ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΡΑΧΕΣ;

Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης

Μια και τα πράγματα έχουν ξεφύγει εντελώς από κάθε έλεγχο, θα σταθούμε, πρέπει να σταθούμε, σε κάποιες μικρολεπτομέρειες οι οποίες όμως είναι πολύ σημαντικές και απ’ ότι είδαμε όλοι περνούν σχεδόν στα «ψιλά» των καναλιών και των δελτίων ειδήσεων.

Από σήμερα το απόγευμα, θα λέγαμε ότι «επισημοποιήθηκε» η παρουσία των διαφόρων αλλοδαπών (Πακιστανών, Ρουμάνων, Αλβανών, Γεωργιανών κλπ) όχι μόνο στο πλιάτσικο, αλλά και στα επεισόδια, στις ρίψεις μολότοφ, πετρών κλπ.

Να το πούμε λίγο πιο απλά αυτό;

Χάθηκε για τα καλά η μπάλα, αλλά ταυτόχρονα ξεκαθάρισαν μερικά πράγματα.

Πρώτα απ’ όλα, ότι τα επεισόδια, οι βανδαλισμοί και το πλιάτσικο, ΔΕΝ έχουν να κάνουν μόνο με τους κουκουλοφόρους και, δεν είναι απαραίτητα προερχόμενα από τους αντιεξουσιαστές, τους μαθητές, τους αναρχικούς.

Εδώ το πράγμα έχει ξεφύγει πολύ.

Πήγε, και πάει «αλλού».

Στην «άλλη όχθη».

Δεν είμαι ειδικός αναλυτής, απλά εκθέτω κάποιους προβληματισμούς, και πιστεύω να βρω απαντήσεις από τον απλό κόσμο, τον καθημερινό, εκείνον που είναι στη βιοπάλη, που αντικρίζει αυτή τη στιγμή μια Ελλάδα, που ΔΕΝ του ανήκει.

Που βλέπει την πόλη του, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Πάτρα, Καβάλα, κλπ, να είναι κατεστραμμένη, καμένη, λεηλατημένη, που πιάνει τον εαυτό του να φοβάται να κυκλοφορήσει στο δρόμο ελεύθερα.

Αλήθεια, τι συμβαίνει τελικά;

Αν θυμάμαι καλά κάπου διάβασα για «οργανωμένο σχέδιο από ξένα κέντρα»…

Κάποιοι έγραψαν ότι όλη αυτή η καταστροφή είναι για να αποσυντονιστεί ο κόσμος από τα σκάνδαλα.

Ειπώθηκαν πολλά.

Αλήθειες;

Υπερβολές;

Θα δούμε.

Η ουσία είναι ότι μέρα με την μέρα, αυξάνεται ο αριθμός εκείνων που με διάφορους τρόπους χρονιάρες μέρες καταστρέφονται.

Η κυβέρνηση πέρα από τα δυο «διαγγέλματα» τα άνευ ουσίας του Πρωθυπουργού, στέκει απλός θεατής ανίκανη να αντιδράσει, και να προστατέψει τους πολίτες.

Και μέσα σε όλα αυτά, το πλιάτσικο συνεχίζεται.

Δεν σταμάτησε καθόλου.

Αλήθεια, αναρωτηθήκατε τι θα γίνει αύριο;

Τι θα γίνει με όλους αυτούς τους αλλοδαπούς αλλά και τους δικούς μας, που μέσα σε τέσσερις μέρες κατάκλεψαν τον τόπο όλο, και έκλεισαν ένα σωρό μαγαζιά;

Στην Πάτρα και στην Λάρισα, οι πολίτες βγήκαν στους δρόμους και κυνήγησαν εκείνοι τους κουκουλοφόρους στριμώχνοντας τους κάποια στιγμή, με την αστυνομία να … παρακολουθεί.

Δηλαδή, με λίγα λόγια πρέπει ΕΜΕΙΣ να βγούμε στους δρόμους για να καθαρίσουμε τον τόπο από τους κουκουλοφόρους, έλληνες και αλλοδαπούς;

Σήμερα μαθεύτηκε ότι η αστυνομία στην Αθήνα κατεβάζει ενισχύσεις από την επαρχία.

Τι συμβαίνει ρε παιδιά;

Πόσο θα τραβήξει αυτό;

Και κάτι που βγάζει μάτι θα έλεγα, είναι ότι τα ΜΑΤ, ενώ συνοδεύουν τις πορείες για κάποια χιλιόμετρα με τους κουκουλοφόρους μέσα σε αυτές, και ενώ κάποια στιγμή εκείνοι χωρίζουν από τους απλούς διαδηλωτές, αντί με μια συντονισμένη επιχείρηση να τους πιάσουν, τους δίνουν την ευκαιρία να επιστρέψουν στα πολυπαθα πανεπιστημιακά άσυλα.

Πόσοι στ’ αλήθεια δεν τα έχουμε δει αυτά εκατοντάδες φορές;

Συνοψιζοντας (όπως λενε και οι μορφωμενοι), αν λαβουμε σοβαρα υπ όψιν αυτό που ακουστηκε σε χθεσινοβραδυνο δελτιο ειδησεων, ότι δηλαδη αυτή η υποθεση θα κρατησει παρα πολύ, τοτε καλα θα κανουμε να ετοιμαστουμε ολοι μας για λαβουμε μερος σε «ανταρτικο πολης» προκειμενου να διωξουμε τους οποιους «εισβολεις» που καταστρεφουν αυτό τον τοπο.

Βασίλης Τσούγκαρης

Αρθρογράφος – Παραγωγός Ραδιοφωνιας

tsougarisgnomi@gmail.com