ΜΟΛΟΤΟΦ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ


Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης

Οι εικόνες της καταστροφής που όλοι μας τόσες μέρες βλέπουμε δεν έχουν τελειωμό.

Αθήνα, Θεσσαλονίκη, και άλλες μεγάλες αλλά και μικρότερες πόλεις είναι στο έλεος των κουκουλοφόρων οι οποίοι έκαψαν, κατέστρεψαν και λεηλάτησαν ότι βρήκαν μπροστά τους.

Μια άλλη παράγραφος των επεισοδίων όμως, είναι και αυτή της ρίψης μολότοφ κατά των πυροσβεστών οι οποίοι πήγαιναν να σβήσουν τις φωτιές, να σώσουν τις περιουσίες του κοσμάκη και, να απεγκλωβίσουν ανθρώπους που κινδύνευαν στα φλεγόμενα κτίρια.

Όλοι μας είδαμε το πυροσβεστικό όχημα στα χέρια των κουκουλοφόρων οι οποίοι το έβαλαν φωτιά.

Αναρωτηθήκαμε πόσες μολότοφ εκτοξεύτηκαν κατά των πυροσβεστών την ώρα που εκείνοι έτρεχαν να σβήσουν φωτιές;

Λίγα από αυτά τα περιστατικά έδειξαν τα κανάλια, ελάχιστες οι αναφορές που έγιναν, γιατί βλέπετε οι πυροσβέστες «δεν κρατανε γκλομπ» δεν κτυπάνε κόσμο δεν πυροβολούν….

Αντίθετα, τρώνε τα χημικά, τις πέτρες, τις μολότοφ προσπαθώντας να σβήσουν φωτιές, να σώσουν το σπίτι, το μαγαζί, να σβήσουν εκείνον που από λάθος του πυρπολήθηκε από βόμβα μολότοφ πριν την πετάξει.

Βλέπετε για τους πυροσβέστες ακόμα και οι κουκουλοφόροι δεν είναι αντίπαλοι, είναι πολίτες.

Κι όμως, κανείς δεν το βλέπει έτσι αυτό.

Η κίνηση αυτή των κουκουλοφόρων, να ρίχνουν δηλαδή και στους πυροσβέστες βόμβες μολότοφ, σημαίνει ότι αυτά τα καλόπαιδα θέλουν να καταστρέψουν, θέλουν να κάψουν ολοσχερώς μαγαζιά, σπίτια, αυτοκίνητα, οπότε οι πυροσβέστες τους χαλούν τα σχέδια.

Εδώ και τεσσερις μερες η χωρα καιγεται από ακρη σε ακρη.

Η πυροσβεστες από το σαββατο είναι εξω, εχουν ξεπερασει τους εαυτους και τις αντοχες τους, είναι τοσα πολλα τα συμβαντα που πραγματικα είναι να απορει κανεις πως τα προλαβαινουν και μαλιστα τη στιγμη που στον τοπο που εχει τη φωτια είναι οι κουκουλοφοροι και οι βομβες και οι πετρες πεφτουν βροχη.

Και ξερετε ποια είναι η τραγικη πραγματικοτητα;

Αλλωστε πολλοι από εσας θα το ειδατε από κοντα, όπως το ειδαν διαφοροι επαγγελματιες.

Πολλες είναι οι φορες που οι κουκουλοφοροι προσπαθουν να «εγκλωβισουν» καποιο πυροσβεστικο για να το καταστρεψουν.

Οι κουκούλες είναι εξω για να καψουν να λεηλατησουν, ακομα και να σκοτωσουν.

Αδιαφορουν για το αν οι πυροσβεστες η οι επαγγελματιες προσπαθουν να σωσουν τους κοπους και τους μοχθους μιας ζωης.

Βεβαια, αυτοι οι «γνωστοι αγνωστοι» αν θα παρει φωτια το δικο τους σπιτι, το δικο τους αυτοκινητο, αν εγκλωβιστουν μεσα στις λαμαρινες του αυτοκινητου τους σε καποιο τροχαιο, θα περιμενουν τους πυροσβεστες για να τους σωσουν.

Τους πυροσβεστες εκεινους, που σε πρωτη ευκαιρια θα τους πεταξουν την μολοτοφ, και θα τους καψουν το οχημα, το εργαλειο για την προστασια της ανθρωπινης ζωης και περιουσιας..

Βασίλης Τσούγκαρης

Αρθρογράφος – Παραγωγός Ραδιοφωνίας

tsougarisgnomi@gmail.com