Τα κόμματα πρέπει να γίνουν οργανωτές του Λαού


Γράφει ο Diaporon BaggeLis

Είπε ο Μεγάλος Μπερλίγκουερ

Τα σημερινά κόμματα πρέπει να γίνονται οργανωτές του λαού που να προωθούν την πολιτική του ωριμότητα και τις πρωτοβουλίες του, και ΟΧΙ να αποτελούν ομοσπονδίες τάσεων, που η κάθε μια να έχει το "αφεντικό" της και τα "υποαφεντικά" της. !!
Αυτές οι απόψεις κατεγράφησαν μεταξύ αλλων , απο τον Μεγάλο Ενρ. Μπερλίνγκουερ στον Εουτζένιο Σκάλφαρι, τον αντικομμουνιστή ιδιοκτήτη και διευθυντή της "Ρεπούμπλικα" τον Ιούλιο του 1981 .!!
Το διαφορετικό για μας συνέχισε έγκειται στο οτι τα κόμματα
.πρέπει να συνεισφέρουν στο σχηματισμό της πολιτικής θέλησης του έθνους!
.πρέπει να καταπολεμούν τα προνόμια !
.και πρέπει να φροντίζουν την ατομική πρωτοβουλία που είναι αναντικατάστατη, και έχει σημαντικό ρόλο!
Είμαστε όμως πεπεισμένοι ότι όλα αυτά μέσα στις μορφές που στηρίζονται από τη Δεξιά αντίληψη της Χριστιανικής Δημοκρατίας, δεν λειτουργούν σωστά και ότι μπορούμε και πρέπει να συζητήσουμε με ποιόν τρόπο θα τα πετύχουμε !
Τα μεσαία στρώματα, η παραγωγική αστική τάξη συνέχισε ο Μεγάλος Ενρ. Μπερλίνγκουερ αποτελούν σημαντικά στρώματα της χώρας και τα πολιτικά και οικονομικά τους συμφέροντα, όταν είναι νόμιμα, πρέπει να βρίσκουν μια κατάλληλη υπεράσπιση και εκπροσώπηση. Εάν αυτές οι κοινωνικές ομάδες μεταφέρουν ένα τμήμα των ψήφων τους προς το Σοσιαλιστικό Κόμμα, εγκαταλείποντας την παραδοσιακή προστασία των χριστιανοδημοκρατών, δεν μπορούμε παρά να είμαστε ευχαριστημένοι !
Η σοσιαλδημοκρατία, πάντως , και για να καταλαβαινόμαστε μιλώ για τη σοβαρή, ανησυχεί πολύ για τους εργάτες, τους εργαζόμενους και λιγότερο για τους περιθωριοποιημένους, !
Πάντως το ηθικό πρόβλημα βρίσκεται στο κέντρο του προβλήματος της όποιας δημοκρατίας!.
Και αυτό δεν εξαντλείται μόνο στο γεγονός ότι τους κλέφτες, και τους διεφθαρμένους,της διοίκησης να τους ξετρυπώνουμε, να τους μηνύουμε και να τους βάζουμε στην φυλακή.
Αλλά θα πρέπει να μηδενίζεται η όποια κατάληψη του κράτους από τα κυβερνητικά κόμματα !
Αυτές οι μέθοδοι διακυβέρνησης, θα πρέπει να εγκαταλειφθούν.
Εάν συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο, η δημοκρατία κινδυνεύει να περιοριστεί, και όχι να διευρυνθεί !
Κινδυνεύει να πνιγεί σε ένα βάλτο.!