ΚΑΦΕ-ΝΕΑ: Βραδινό Δελτίο Ειδήσεων (24/10/08)


Γράφει Ο ΘΑΜΩΝΑΣ



Επέτειο : Ημέρα του ΟΗΕ .Παγκόσμια Ημέρα ακτών...


Σαν σήμερα..24 ΟΚΤ. το1929...είχαμε την Μαυρη Πεμπτη του χρηματιστηρίου της Ν.Υορκης..


0635...ΑΛΦΑ TV..Η απόφαση για τις τελευταίες κινήσεις του Καραμανλή πηγάζουν από τα ευρήματα των Φακέλων με τις Ανταλλαγές του Βατοπαιδίου...


0700...ΑΛΦΑ TV.....Ευρέθει η αίτηση εγγραφής του Ροσόπουλου στην ΝΔ στα σκουπίδια, Επίσης στα σκουπίδια βρέθη καν ψηφο-δέλτια ακυρα και λευκά τα οποια ειχαν αντικατασταθεί απο ολα.Μιλάμε για νόθευση εκλογικού αποτελέσματος του 2007



0730...ΜΕΓΑ TV..Ντορα Μπακογιάννη χθες στο ΜΕΓΑ <εγω δεν θα εφευγα απο την βουλή για το ψηφ.της προανακριτικής επιτροπής!> κα Βούλτεψη εγω δεν ηθελα να φύγω!!!!!!!!!



0750....ΑΛΦΑ TV ..Αλλάζουν τον νομο του κτηματολογίου..40000 Ελληνες πλήρωσαν αδικα για το κτηματολόγιο!!.Σαρώνουν ΦΟΡΟΙ-ΑΚΡΙΒΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑ,,,


0810..Reuters......Η εφημερίδα New York Times εξέφρασε ανοικτά την υποστήριξή της στην υποψηφιότητα Μπ.Ομπαμα!



0830....Αλλάζει χέρια η καθημερινή εφημερίδα Espresso καθώς το σύνολο των μετοχών της εταιρείας φέρεται να περνά στα χέρια των γνωστών επιχειρηματιών Λ. Λαυρεντιάδη και Π. Κυριακίδη, του Ομίλου Alapis.


0900....Η χθεσινή τηλεθέαση των βραδινών δελτίων ειδήσεων.....ΜΕΓΑ 22.5%--ΑΛΤΕΡ 19.5%--ΑΛΦΑ 15%--ΑΝΤ13,6%-- Την ίδια μέρα λίγο αργότερα το παιχνίδι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ-ΓΑΛΑΤΑΣΕΡΑΙ ειχε 39% ....


0950....Reuters...σε αποκατάσταση των δεσμών τους προχώρησαν χθες η ΕΕ και η Κούβα πέντε χρόνια μετα τις κυρώσεις που είχε επιβάλλει η ΕΕ για συλλήψεις των αντιφρονούντων.


1010....CNN reports on 1008...Στο Ουκρανικό πολεμικό πλοιο που εχει καταληφθει Σομαλούς πειρατές τελειώνουν τρόφημα και νερό.Οι πειρατές προειδοποιούν αν επιχειρηθεί επίθεση απο ΝΑΤΟΙΚΕΣ δυνάμεις οτι τα 20 μέλη του πληρώματος θα ειναι μεταξύ των νεκρών


1200....ΚΟΝΤΑ ARKALYK, Καζακστάν (Reuters) - Επιστρέφει την Παρασκευή το διαστημικό Τουριστικό Λεωφορείο τύπου Soyuz που μεταφέρουν μια αμερικανική ομάδα διαστημικών τουριστικών και δύο Ρώσους διαστημικό αεροδρόμιο στο Καζακστάν.
"Αισθάνομαι μεγάλη χαρά. Νιώθω πολύ καλά. Επανεισόδος μας ήταν απολύτως ομαλή έλεγε ο χαμογελαστός Richard Garriott, που πλήρωσε $ 35 εκατ. για την περίοδο 12 ημερών ταξίδι στο διάστημα αυτός και η γυναίκα του και μερικοι φίλοι του!


1300.....Γκρέμιζεται κανονικά το Ελλ.Χρημ/ριο...1.713,60 -10,49% ,..σχ. που εισαι γνωστέ πολιτικέ αρχηγέ που καλούσες τον Σημίτη να στηρίξει το χρημ/ριο το 1999 τώρα τι κάνεις με την ΦΟΥΣΚΑ της ΝΔ?


1330.....Αντιμέτωπη με πειθαρχική δίωξη για δυο αδικήματα είναι πλέον η συμβολαιογράφος κυρία Αικατερίνη Πελέκη – Βουλγαράκη! Ο εισαγγελέας κ. Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου που διενεργούσε τη σχετική πειθαρχική έρευνα άσκησε στην σύζυγο του πρώην υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κυρίου Γιώργου Βουλγαράκη πειθαρχική δίωξη για δύο αδικήματα.


1340....Συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Οκονομίας έχουν προγραμματίσει το μεσημέρι , οι εργαζόμενοι στον Ομιλο Λαναρά που φοβούνται ότι θα οδηγηθούν στην ανεργία , μετά την απόσυρση της τροπολογίας ,η οποία ρύθμιζε τη χρηματοδότηση της επιχείρησης . Οι εργαζόμενοι συγκρούστηκαν το πρωί με τους άντρες των ΜΑΤ , όταν προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό έξω από το Υπουργείο


1400...ΜΕΓΑ τσανελ....Ο τραγέλαφος συνεχίζεται στην ελληνική Βουλή. Μετά την πρωτοφανή στα κοινοβουλευτικά χρονικά, αποχώρηση της... πλειοψηφίας της Ν.Δ !!! απο τη συζήτηση για την προανακριτική επιτροπή, λίγο μετά την έναρξη της συζήτησης, αποχώρησε και ο ΛΑΟΣ καταγγέλοντας εκφυλισμό των θεσμών.Όπως πάντως διευκρίνισε το πρωί ο Γ.Παπακωνσταντίνου, το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει μέχρι και την ψηφοφορία, καθώς αυτή είναι η θεσμική του υποχρέωση.


1405...ΜΕΓΑ τσανελ...κραχ και στα εσοδα του κράτους.Οπου το Υπ.Οικ. ειχε προγραμματίσει αυξηση εσόδων 12,2 % εως τωρα καταγράφεται μείωση της τάξεως των 5,8% !!!! Μαύρη τρύπα 2,5 δισ. στα έσοδα, προς αναθεωρήσεις στον προϋπολογισμό !!


1410....Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, κάλεσε χθες τον επί της Οικονομίας - Οικονομικών υπουργό, Γιώργο Αλογοσκούφη, να «συνδεθούν με την πραγματική οικονομία» τα μέτρα στήριξης του τραπεζικού συστήματος.!! Η εφαρμογή των οποίων θα πρέπει να αρχίσει το πολύ εντός των επόμενων 10-12 ημερών, προειδοποιεί ο ΣΕΒ.!!!




1415....ΤΟ ΠΑΣΟΚ κυκλοφόρησε πριν λίγο αφίσα της βουλής με άδεια έδρανα!!




1420....< αδειάζει την κυβέρνηση ο Αρ.Παγος > ΕΘΝΟΣONLINE...Προς «νεκρανάσταση» οδεύει η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης που θα απέκρουε τις αξιώσεις της Μονής Βατοπεδίου, καθώς προκύπτει τώρα ότι παράνομα «έκλεισε» η σχετική δίκη, αν και γι αυτό το «κλείσιμο» έδωσαν ανεπίτρεπτα τις «ευλογίες» τους η Μονή, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ) και η κυβέρνηση. Με παρέμβαση του Αρείου Πάγου κρίνεται ότι πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία έκδοσης της απόφασης.


1440...ΜΕΓΑ τσανελ.....Νομάρχης Θεσ/κης πρέπει να σώσουμε το καράβι της Ν Δ!! ..σχ..ποιος θα σωσει το καράβι της Ελλαδος?


1500....ΒΟΜΒΑ απο τον ΑΛΦΑ TV..Απόφαση δικαστηρίου με ψήφους 2-1 υπερ του Δημοσιου για την Λιμνη Βιστωνίδας να ανήκει στο δημόσιο αποκρύπτεται επι 4 χρονια και δίνει το δικαίωμα να γίνουν οι Ανταλλαγες.!!!!!!!!!!!


1530..ΕΘΝΟΣ ONLINE.....Στην απόφαση για μείωση της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου κατά 1,5 εκατομμύρια βαρέλια από την 1η Νοεμβρίου, προχώρησαν την Παρασκευή οι υπουργοί Πετρελαίου των χωρών του ΟΠΕΚ, ανακοίνωσε ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας Αλι αλ-Νουάιμι. Αμέσως μετά την ανακοίνωση, η τιμή του πετρελαίου έπεσε στα 61 δολάρια στο Λονδίνο και στα 63 δολάρια στη Νέα Υόρκη. σχ...εδω η βενζίνη 1,09 και το πετρέλαιο 68-72 !!!! δηλαδή τιμές που ειχαμε οταν το βαρέλι πετρελαιου ειχε 142$!!!


1533.....Αποκαλύψεις συνέχειας στο ΑΛΦΑ TV..2 έγγραφα φωτια του ΕΦΡΑΙΜ προς το ΝΣΚ οπου ζητά να παψει η διαμάχη του δημόσιου με την Μονη ,ώστε να μπορέσει η Μονη να προχωρησει σε ανταλλαγές...με ημερ/νι 2/6/2004


1600....Αρμαγεδδών με –14% στην Αθήνα στο Χρηματιστήριο 1.649,04 -13,86%....υπενθυμίζεται οτι πριν 10 μηνες το Χρηματιστηριο Αθημων ειχε φτάσει τις 5300 μονάδες . ΤΟ ΣΚΑΣΙΜΟ ΤΗΣ ΦΟΥΣΚΑΣ !!


1630...Τροποποίηση των δρομολγίων του ΤΡΑΜ Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τραμ Α.Ε., την Τρίτη 28 Οκτωβρίου από τις 10 το πρωί έως τις 14.30 θα τροποποιηθούν τα δρομολόγια από το Σύνταγμα προς το ΣΕΦ και το Ασκληπιείο Βούλας λόγω των μαθητικών παρελάσεων.

1645....Ινδικο Πρακτ Ειδ...Επιτυχής εκτόξευση του πρώτου μη επανδρωμένου διαστημοπλοίου , πραγματοποίησε η Ινδία την Τετάρτη, το οποίο και στέλνει στην τροχιά της Σελήνης.


1730....Μήνυση σε βάρος του παρέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, κ. Β. Κουρούμαλη κατέθεσε ο νομικός σύμβουλος του κράτους κ. Χρ. Μπότσιος. Η μήνυση του κ. Μπότσιου, την οποία κατέθεσε στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ο δικηγόρος του κ. Ιωάννης Μαντζουράνης, βασίζεται στα όσα κατέθεσε εναντίον του ο κ. Κουρούμαλης όταν κλήθηκε από την εισαγγελέα κυρία Ευσταθία Σπυροπούλου, που διερευνά την υπόθεση του Βατοπεδίου.


1805...Κυπρ.Πρακτ.Ειδησεων...Οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και ο ρόλος του Μπρουνέι στον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης, ήταν μεταξύ των θεμάτων που απασχόλησαν τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και του Σουλτάνου του Μπρουνέι-Νταρουσαλάμ, Haji Hassanal .


1828....Reuters...Μια δοκιμή γονιδιακής χαρτογράφησης θα μπορούσε να πει ε γονείς αν τα έμβρυα επηρεάζεται σχεδόν από κάποια κληρονομική νόσος, υποστήριξαν Αγγλοι επιστήμονες



1900... Τη μεγαλύτερη πτώση σε διάστημα 37 ετών κατέγραψε σήμερα η στερλίνα υποχωρώντας κάτω από τα 1,53 δολάρια. Η πτώση αυτή οφείλεται στη μεγαλύτερη της αναμενόμενης συρρίκνωση της βρετανικής οικονομίας στο τρίτο τρίμηνο, που φέρνει τη Βρετανία στα πρόθυρα της ύφεσης. Η στερλίνα υποχώρησε στα 1,5269 δολάρια, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 2002, έναντι 1,6230 δολαρίων την Πέμπτη. Πτώση, για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση, σημειώνει η στερλίνα και έναντι του ευρώ. Σε χαμηλά 13 ετών υποχώρησε το δολάριο έναντι του γιεν.