Ολο το Σενάριο του Καραμανλή αποκλειστικά στο Καφενείο


Τον τελευταίο καιρό έχουν αρχίσει πάλι τα σενάρια για εκλογές και ανασχηματισμό. Επειδή εμείς θέλουμε να έχουμε τους θαμώνες μας ενημερωμένους , το ψάξαμε το θέμα, μαζέψαμε πληροφορίες το διήμερο στη Θεσσαλονίκη , πήραμε τα τηλεφωνά μας τις καρατσεκάραμε και ότι μάθαμε σας το παρουσιάζουμε.
Τα βήματα και ο προγραμματισμός του Καραμανλή έχει ως εξής

Βήμα 1ον Αλλαγή ατζέντας. Ξαναφέρνει στο προσκήνιο τις μεταρρυθμίσεις με τις οποίες από ότι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις συμφωνεί η πλειοψηφία των πολιτών,. Καποδίστριας 2, Ολυμπιακή , Παιδεία, θα είναι στο προσκήνιο το αμέσως επόμενο διάστημα . Προτιμά αντιδράσεις για τις μεταρρυθμίσεις παρά να παίζουν τα κανάλια τον Βουλγαράκη και την Φεβρωνία.

Βήμα 2ον. Σαρωτικός ανασχηματισμός .Θα γίνει το αργότερο αρχές Οκτώβρη. Η βασική αλλαγή θα είναι Ντόρα στη θέση Αλογοσκούφη με ταυτόχρονη αλλαγή πολιτικής στις εξαγγελίες της οικονομικής πολιτικής , αφού ήδη θα έχει κατατεθεί ο προϋπολογισμός του 2009. Στην κυβέρνηση θα μπουν εκπρόσωποι της λεγόμενης λαικής δεξιάς ο κόκκινος Πάνος Πανγιωτόπουλος ο οποίος είναι καλός στο επικοινωνιακό παιχνίδι , ο Γιακουμάτος.
Ακόμη θα μπουν στη κυβέρνηση Ψαρούδα μάλλον στο δικαιοσύνης ,Πολύδωρας και κάποιοι νέοι για χρώμα.
Ερωτηματικό παραμένουν Βουλγαράκης , Λιάπης αλλά το δύσκολο είναι ότι ο ένας είναι κολλητός φίλος και ο άλλος ξάδελφος του πρωθυπουργού. Μάλλον ο κύβος έχει ριφθεί για τον Βουλγαράκη , φεύγει αφού τον στήριξε χθες στη Δ.Ε.Θ. και μένει ο Λιάπης εκτός αν έχει ουρά η υπόθεση siemens. Ακλόνητοι μένουν στις θέσεις τους οι Σουφλιάς( Αυτός και να του πουν φύγε δεν ακούει, Χατζηδάκης για να τελειώσει με τις ιδιωτικοποιήσεις, Στυλιανίδης μεταρύθμιση στηνΠαιδεία, Παυλόπουλο; για να κάνει τις εκλογές.

Βήμα 3ον .Ο Καραμανλής θα κάνει εκλογές αμέσως μετά τις 16 Μαρτίου που τελειώνει και η προθεσμία για την λίστα. Κάθε Κυριακή μετά θα είναι και πιθανή Κυριακή εκλογών. Εμείς θα στοιχηματίσουμε ότι εκλογές θα κάνει στις 3 Μαΐου με μια Κυριακή μπροστά , μία πίσω. Δεν θα έχει αυτοδυναμία κανείς (Αυτό εύχεται και ο Καραμανλή διότι άντε να του προκύψει αυτοδυναμία με 151 και να έχει τα ίδια) και θα ξαναπάμε σε εκλογές εθνικές μαζί με τις Ευρωεκλογές με τον καινούριο εκλογικό νόμο που δίνει μπόνους 50 έδρες.
Ακούσαμε και σενάρια για ευρωεκλογές πριν τις εθνικές για να εκτονωθεί η αγανάκτηση των πολιτών στην κάλπη.
Αυτό δεν θα το κάνει ο Καραμανλής για τους εξής προφανείς λόγους. Αν τις χάσει τις εκλογές θα είναι πρόκριμα και για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών , αν τις κερδίσει , το ΠαΣοΚ θα αλλάξει αρχηγό με συνέπεια όλα τα ενδεχόμενα να είναι δυνατά.

Κρατήστε το. Εμείς τολμήσαμε να πούμε ονόματα και ημερομηνίες . ίδωμεν