Είναι η τηλεόραση χαζοκούτι;;

Σήμερα στις 1.30μμ περίπου άκουγα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ μια εκπομπή την οποία έχουν κάθε μεσημέρι . Κάποια κυρία πήρε τηλέφωνο στον σταθμό και ήθελε να μάθει γιατί το προηγούμενο βράδι δεν παίξανε μια εκπομπή στην τηλεόραση στις 11.00 το βράδυ και ρώτησε αν θα την συνεχίσουν ή όχι .Το τηλεφώνημα το έκανε από την δουλειά της όπως είπε . Την εκπομπή δεν την ξέρω γιατί στο σπίτι δεν έχω τηλεόραση από το 2003 , την πέταξα .

Εκείνο που μου έκανε την περιέργεια ήταν ότι η κυρία αυτή άφησε την δουλειά της , πολύ πιθανόν να ήταν και δική της η δουλειά , αλλά να πάρεις τηλέφωνο στον σταθμό για να μάθεις τι θα γίνει με την εκπομπή λες και ήταν το μόνο πρόβλημα που είχε , μακάρι να μην έχει άλλο , είναι απαράδεχτο . Φυσικά δεν είναι η μοναδική , μ’ αυτό το κουτί ή το χαζοκούτι ορισμένοι έξυπνοι άνθρωποι έχουν καθηλώσει τον κόσμο και δεν ενδιαφέρεται για τίποτε πέραν της φαινομενικής καλοπέρασης του .

Πριν λιγα χρόνια σε ένα από τα βιβλία του Καργάκου, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ , που διάβασα , έγραφε :

Συνηθίζουμε νὰ ἀποκαλοῦμε ἀφελῶς τὴν τηλεόραση «χαζοκούτι» . Στὴν πραγματικότητα δὲν εἶναι ἕνα χαζὸ δημιούργημα ἀλλὰ προϊὸν σκέψης ἔξυπνων ἐγκεφάλων , ποὺ ὑπὸ τὸν ἔλεγχο διεστραμμένων ἐγκεφάλων μπορεῖ νὰ γίνει χαζοποιὸς δύναμη καὶ νὰ μετατρέψει τὸ κεφάλι τῶν θεατῶν σὲ «χαζοκούτι


Πόσο δίκαιο είχε .


Ιάσων Α