La Resistencia sique

Γράφει ο Πάνος Μαρκόπουλος

Η εμπιστοσύνη έχει χαθεί. Με αυτή την πρόταση θέλησα να ξεκινήσω το κείμενό μου, το οποίο δεν είναι άρθρο, ούτε κάποιου δημοσιογράφου σε κάποια εφημερίδα συγκεκριμένης πολιτικής ή ιδεολογικής κατεύθυνσης αλλά ούτε κ κείμενο ομιλίας κάποιου πολιτικού προσώπου το οποίο θα βγει να το απαγγείλει στο λαό.
Αποστασιοποιημένος λοιπόν απ’ όλα αυτά τα πολιτικά παράσιτα κάθε χρώματος αναρωτιέμαι για ποια εμπιστοσύνη μιλάμε? Την εμπιστοσύνη στον διπλανό συνάνθρωπό μας?...Έχει χαθεί ! Την εμπιστοσύνη στο εκπαιδευτικό σύστημα το οποίο υποτίθεται ‘’μεγαλώνει’’ τα παιδιά μας?...Έχει χαθεί και αυτή! Την εμπιστοσύνη στη χριστιανική εκκλησία μας?...Αυτή κ αν έχει χαθεί! Την εμπιστοσύνη στα ‘’όργανα της τάξης’’ ή μήπως στα ‘’δημοκρατικά’’ κόμματα της χώρας και τους ‘’δημοκρατικούς’’ πολιτικούς?...Ούτε συζήτηση!!
Όσο για τους τελευταίους, το μόνο που κάνουν είναι να λυμαίνονται την εξουσία, αρπάζοντας – ή μάλλον κλέβοντας- την ψήφο του Έλληνα πολίτη, με τεχνάσματα και τερτίπια που μόνο εκείνοι ξέρουν, έτσι ώστε να φαίνονται καθ’ όλα νόμιμοι και σπουδαίοι δημαγωγοί.

Διάβασε όλο το άρθρο εδώ