Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ " Η ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ ΤΟΥ ΧΑΛΕΠΑ "

Μια Ιστορία - ένα παραμύθι......
Πολιτικός φίλος - αξιωματούχος - μας το αφηγείται!...
Ηταν Σάββατο και με θέμα σοβαρό έφθασα στο Mέγαρο - Μ! - , για έκτακτη ενημέρωση του αρχηγού!! O χώρος έμοιαζε κοιμητήρι , δυο φύλακες σπεύσανε να με υποδεχτούν ευγενικότατα .
Εισερχόμενος στην γνωστή ευθεία τάραξα με τον βηματισμό μου την γαλήνια ησυχία!
Η Γαλάζια μεγαλοπρεπής πόρτα άνοιξε ενα βήμα πριν αγγίξω την λαβή της! και το τετ-α-τέτ με τον αρχηγό μου ήταν γεγονός.!
Πριν βρεθώ απέναντι του, εκείνο που τράβηξε την προσοχή μου ήταν η παντελής έλλειψη ανησυχίας του!, πράμα αδικαιολόγητο για τις δυσκολίες της καθημερινότητας που βιώνουμε σκέφτηκα , ομολογώ δεν τον είχα ξαναδεί ποτέ έτσι !!!.
...........Το πρόσωπο ήταν περίτεχνα σμιλεμένο , έδειχνε ήρεμο, γερμένο στο πλάι, σα να κοιμόταν!!, δίχως κανένα σκιάδι αγωνίας, ή ανησυχίας.
Δε μπόρεσα παρά να σκεφτώ, την άσπιλη νεαρή παρθένο κόρη, που μισοξαπλωμένη, βυθισμένη στις νεανικές της ονειροφαντασίες, αφέθηκε να καταβληθεί από τη πολιορκία του Μορφέα γέρνοντας ήρεμα στο πλάι. Με μάτια μισόκλειστα ήρεμα, αρυτίδωτο μέτωπο και παρειές, στόμα κλεισμένο απαλά, με χείλη ίσα που να εφάπτονται -εδώ ακριβώς είναι πιστεύω, το ένα από τα "ευρήματα" του καλλιτέχνη, ώστε να την εμφανίζει κοιμωμένη κι όχι νεκρή.!...............
Αποσβολωμένος άρχισα να μιλώ για το θέμα , και , και μετά κατάλαβα...οτι έκανα λάθος ,έπρεπε να φύγω, ο αρχηγός τα χε καταλάβει ολα..
Πρίν στραφώ πάλι προς την έξοδο, αναζήτησα τον Γλύπτη!
Κάτω από τα πόδια του αγάλματος ένα χρυσό ταμπλώ, έγραφε με μαύρα γράμματα: ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΑΛΕΠΑΣ ΕΠΟΙΕΙ!

Και λίγο πιο κάτω: ΣΟΦΙΑ ΑΦΕΝΤΑΚΗ 18 ΕΤΩΝ 1873.
Στράφηκα κι άρχισα ν' απομακρύνομαι , απομακρυνόμουν εντελώς αθόρυβα.
Πριν απομακρυνθώ πολύ, δε βάσταξα κι έριξα μια τελευταία ματιά. Ουφ!
Ευτυχώς η άγαρμπη μου παρουσία δε είχε ταράξει την ηρεμία !
Φόρεσα τα γυαλιά του ηλίου, αποχαιρέτησα κι ευχαρίστησα τους φύλακες που μου απάντησαν πάλι ευγενικά.
Μπήκα στην λιμουζίνα μου , και ενώ ξεκινούσε ο οδηγός άνοιξα βιαστικά μια εφημερίδα και άρχισα να διαβάζω.
Η επικαιρότητα με επανέφερε στο πρόβλημα !

<<< Ψάχνουν ρευστό στη Mαφία! Σε κατάσταση απόγνωσης οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ιταλία, ψάχνουν ρευστό και δάνεια σε τοκογλύφους της Μαφίας....H έκθεση-σοκ που δημοσιεύθηκε αυτές τις μέρες έχει τίτλο «Sos Impresa» και φέρει την υπογραφή της Ένωσης Iταλικών Eπιχειρήσεων Confesercenti. Η οικονομική κρίση του αιώνα........... H «Mαφία A.E.» στη Σικελία, την Nτράνγκετα στην Kαλαβρία, την Kαμόρα στη Nάπολη και οι Νταβατζήδες στου Μπαιρακτάρη φαίνεται ότι επωφελούνται από τον πόνο και τις δυσκολίες των μικρομεσαίων και πολιτών και ... >>>>

Διαβεβαιώ κάθε ομοιότητα με πράγματα η πρόσωπα της επικαιρότητας ουδεμία σχέση εχουν με το ΠΑΡΑΜΥΘΙ!!!

Ο DIA-PORON - BL