ΝΕΟΛΟΓΙΣΜΩΝ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ


Δεν μπορεί να καταλογίζει κάποιος τα μύρια όσα στην παρούσα κυβέρνηση χωρίς παράλληλα να της αναγνωρίζει και κάτι καλό. Μια πρωτοφανή παραγωγή νεολογισμών που θα προστεθούν στο Λεξικό της Ελληνικής Γλώσσας της Ακαδημίας Αθηνών, οψέποτε αυτό ολοκληρωθεί. Προσωρινά -πέραν των πολιτικών αναλυτών και των πολιτών- οι νεολογισμοί χρησιμοποιούνται από τους σατιρικούς συγγραφείς και τους επιθεωρησιογράφους και εντάσσονται σε τέσσερις θεματολογικές έννοιες: κοινωνική, οικονομική, πολιτική και Εκκλησία ως θεσμού.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ αισθανόμαστε στο πετσί μας το Σεμνά και Ταπεινά με την Επανίδρυση του Κράτους και γνωρίζοντας τους Περίφημους Κουμπάρους, την Γαλάζια Παρεούλα των Οικονομολόγων του City του Λονδίνου, την Παρέα της Θεσσαλονίκης, τους φίλους του Μαξίμου, τα Golden boys του Μαξίμου, τους εξ Απορρήτων Επικοινωνιολόγους-Μυαλοπώληδες που – μεταξύ των άλλων – γράφουν και τους πρωθυπουργικούς λόγους. Τελευταία – αλλά όχι ήσσονος σημασίας έρχονται τα Παπαγαλάκια- δημοσιογραφίσκοι του συστήματος που από τα ΜΜΕ ξερνάνε την προπαγάνδα που τους υπαγορεύουν. Με το που αλλάζει το αφεντικό που τους ταίζει το ψίχουλο, πιάνουν εργολαβία για το νέο αφεντικό. Αναμφίβολα ο χαρακτηρισμός Κωλοτούμπες Ολκής με Σχοινί Κορδόνι το Γλείψιμο τους πάει γάντι.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ μας ξεκίνησαν με την Τραβεστί Οικονομία που για να την φτιάξουν την πήγαν στην Επιτήρηση των Βρυξελλών με ρουφιάνεμα της χώρας ώστε να αποφύγουν να πληρώσουν για τις δεσμεύσεις που είχαν δώσει στον κόσμο, συνέχισαν με Μεταρρυθμίσεις για να κερδίσουν από το 19% της αύξησης του ΦΠΑ. Επειδή όμως γλυκάθηκαν προστέθηκαν τα Καρτέλ, το Πλιάτσικο των Ομολόγων, την Εκποίηση του Δημόσιου Πλούτου και των ΔΕΚΟ μέσω Real Estate, την Πώληση της Ολυμπιακής για Λόγους Πατριωτισμού όπως δήλωσε ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός (!!!). Όμως υπάρχει πρωθυπουργός σ’ αυτή τη χώρα που Δεν Φταίει Ποτέ και Για Τίποτα (!!!) , Δείχνει Μηδενική Ανοχή Στα Σκάνδαλα τα Οποία Ποτέ Δεν Έχουν Ένοχο, Δεν Εκβιάζεται και αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να Προχωράμε Μπροστά (και όσα έρθουν και όσα πάνε που λέει το άσμα) στέλνοντας το μήνυμα μέσω Κομιστή σε μορφή DVD. Και αφού αυτή η ελεήμων κυβέρνηση αντελήφθη ότι υπήρξαν παραγωγικές οι Μεταρρυθμίσεις της με το Αχαλίνωτο των Αυξήσεων σε Προίόντα, Υπηρεσίες ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ), Φόρους, Δάνεια, Πιστωτικές Κάρτες και θα έπρεπε να ευχαριστούμε τα Φιλάνθρωπα Τραπεζοπιστωτικά Ιδρύματα τους χάρισε 28 δις Ευρώ για τις Ευαγείς Υπηρεσίες τους προς το κοινωνικό σύνολο. Στα πλαίσια της φιλεύσπλαχνης της πολιτικής λίγο πριν τους είχε χαρίσει τα οφέλη που είχαν προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς μια που δεν πλήρωναν για τους υπαλλήλους τους το κατά νόμο επιβαλλόμενο ποσό. Λίγο μετά η κυβέρνηση προέβη στη δύσφημη Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση που μας δίνει τις επιλογές είτε της αυτοκτονίας είτε της ευθανασίας αφού μας φτάνει στα όρια της απόγνωσης για την ποιότητα της ζωής μας την τελευτή του βίου μας.

ΠΟΛΙΤΙΚΑ γίναμε κοινωνοί της Γαλάζιας Συνέντευξης για τα Γαλάζια Παιδιά τινά των οποίων είχαμε θαυμάσει από τηλεοράσεως να ουρλιάζουν με ταμπούρλα σαν τα βούρλα με ομαδόν καθύβριση του Αρχηγού της Αντιπολίτευσης. Θεωρούν μάλιστα αυτά τα παιδιά τόσο ελλειμματικής ευφυίας ώστε να τους ρωτάνε ερωτήσεις για το ποιο είναι το όνομα τους, του μπαμπά τους, της μαμάς τους και συναφές ως προς τη βαρύτητα και δυσκολία ερωτηματολόγιο. Ο συντάξας την περί ου ο λόγος συνέντευξη ήταν ο ίδιος που είχε συντάξει και τον Νόμο Περί Βασικού Μετόχου τον αφορώντα τους Νταβατζήδες του Μπαϊρακτάρη που μας τον επέστρεψε σούμπιτο η Ε.Ε. ως ακατάλληλο και έκτοτε Οι Διαπλεκόμενοι βρήκαν πεδίο λαμπρό δόξης.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ και ήμαρτον Κύριε. Πρώτα ήταν οι Ταυτότητες θέμα που ανέδειξε η Δεξιά του Κυρίου συγχωρηθείς αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος. Σεμνά και Ταπεινά το ζεύγος Καραμανλή είχε προσέλθει και είχε υπογράψει μαζί με εκατομμύρια άλλους εξαπατηθέντες πολίτες υπέρ των ταυτοτήτων. Μόλις έγινε πρωθυπουργός Μην είδατε τον Παναγή που έταζε λαγούς και πετραχήλια. Λούης έγινε. Μέσα σε μια πενταετία την τακτική αυτή την είδαμε επιχειρούμενη πολλάκις. Και τι δεν είδαμε το Περιβόλι της Παναγιάς το Άγιο Όρος και η Μονή Βατοπαιδίου να μετατρέπεται σε τόπο Ιερού Real Estate και την Ιερά Μεσιτεία της Θεοτόκου προς τον Κύριο να την ερμηνεύουν τινές άγιοι πατέρες ως μεσιτεία υπέρ υπεράκτειων εταιρειών γαλάζιων συμβολαιογράφων επικουρούντων την όλη διαδικασία. Τα δε προαναφερθέντα βάσει Χρυσόβουλων εκδοθέντων από διαφόρους Σουλτάνους (!!!).

Αναμένεται και δεύτερο μέρος του στο Ανάγνωσμα των Νεολογισμών με ότι προκύπτει από το επίπονο έργο της Νέας και Sui Generis Διακυβέρνησης.

ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ