ΚΑΦΕ-ΝΕΑ: Βραδινό Δελτίο Ειδήσεων (19/11/08)


Γράφει
Ο ΘΑΜΩΝΑΣ 19η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1400-1800.........


Βουλή.«Υπάρχουν δυο σχολές σκέψης: αυτή των εύκολων λύσεων και του λαϊκισμού και η άλλη της σοβαρότητας, της υπευθυνότητας. Εμείς ακολουθούμε το δρόμο της σοβαρότητας και της υπευθυνότητας», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ


Συνεχίζεται έως και την Πέμπτη η απεργία των εργαζομένων στον Οργανισμό Περίθαλψης των ασφαλισμένων του δημοσίου, με θεσμικά και οικονομικά αιτήματα...


Στη Νέα Υόρκη η τιμή του πετρελαίου έπεσε κάτω από το όριο των 54 δολαρίων, ενώ στο Λονδίνο πλησίασε τα 50 δολάρια. Η ζήτηση πετρελαίου αναμένεται να μειωθεί κατά το 2008, για πρώτη φορά εδώ και 25 χρόνια.


Thessaloniki...Προβλήματα σημειώνονται στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης όπου λόγω χαμηλής νέφωσης από την κακοκαιρία δεν πραγματοποιούνται οι περισσότερες προγραμματισμένες προσγειώσεις και απογειώσεις αεροσκαφών.


.1509..Έκλεισαν τις εθνικές οδούς οι καπνοπαραγωγοί...Στους δρόμους για τις επιδοτήσεις....Οι καπνοπαραγωγοί στη Φθιώτιδα από σήμερα το πρωί προσωρούν σε επαναλαμβανόμενες διακοπές της κυκλοφορίας στο εθνικό οδικό δίκτυο.Ήδη από τις 10:00 το πρωί παραμένει κλειστή η εθνική Αθηνών-Θεσσαλονίκης στο 210ο χλμ. στην είσοδο της Λαμίας, όπου έχουν μεταφέρει τα τρακτέρ οι αγρότες της περιοχής. Μέσα από παρακαμπτήριες οδούς και αγροτικούς δρόμους η τροχαία προσπαθεί να διοχετεύσει την κυκλοφορία. Και στη ΛοκρίδαΤο ίδιο συμβαίνει και με τους καπνοπαραγωγούς της Λοκρίδας, που έχουν συγκεντρωθεί στο 140ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης στο ύψος του κόμβου της Αταλάντης. Κλειστή είναι και η εθνική οδός Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στο 79ο χιλιόμετρο. ..sx..

στην TV δεν ακούγεται τίποτα γιατί??


kafeneioNews..Ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό την Πέμπτη 20 και την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου, εξαιτίας της απεργίας που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στο μετρό.Αίτημά τους η υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας για το 2008.


CNN..Moscow..Με μια συμβολική χειρονομία ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντιμίτρι Μεντβέντεβ υποδέχθηκε το μεσημέρι στην πράσινη αίθουσα του Κρεμλίνου τον πρόεδρο της κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.


CNN..NewYork...Ένα σημαντικό στέλεχος της Αλ-Κάιντα, αραβικής καταγωγής, είναι μεταξύ των πέντε μαχητών που σκοτώθηκαν από πύραυλο, κατά τα φαινόμενα αμερικανικό, όχι μακριά από τις περιοχές των φυλών στο βορειοδυτικό Πακιστάν όπου επιχειρούν οι Ταλιμπάν και η Αλ-Κάιντα, δήλωσε αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.


.eptypos.com...Στην κορύφωση του… δράματος φθάνει η Εξεταστική Επιτροπή, καθώς κλιμακώνονται η ένταση και η σπουδαιότητα των μαρτυριών.Χθες, μεταξύ άλλων, κατέθεσε ο δικηγόρος Δημήτρης Πελέκης, ενώ η Κατερίνα Πελέκη θα καταθέσει –εκτός απροόπτου– σήμερα το απόγευμα. Ο κ. Πελέκης αντιπρόβαλε το νομότυπο των ενεργειών του, την αποδοχή εκ μέρους του Δημοσίου των αξιώσεων της Μονής Βατοπαιδίου και το κύρος των κρατικών υπηρεσιών, με τις οποίες συναλλάχθηκε ως δικηγόρος της. Υποστήριξε επίσης πως ο γαμπρός του, Γιώργος Βουλγαράκης, δεν είχε γνώση των επίμαχων ανταλλαγών και της διαδρομής των διοικητικών πράξεων που οδήγησαν σε αυτές.

e-typos....Ο Κ. Καραμανλής έθεσε τα όρια του «εφικτού και αναγκαίου» στα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση χωρίς «να τινάξουμε τα πάντα στον αέρα για εφήμερες εντυπώσεις» και διαβεβαίωσε ότι δεν αυξηθεί η φορολόγηση και θα συνεχιστεί η μεταρρυθμιστική πολιτική.


kafeneio..κλειστό αυριο το γραφείο κτηματογράφησης του Συντάγματος...


kafeneio..Τη ζωή του έχασε 45χρονος δύτης οστρακαλιευτικού σκάφους


kafeneio..Τα τέσσερα πρόσωπα που θεωρείται ότι συμμετείχαν στο φόνο της ρωσίδας δημοσιογράφου Άννας Πολιτκόφσκαγια και δικάζονται από δικαστήριο της Μόσχας δήλωσαν σήμερα ότι είναι αθώοι, ο δικηγόρος ενός εξ αυτών, ο Μουράντ Μουσάγεφ.


kafeneio...Μεταδόσεις: 17.00 (ΕΤ1): Ολυμπιακός - ΑΕΚ (μπάσκετ) - 21.00 (ΕΤ1): Παναθηναϊκός - Πανελλήνιος (μπάσκετ) - 21.30 (Μega): Ελλάδα - Ιταλία. 21.50 (ΝS1): Γερμανία - Αγγλία