Αντιδράσεις στην Καλαμάτα για Παραχώρηση ναού σε ετερόδοξους

Εν όψει της συγκλήσεως της Ιεραρχίας

Επιτρέπεται η παραχώρηση ναών (που έχτισαν ορθόδοξοι) σε ετερόδοξους;

Αν το Βατοπαίδι είναι σκάνδαλο μεγατόνων -όπως το blog σας ανέδειξε- υπάρχουν και κάποια άλλα σκάνδαλα μεγάλων διαστάσεων, πνευματικής όμως υφής, που περνούν απαρατήρητα, επειδή δεν υπάρχει κακοδιαχείριση οικονομικής χροιάς.

Ένα από αυτά είναι και το νέο φρούτο που ξεκίνησε ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος στο Αίγιο: την προσπάθεια, δηλαδή, παραχώρησης ορθόδοξου ναού, όχι σε κάθε θρησκευτική κοινότητα του Αιγίου, αλλά μόνο σε Ρωμαιοκαθολικούς. Όπως μάθαμε, δεν μπόρεσε να το εφαρμόσει το σχέδιό του, λόγω δυναμικής αντίδραση της εκεί τοπικής κοινωνίας. Και στη μανία του επάνω ο κ. Αμβρόσιος -λόγω της παταγώδους αποτυχίας του- τράβηξε και ένα ΑΦΟΡΙΣΜΟ σε θεολόγο του Αιγίου, που υποστήριξε, πως οι Πατέρες της Εκκλησίας απαγορεύουν μια τέτοια ενέργεια. Τόσο δημοκράτης αυτός ο Καλαβρύτων.

Τη σκυτάλη πήρε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Έτσι, όπως έγραψε η τοπική εφημερίδα «ΑΛΗΘΕΙΑ» (της Καλαμάτας, στο φ. 9746, 27/9/08 και φ. 9746, 28/9/08), ο Δεσπότης Χρυσόστομος, υπακουών σε Βατικάνεια κέντρα, αποφάσισε να δώσει ένα ναΐσκο (ο οποίος μάλιστα είναι ιδιωτικός), στους Ρωμαιοκαθολικούς της Καλαμάτας! Έστειλε ανθρώπους του, οι οποίοι …άλλαξαν τις κλειδαριές του ναΐσκου, εν αγνοία του ως σήμερα ιδιοκτήτη, και με το έτσι θέλω παρέδωσε τον ναό στους Ρωμαιοκαθολικούς. Οι κάτοικοι αντιδρούν, μάζεψαν ως τώρα πάνω από 500 υπογραφές, μα ο Δεσπότης είναι ανένδοτος.

Όμως, οι «καλοί» μας Επίσκοποι, δεν μποροῦν να καταλάβουν ότι, άλλο η ελευθερία του «θρησκεύειν» ελεύθερα και του «ιδρύειν» ευκτήριους οίκους, άλλο η παροχή των οποιονδήποτε διευκολύνσεων από την πολιτεία σε κάθε θρησκεία και τελείως άλλο η παραχώρηση ορθόδοξων ναών από την επίσημη Εκκλησία σε θρησκείες που πολεμούν την Εκκλησία, τη στιγμή μάλιστα, που οι περισσότεροι ναοί κτίστηκαν από τον οβολό των πιστών.

Το περίεργο είναι, ότι η επίσημη Εκκλησία, ερωτήθηκε -όπως γνωρίζουμε- αν είναι μέσα στην ορθόδοξη πρακτική η παραχώρηση ορθόδοξου ναού σε ετερόδοξους, και επέδειξε μια θλιβερή αβουλία και ανικανότητα να αρθρώσει ένα ναι ή ένα όχι. Χειρότερα, υποδουλωμένη στην Παπική εξουσιαστική επεκτατική βουλιμία, δεν θέλησε να πάρει θέση, γι’ αυτό εσιώπησε!

Βέβαια, δείχνει τη μαχητικότητά της σε κάποιους ολιγάριθμους αιρετικούς, που πολεμά απηνώς και έχει γράψει στα μαύρα κατάστιχά της (όπως τους Μάρτυρες του Ιεχωβά), ενώ κάποιους άλλους -που έχουν δύναμη και χρήμα- τους ευνοεί σκανδαλωδώς, δηλ. τους Παπικούς. Θα έδινε η Ιερά Σύνοδο ευκτήριο οίκο στους Μάρτυρες του Ιεχωβά; Ασφαλώς όχι. Δίνει στους Παπικούς όμως, που αποβλέπουν στην ανάδειξη του Πάπα σε παγκόσμιο Πλανητάρχη. Και μην πουν, οι «άγιοι» Πατέρες ότι δεν έδωσαν αυτοί, αλλά μεμονωμένοι Ιεράρχες, γιατί αφού τους καλύπτουν, είναι συνένοχοι.

Αύριο συνέρχεται η Ιεραρχία. Θα τολμήσουν οι Επίσκοποι να πάρουν οποιαδήποτε θέση στο θέμα, ή θα το παρακάμψουν, άτολμοι και ανίκανοι να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα των καιρών;

Ένας Διαπορών