Η «Ελληνίδα» Σάρα Πέιλιν της οθόνης

Μια νέα γενιά Ελλήνων έχει ξεχωρίσει στη βιομηχανία του θεάματος στην Αμερική, με επιτυχίες, βραβεία και δουλειές που αποτελούν είδηση. Όπως αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», πρόσωπα όπως η Τίνα Φέι, ο Μάικλ Τσίκλις, ο Φαίδων Παπαμιχαήλ και ο Τόνι Λεοντίς με τις πρόσφατες δουλειές τους συμμετέχουν ενεργά στον χώρο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, χωρίς να κρύβουν την ελληνική τους καταγωγή.

Η Τίνα Φέι είναι ίσως το πιο πολυσυζητημένο πρόσωπο αυτή την εποχή στην αμερικανική τηλεόραση. Βραβευμένη με δύο Έμμυ για τη σειρά «30 Rock», μια κωμωδία για τα παρασκήνια μιας τηλεοπτικής σειράς, η Φέι είναι ένα από τα ονόματα που μπαίνουν συχνότερα στο παραθυράκι αναζήτησης του YouTube. Αιτία, η εκπληκτική μίμηση της υποψήφιας αντιπροέδρου Σάρα Πέιλιν, με την οποία ακόμη και η ίδια η Πέιλιν έμεινε άφωνη.

Κάθε φορά, η εμφάνιση της Φέι ως Πέιλιν αναμεταδίδεται απ’ όλα τα κανάλια και σχολιάζεται για ολόκληρη την εβδομάδα. Και το καλύτερο είναι ότι η Φέι, ένα γνήσιο κωμικό ταλέντο, δεν χρειάζεται να προσπαθήσει πολύ για να γράψει τα αστεία. Απλώς λέει με μεγαλύτερες παύσεις και με κωμική έμφαση τα ίδια ακριβώς λόγια που χρησιμοποιεί η Πέιλιν