ΕΜΕΙΣ, ΕΣΕΙΣ, ΚΑΙ…… ΟΙ ΑΛΛΟΙ.

Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης

Παρακολουθώ (όσο μου το επιτρέπει η εργασία μου) αυτές τις μέρες την «συζήτηση» στη βουλή, η οποία όπως είναι φυσικό θα ολοκληρωθεί με την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Τώρα πολλοί από εσάς θα αναρωτηθείτε για «ποια συζήτηση» μιλώ, όταν μέσα στο κοινοβούλιο τις περισσότερες φορές τα έδρανα τα μισά και παραπάνω είναι άδεια.

Τέλος πάντων.

Σήμερα δεν είναι αυτό το θέμα μας.

Παρατήρησα και, σίγουρα το είδατε και εσείς αυτό, άλλωστε βγάζει μάτι, ότι στις ομιλίες τους ΟΛΟΙ ρε που να πάρει, όλες οι «πτέρυγες» επιδίδονται σε μια «ανασκόπηση» του υποτιθέμενου έργου τους (όσοι κυβέρνησαν αλλά και οι αντιπολιτευόμενοι).

Με εκνεύρισαν αφάνταστα, σε σημείο να στηθώ απέναντι στον καθρέπτη, και να φιλοδωρήσω με πέντε μεγαλοπρεπή φάσκελα τον εαυτό μου.

«ΕΜΕΙΣ ΚΥΡΙΟΙ, κάναμε αυτά από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε, κρατήσαμε τον λόγο μας.

ΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ λέτε ψέματα στον λαό.

Γιατί δεν του λέτε την αλήθεια, ότι ΕΜΕΙΣ κάναμε όσα ΔΕΝ κάνατε ΕΣΕΙΣ.

Γιατί το κρύβετε»;

Και δώσου να πέφτει το χειροκρότημα από κάτω.

Βλέπετε, το «ζητούμενο» στην όλη υπόθεση είναι να ξεκατινιαστούν μπροστά στις κάμερες, να δείξουν ότι και καλά είναι «σοβαροί»…

Τελικά στην πολιτική «σκηνή» (γι αυτό και την λένε έτσι γιατί είναι ένα θέατρο και τίποτα παραπάνω) το ζητούμενο από ΟΛΟΥΣ είναι το ΕΜΕΙΣ και το ΕΣΕΙΣ.

Για να το πετυχουν όμως αυτό οι πολιτικοί, περιμένουν τους «ΑΛΛΟΥΣ» να καταπιούν το όποιο χρυσωμένο χάπι τους σερβίρουν.

Ποιοι είναι οι ΑΛΛΟΙ;

Ο απλός κοσμάκης, που τους ψηφίζει, και για μια ζωή τους πληρώνει.

Πληρώνει ΚΑΙ αυτούς, και τα τραγικά τους ΛΑΘΗ.

Οι άλλοι λοιπόν, είμαστε «εμείς» (νάτο το εμείς και πάλι, μόνο που αυτό φωτογραφίζει το κορόιδο τον ψηφοφόρο).

Το τι μπούρδες ακούστηκαν μέχρι στιγμής με το «εμείς και το εσείς», δεν περιγράφεται.

Βρήκαν όμως και τα κάνουν, όταν αντί να τους πάρουμε με τις πέτρες, εμείς τους στέλνουμε να μας κυβερνήσουν.

Είναι εξοργιστικό να βγαίνουν όλοι αυτοί οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ και να μας κοροϊδεύουν, να μας ΦΤΥΝΟΥΝ, και να περιμένουν (το μονό σίγουρο που θα γίνει) να τους ξαναστείλουμε να μας κυβερνήσουν.

Ακόμα και οι πιο «πωρωμένοι», οι πιο βαμμένοι, άρχισαν και βρίζουν τους «εθνοσωτήρες» μας.

Αν πιστέψουμε τα λεγόμενα τους, έστω το 10% από αυτά, τότε η χώρα μας είναι οικονομικά ισχυρή, έχει το πιο ΤΕΛΕΙΟ σύστημα Υγείας, έχει την ΚΑΛΥΤΕΡΗ παιδεία, και όλα αυτά που σε μια πολιτισμένη χώρα με σωστούς πολιτικούς (αν υπάρχουν) είναι αυτονόητα.

Εμείς οι «ΑΛΛΟΙ» λοιπόν, τα κορόιδα, που φιλάμε κατουρημένες ποδιές για ένα ρουσφέτι και στέλνουμε όλους τους επικινδύνους να μας κυβερνήσουν , θα πρέπει να τους ευχαριστήσουμε «Εκείνους», να τους ευχαριστήσουμε γιατί η χώρα ευημερεί, να τους ευχαριστήσουμε γιατί δεν χρειάζεται να περιμένεις δυο και τρεις μήνες σε λίστα αναμονής για να κάνεις εξετάσεις, να τους ευχαριστήσουμε για την δωρεάν περίθαλψη, για την σύνταξη που ΠΟΤΕ δεν θα προλάβουμε να πάρουμε, να τους ευχαριστήσουμε τέλος (αν και θα μπορούσα να αναφέρω πολλούς λόγους ακόμα) που ΚΑΘΕ μέρα, φροντίζουν να μας «βάζουν μέσα» όλο και πιο πολύ.

ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ….. ΑΛΛΟΥΣ.

Βασίλης Τσούγκαρης

Αρθρογράφος – Παραγωγός Ραδιοφωνίας

tsougarisgnomi@gmail.com