ΚΑΦΕ-ΝΕΑ: Βραδινό Δελτίο Ειδήσεων (28/11/08)


Γράφει
Ο ΘΑΜΩΝΑΣ 28-11-08 1400-1800

1400...kafeneio.....
Σομαλοί πειρατές απελευθέρωσαν ένα ελληνικό πλοίο, το MV Centauri, το οποίο είχαν καταλάβει πριν από περισσότερο από δύο μήνες, ανακοίνωσε σήμερα κενυάτης ναυτιλιακός αξιωματούχος. «Το MV Centauri πλέει τώρα προς το λιμάνι της Μομπάσα», δήλωσε ο Άντριου Μουανγκούρα του Προγράμματος Αρωγής Ναυτικών στην Ανατολική Αφρική.

.....Σε εξέλιξη είναι οι επιχειρήσεις των δυνάμεων
ασφαλείας στο εβραϊκό κέντρο της Βομβάης για την απελευθέρωση ομήρων και τη σύλληψη δραστών του πολύνεκρου μακελειού. Αυτό γνωστοποίησε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, επισημαίνοντας πάντως πως βρίσκονται στο τελικό στάδιο.

.....Αναστέλλονται δρομολόγια αμαξοστοιχιών
το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 7 του ίδιου μήνα, λόγω εργασιών ανακαίνισης και συντήρησης στο τμήμα μεταξύ Ζευγολατιού - Καλαμάτας και μεταξύ Αφιδνών – Αυλώνα.

1525
,....
ΒΟΜΒΑΗ - ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΟΜΗΡΩΝ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ .....Δύο πτώματα κατά πάσα πιθανότητα ομήρων εντόπισαν οι κομάντος του ινδικού στρατό στο εβραϊκό κέντρο της Βομβάης. Ο επικεφαλής της Φρουράς Εθνικής Ασφαλείας δήλωσε ακόμη πως οι στρατιώτες σκότωσαν δύο δράστες κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων για τη διάσωση ομήρων.

.....
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ζήτησε την παραίτηση του μέχρι σήμερα ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου. Ο Εφραίμ δέχθηκε να παραιτηθεί προσωρινά από τη θέση του μέχρι την πλήρη διαλεύκανση της πολύκροτης υπόθεσης.

.....
"Ναι" στις προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ Κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ συμφωνούν για εκτός ΑΣΕΠ προσλήψεις στον τομέα της Υγείας. Το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι θα ψηφίσει αντίστοιχη νομοθετική ρύθμιση. Οξύνεται η αντιπαράθεση στη Βουλή για το χώρο της Υγείας.

.....
Αρχίζει τη Δευτέρα 1/12 η προπληρωμή των επιδομάτων ανεργίας και του δώρου Χριστουγέννων για τους άνεργους. Την ίδια ημέρα ξεκινά και η προπληρωμή του μισθού και του δώρου Χριστουγέννων στις νέες μητέρες.
.

....
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ προχωρά στο κλείσιμο των ΧΥΤΑ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, από το βράδυ της Κυριακής, ζητώντας να καταργηθεί τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών.
.
....
Την ώρα που ολόκληρο το Λιμενικό Σώμα συγκλονίζεται από την αποκάλυψη ότι εν ενεργεία και απόστρατοι λιμενικοί εμπλέκονται σε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών, μια άλλη υπόθεση έρχεται να αποδείξει ότι οι δουλέμποροι στην Ελλάδα συνεχίζουν να κάνουν χρυσές δουλειές και μάλιστα κάτω από τη μύτη των αρχών. Οι δύο νεκροί άνδρες που βρέθηκαν το βράδυ της περασμένης Τρίτης στο 20ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Γαλατά - Ερμιόνης, ήταν λαθρομετανάστες και ο θάνατος τους στάθηκε η αιτία να αποκαλυφθεί ένα ακόμη μεγάλο κύκλωμα δουλεμπόρων που δρούσε από το 1995.
.
....Μετά από δύο μήνες ομηρίας , οι πειρατές άφησαν ελεύθερο
το ελληνικών συμφερόντων φορτηγό πλοίο Centauri της Navigation Maritime, χωρητικότητας 19.556-dwt το οποίο έχει 25μελές πλήρωμα. Το πλοίο βρίσκεται εν πλω για λιμάνι Mombasa της Κένυας. Το πλοίο είναι ναυπηγήσεως 1977.Δεν έγινε γνωστό εάν δόθηκαν λύτρα και το ποσόν. Ήταν το πρώτο ελληνικό πλοίο που έπεσε θύμα των πειρατών, πριν από δύο μήνες ενώ έπλεε 200 ναυτικά μίλια από την ακτή της Mogadishu.