ΙΕΡΟΣ ΦΘΟΝΟΣ

Κακά τα ψέματα είμαστε συναισθηματικός και ανιστόρητος λαός. Που πιστεύει σε ψευδοιδεολογήματα, ιδεοληψίες εφήμερου χαρακτήρα, τις οποίες εγκαταλείπει για να πάει στις αμέσως επόμενες που έχουν και αυτές τον ίδιο χαρακτήρα. Ένα τέτοιο είναι και ο δαίμονας που μας κατατρέχει τις τελευταίες δεκαετίες και είναι οι Αμερικανοί. Οι τελευταίοι φυσικά έχουν κάνει πολλά χοντρά λάθη εις βάρος μας – κάποια τα έχουν παραδεχτεί- και επομένως είναι αρκετά εύκολος στόχος. Έτσι κυκλοφορεί εσχάτως μια θεωρία συνωμοσίας που θέλει τις ΗΠΑ να αποσταθεροποιούν την κυβέρνηση λόγω υπογραφής της συμφωνίας για τους αγωγούς φυσικού αερίου μέσω της υπόθεσης Βατοπεδίου!!!. Τι άλλο από Μη Χειρότερα για το άκρο άωτο της παράνοιας…

Δηλαδή η Αμερική, όντας μια υπερδύναμη, πιστεύουμε ότι μπορεί να κάνει τόσο τραγικά λάθη και να αφήσει ελεύθερο έδαφος στον στρατηγικό της αντίπαλο τη Ρωσία;. Έχουμε την ψευδαίσθηση ότι οι ΗΠΑ θα έβαζαν τρικλοποδιά σε Ελληνική κυβέρνηση με το ζήτημα του Αγίου Όρους, που υπάγεται στον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, ώστε να πληγεί η Ελληνορθοδοξία και να κερδίσουν μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα οι Σλάβοι Ορθόδοξοι με επικεφαλής Μητέρα Εκκλησία αυτή της Ρωσία;. Να μετουσιώσουνε σε πράξη το όραμα του Πανσλαβισμού που ανέκαθεν υπήρξε ο διακαής πόθος της Μόσχας;. Δηλαδή να βάλουνε στα καλά καθούμενα τη Ρωσία μέσα στα πόδια τους οι Αμερικάνοι;!!!;. Είναι δυνατόν να πιστεύουμε τέτοιο ιστορικά, πολιτικά, και στρατηγικά φαιδρό και ανερμάτιστο επιχείρημα;!!!.

Δεδομένο 1. Οι ΗΠΑ υπολήπτονται, σέβονται και δέχονται την Οικουμενικότητα του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως σε βαθμό που αυτό να είναι ένα αγκάθι στις σχέσεις τους με την Τουρκία, η οποία δεν αναγνωρίζει την Οικουμενικότητα του. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είναι Αρχηγός Κράτους- και μάλιστα φιλικού- για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δεδομένο 2. Η παρούσα κατάσταση στο Άγιο Όρος, το οποίο υπάγεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, έχει πλήξει την Ελληνορθοδοξία. Αυτό δεν συμφέρει ούτε την Ελλάδα ούτε τις ΗΠΑ.

Συνεπώς ποιος ωφελείται;… Όχι πάντως το Οικουμενικό Πατριαρχείο, η Ελλάδα, και οι ΗΠΑ. Μεσο-μακροπρόθεσμα αυτοί που ορέγονται να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη και κάποτε τους στείλαμε τον Μεθόδιο και τον Κύριλλο για να τους εκχριστιανίσει.

ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ