Πάμε για εκλογές;;;;

Γραφει

Ο DIS-PISTOS

Σήμερα μπορούμε να υποστηρίξουμε περισσότερο και απο τις 20 Οκτωβρίου -που τοχαμε φέρει σαν είδηση, οτι το ενδεχόμενο των εκλογων εντος του πρώτου διμήνου του 2009 μοιάζει με αναπόφεκτο . Και εξηγούμαι.

Αντιμέτωπος με δυσεπίλυτα προβλήματα βρίσκεται πλεον ο Κ. Καραμανλής.Τα τραύματα στην προσωπική του εικόνα, αλλά και συνολικά στην εικόνα της κυβέρνησης, δεν είναι εύκολο να επουλωθούν. Τα αργά αντανακλαστικά που έχει επιδείξει, η αίσθηση ότι δεν γνώριζε την πλήρη διάσταση των θεμάτων που ταλανίζουν την κυβέρνηση και, τέλος, η αδυναμία ελέγχου της ίδιας της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας δεν είναι εύκολο ούτε να προσπεραστούν ούτε να ξεχαστούν.

Τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει τους επόμενους μήνες ο Κ. Καραμανλής είναι πολλά και σοβαρά.

1.Το Μεγα Σκάνδαλο των Ανταλλαγών με τη Μονή Βατοπεδίου θα παραμείνει για πολυ στην επιφάνεια.Η απόφαση της ΝΔ να απόσχει από κοινοβουλευτική διεργασία ηταν δημοκρατικά επιζήμια. Μπορεί να έσωσε πρόσκαίρα την παρτίδα αλλά τραυμάτισε τη λογική του δημοκρατικού ελέγχου. Οσο για την «ποινικοποίηση της πολιτικής»που πρόβαλε ως δικαιολογία , η ΝΔ είναι η τελευταία που δικαιούται να μιλάει: αυτή την επινόησε και μέσω αυτής αναρριχήθηκε στην εξουσία.«Λάθος πολιτική κίνηση» χαρακτηρίζει ο Πέτρος Τατούλης την αποχώρηση της ΝΔ στη Βουλή για την Προανακριτική σχετικά με το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου, και δεν είναι ο μόνος.

2.Οι Κοινωνικές εντάσεις θα ενταθούν, αφου η καθημερινότητα χειροτερέυει ραγδαία,.

3.Η Οικονομία επιβαρυνόμενη απο την διεθνή γίνεται βαρειά υπόθεση.

4.Η ηγετική ομάδα που αντικατέστησε τον κο Ρουσόπουλο ,και τα Εσωκομματικά προβλήματα θα εντείνονται παρά θα αποσυμπιέζονται. Η απουσία της ΝΔ από τη Βουλή χθες αποτελεί -μεταξύ άλλων- και ομολογία αδυναμίας ελέγχου των βουλευτών. Οι «αντάρτες» φαίνεται να κερδίζουν τον πρώτο γύρο της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση και κανείς δεν είναι βέβαιος για το πότε και με ποια αφορμή θα δοθεί το νέο ραντεβού σύγκρουσης.Εν τω μεταξύ Αδοξα τερματίζεται, η πολυδιαφημισμένη εξόρμηση της ΝΔ στην περιφέρεια... Μετά τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν κατά υπουργών και κατά της κυβέρνησης συνολικά, από την εκλογική βάση του κυβερνώντος κόμματος, ολοένα και λιγότερα μέλη του υπουργικού συμβουλίου εμφανίζονται πρόθυμα να συμμετάσχουν στην εξόρμηση αυτή.!

Και οι πλέον αξιόπιστοι αναλυτές φιλικά προσκείμενοι στην ΝΔ αναγνωρίζουν ο ένας μετά τον άλλον ότι τέτοια προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με 152 ?? βουλευτές ,και με φθαρμένο και καταρακομένο το πλεονέκτημα της ηθικής εξουσίας. Για το σύστημα διακυβέρνησης ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ που μοιαζει ολο και περισσότερο με οτι κινείται σε ΒΑΛΤΟ , οδηγείται με μαθηματική ακρίβια στην ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ, η απελευθερωτική κίνηση ειναι ΜΙΑ αυτη των ΕΚΛΟΓΩΝ!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ