίνος. . . Άσε το ΠΑΣΟΚ να τρέχει . . .


Αλλά ας πάμε τώρα στο νεαρό Υπουργό πρώην Τουρισμού.

Μάλλον τον τουρισμό έχει ο Άρης στο μυαλό του ακόμη.

ΔΕΝ εξηγείται αλλιώς . . .

Έχει και αυτός τις "καλές προθέσεις" . . . εδώ ολόκληρο Λαόσ-ικό κόμμα έγινε για χάρη του !!! Ούτε στη ποδιά της Μαρίας της Πενταγιώτισσας ΔΕΝ σφαχτήκαν τόσα παλικάρια . . .


Στο Υπουργείο του λοιπόν, όρισε ένα Βερέμη στην αρχή για να φτιάξει τη παιδεία . . . μετά σκέφτηκε :


"ΔΕΝ βάζω και έναν Μπαμπινιώτη για διάλογο, για να δει ο κοσμάκης που αμφισβητεί τις καλές μου τις προθέσεις ; "


. . . μάλλον λέω εγώ, θα σκέφτηκε το παιδί . . . Τώρα τι σόι διάλογος θα γίνει εκεί μέσα ; . . . θα δείξει . . .

Ασχολήθηκε λοιπόν ο κ. Άρης με πάρα πολλά και κυρίως με τα εσωκομματικά και πολύ περισσότερο με την υστεροφημία του Καραμανλή.


Κάθομαι και σκέφτομαι καμιά φορά . . . "τι εστί Καραμανλής" ; και γιατί ΔΕΝ τον αγγίζει κανένας ;


Ας πάρουμε τους καημένους του εκδότες . . . εκτός από διαφήμιση και ίσως κάποια έργα του δημοσίου . . . έχουν και αυτοί οι κακομοίρηδες ;

τίποτα άλλο εκτός από τις καλές τους τις προθέσεις ; . . . ΔΕΝ νομίζω !!!


Τώρα θα μου πεις οι δημοσκόποι γιατί να κόπτονται ;

. . . και να συγκρίνουν ανόμοια πράγματα και ρόλους πολιτικών;


Πως ας πούμε μπορεί να συγκριθεί ένας νυν πρωθυπουργός με έναν εν δυνάμει πρωθυπουργό και να βγει ο καταλληλότερος ;


Είναι σαν να συγκρίνουμε την τέχνη της Βέφας που έφτιαξε μια φασολάδα σήμερα στο τάδε κανάλι, με αυτή που θα φτιάξει την άλλη εβδομάδα ο Μαμαλάκης σε ένα άλλο και να ζητήσουμε από τους τηλεθεατές να συγκρίνουν με SMS την ποιότητα των αερίων του δοκιμαστή των δύο εδεσμάτων σήμερα !!!


χμ. . . Στη περίπτωση αυτή έχουμε τη πιστοποίηση των συνεργατών της Βέφας και των συντελεστών της εκπομπής, από τις αντιδράσεις τους (κλείσιμο μύτης κλπ) και μπορεί οι τηλεθεατές να στείλουν τα μήνυμα-τάκια τους . . . στη άλλη περίπτωση όμως του Μαμαλάκη, μπορεί να ψηφίσουν και να αξιολογήσουν τα ίδια σήμερα ; αφού ο δοκιμαστής θα επιτελέσει το έργο του την άλλη εβδομάδα ;


Μας εμπαίζουν με τη βρώμα της εξουσίας . . . άλλο η μπόχα τώρα και άλλο η ενδεχόμενη αύριο . . . το ότι η αυριανή ενδέχεται να είναι χειρότερη από τη σημερινή ΔΕΝ αποκλείεται . . . αλλά ΔΕΝ είναι συγκρίσιμα τα πραγματικά με τα ενδεχόμενα και τα φανταστικά.


Συγκρίσιμο είναι αυτό του ΑΣΕΠ που κάθε χρόνο πάει από το κακό στο χειρότερο με διορισμούς εκτός νομότυπης διαδικασίας και φιλοσοφίας του αρχικού νομοθέτη περί αξιοκρατίας και πιστοποιημένων αξιόπιστων διαδικασιών.


"Ανάγκες υπηρεσίας" και "δημοσίου συμφέροντος" επιτρέπουν τις συνήθεις νόμιμες και θεσμικές διαδικασίες περί υμετερών και άλλων δαιμονίων κλπ.


Πάνω από μία εβδομάδα χρειάστηκε το ΑΣΕΠ για να μας κάνει τη χάρη και να δώσει στη δημοσιότητα τις επίσημες απαντήσεις στα εξεταζόμενα θέματα του διαγωνισμού των εκπαιδευτικών και αυτά στα μισά τα άλλα τα έχουν στην επεξεργασία, όπως η κλώσσα τα αυγά.


Τι να κάνουν και οι διαγωνιζόμενοι Διαβάζανε τις πρόχειρες και αναξιόπιστες "λύσεις" από τους φωστήρες των "συνεργαζόμενων" φροντιστηρίων των ΜΜΕέδων και διασταύρωναν με άλλες από άλλα φροντιστήρια . . .


φευ !!! . . . κάποιες αλληλό – επ - αντικρουόμενες απαντήσεις σε ορισμένες ερωτήσεις . . . και ένας γενικός χαμός και ανάμεικτα συναισθήματα.


Όλοι περιμέναμε την επίσημη ανάρτηση του ΑΣΕΠ. . . η οποία έγινε στα μισά της εξεταστέας ύλης και αυτά σε δύο δόσεις μία η λάθος και άλλη μία η ορθή :

Σε ρεπορτάζ των "ΝΕΩΝ" : Καταγγέλλουν λάθη στο ΑΣΕΠ


Περιμένουμε λοιπόν και τις υπόλοιπες των άλλων κλάδων . . . μέχρι τότε έχουμε άποψη "περί καλών προθέσεων" καθώς και τη βεβαιότητα της αφερεγγυότητας και της αναξιοπιστίας τους . . .


Βέβαια ψιθυρίζονται πολλά . . . αλλά ΔΕΝ θα ασχοληθούμε άλλο, κυκλοφορούν και βόμβες με "γέμιση Αγωγών" και προστίμων στην ελεύθερη έκφραση.


Έπεται συνέχεια . . . η παιδεία είναι το πεδίο της παιδικής ασέλγειας των πολιτικών διαχρονικά. . . Όλα είναι αλυσίδα . . . από το νηπιαγωγείο και το δημοτικό μέχρι την επιλογή των εκπαιδευτικών με τρόπους του σημερινού και ανεκδιήγητου ΑΣΕΠ.


Στοχασμός Πολιτική