Θα σας πω ένα ΠΑΡΑΜΥΘΙ

Γράφει ο Λεωνίδας

Ο πόλεμος κατά τον Μάρξ είναι η μόνη διέξοδος του καπιταλισμού .

Όταν παραδείγματος χάριν κάνεις ένα πόλεμο στο Ιράκ ,κινείς την πολεμική βιομηχανία σου και δίνεις δουλειά στους πολίτες σου .Τελικά όμως θα πρέπει τα πετρέλαια που θα πάρεις από το ΙΡΑΚ να είναι τουλάχιστον ισάξια με το κόστος του πολέμου.

Μια φορά και ένα καιρό μια μεγάλη δύναμη η Αμερική αποφάσισε να κάνει πόλεμο σε μια μικρή χώρα στην Ινδοκίνα .

Από τον πόλεμο αυτό , για τον οποίο ξόδεψε μυθικά ποσά ,δεν κέρδισε τίποτα αφού τον τράβηξε μέχρι τα άκρα και τελικά τον έχασε .

Η Γαλλία που είχε χάσει τα προηγούμενα χρόνια ένα πόλεμο στην ίδια περιοχή ζήτησε από τους Αμερικάνους να αποδείξουν ότι είχαν το συναλλαγματικό αντίκρισμα σε χρυσό ή ξένο συνάλλαγμα για τα δισεκατομμύρια των δολαρίων που είχαν ρίξει στην αγορά κατά τη διάρκεια αυτού του πολέμου .

Η Αμερική παραδέχτηκε ότι το δολάριο δεν είχε τέτοιο αντίκρισμα πράγμα που σε απλούς οικονομικούς όρους σημαίνει πτώχευση και καμιά χώρα πλέον δεν θα δεχόταν το πληθωριστικό δολάριο .

Η Αμερική όμως ζήτησε από τους Σαουδάραβες και με την ισχύ που διέθετε πέτυχα ώστε οι χώρες του ΟΠΕΚ να ζητούν να πληρώνονται το πετρέλαιο τους σε δολάρια . Έτσι όλες οι χώρες έπρεπε να δίνουν τα προϊόντα τους στην Αμερική για να πάρουν δολάρια και να πληρώσουν το πετρέλαιο που χρειαζόταν . Αυτόματα τη θέση του χρυσού που δεν είχε η Αμερική στα θησαυροφυλάκια της για να στηρίζει το νόμισμα της την πήρε το πετρέλαιο ( ο μαύρος χρυσός ) .

Παράλληλα η ίδια η Αμερική είχε τσάμπα πετρέλαιο που το αγόραζε με δολάρια που τύπωνε ανεξέλεγκτα και άφηνε τα δικά της πετρελαϊκά αποθέματα απείραχτα .

Όλα πήγαιναν ρολόι αλλά ο Σαντάμ αποφάσισε να πουλήσει πετρέλαιο σε Ευρώ και σε άλλα νομίσματα . Η μόνη λύση ήταν ο πόλεμος ανεξάρτητα αφορμής .

Το ίδιο ισχύει για τον Τσάβες και τι Ιράν που πουλούν πετρέλαιο σε οποιοδήποτε άλλο νόμισμα εκτός δολαρίου .

Καθώς στο παιχνίδι πλέον παίζει και η ΡΩΣΙΑ ΠΡΟΘΥΜΗ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΕ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ και σε όποιο νόμισμα στον υπόλοιπο κόσμο ΦΟΒΟΥΜΑΙ ένα πολύ μεγάλο πόλεμο στο κοντινό μέλλον.

Η Αμερική στο αμέσως προσεχές μέλλον ανεξάρτητα του ποιος θα εκλεγεί πρόεδρος θα βρεθεί στην ανάγκη να χρησιμοποιήσει την πελώρια πολεμική μηχανή που έχει στήσει τσάμπα με το πληθωριστικό της χρήμα για να επιβάλει τους όρους της και να μην καταρρεύσει .

Λεωνίδας