Μαζικό το αντιπολεμικό συλλαλητήριο παρά τη βροχή

Ο βροχερός καιρός δεν στάθηκε ικανός να αποτρέψει εκατοντάδες ανθρώπους να λάβουν σήμερα μέρος στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο , το οποίο διοργανώθηκε από τη Συμμαχία Ενάντια στον Πόλεμο και συνδικάτα εργαζομένων. Ανάλογες διαδηλώσεις έγιναν στη Γερμανία, τις Βρυξέλλες, τη Βρετανία και στη Σουηδία, την έδρα της οργάνωσης.

Η πορεία ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι από τα Προπύλαια και μέσω της Σταδίου έφτασε μέχρι το υπουργείο Εξωτερικών, όπου οι διαδηλωτές παρέδωσαν ψήφισμα και φωτογραφίες με κατακρεουργημένα σώματα Αφγανών - παιδιών και ενηλίκων. Στη συνέχεια, επέστρεψαν στα Προπύλαια.

Παρά τη φθινοπωρινή βροχή, στο συλλαλητήριο συμμετείχαν εκατοντάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας, καθώς όταν η κεφαλή της πορείας βρισκόταν στη γωνία Πανεπιστημίου και Πατησίων η «ουρά» της έφθανε στα Προπύλαια.

Η αφγανική κοινότητα έδωσε δυναμικό παρών. Στην πορεία συμμετείχαν περίπου 50 Αφγανοί, οι οποίοι κρατούσαν πλακάτ με φωτογραφίες ακρωτηριασμένων και σκοτωμένων παιδιών, θυμάτων του πολέμου στο Αφγανιστάν και φώναζαν συνθήματα όπως: «Έξω το ΝΑΤΟ από το Αφγανιστάν» και «Άσυλο στους πρόσφυγες».

Στην πορεία ακούστηκαν επίσης τα συνθήματα: «Εξήντα χρόνια ΝΑΤΟ η ίδια ιστορία. Χούντες - πόλεμοι - τρομοκρατία» και «Έξω το ΝΑΤΟ από τον Καύκασο. Κλείστε τη Σούδα και το Άκτιο».