Ερωτικό τρίγωνο τρίτης ηλικίας!

Μέχρι τώρα το σεξ μεταξύ ανθρώπων της τρίτης ηλικίας ήταν ταμπού για τους κινηματογραφιστές. Ο Γερμανός σκηνοθέτης Αντρέας Ντρέσεν τόλμησε να ασχοληθεί με το θέμα και κατάφερε με την ταινία του «Wolke Neun» (Ενατο σύννεφο), που αναφέρεται σε ηλικιωμένους ανθρώπους που ερωτεύονται και απολαμβάνουν το σεξ, να πάρει πολύ καλές κριτικές και να κάνει υψηλό box office.

Στην ταινία περιλαμβάνονται σκηνές σεξ από ένα ερωτικό τρίγωνο που το αποτελούν όχι τριαντάρηδες, όπως συμβαίνει συνήθως, αλλά συνταξιούχοι. Η αισθητική προσέγγιση του θέματος είναι βέβαια εξαιρετική, όπως και οι διάλογοι. Η υπόθεση αναφέρεται σε μια 65χρονη γυναίκα η οποία έπειτα από τριάντα χρόνια γάμου κάνει τη μοδίστρα για να μπορέσει να προσθέσει λίγα χρήματα στην πενιχρή της σύνταξη. Οταν πηγαίνει στο σπίτι ενός πελάτη της 70 ετών για να του προβάρει το παντελόνι που του ράβει, τον ερωτεύεται κεραυνοβόλα. Μέσα σε λίγα λεπτά οι δυο τους πέφτουν στο χαλί, βγάζουν τα ρούχα τους και κάνουν σεξ. Ετσι η Ινγκε αρχίζει μια παράνομη ερωτική σχέση μαζί του, με απρόβλεπτες συνέπειες για την ίδια και για όσους άλλους εμπλέκονται. Το τρίγωνο στο οποίο μπλέκεται της προκαλεί ενοχές και την αναγκάζει να πει την αλήθεια στον άντρα της, ο οποίος πληγώνεται βαθιά. Το φινάλε είναι πολύ δραματικό.

Ο Ντρέσεν δεν ωραιοποιεί τις καταστάσεις, ούτε όμως εκμεταλλεύεται τους ηλικιωμένους πρωταγωνιστές της ταινίας του. Η Ινγκε, ο άντρας της και ο εραστής εμφανίζονται γυμνοί να κάνουν σεξ, όμως ο θεατής δεν σοκάρεται, γιατί βλέπει κάτι πολύ ανθρώπινο και παίρνει το μήνυμα ότι το σεξ είναι χαρά και ευτυχία σε όλες τις ηλικίες.
espresso

Σχόλιο καφενείου: Θα προσπαθήσουμε να βρούμε την ταινία για να την προβάλουμε στο καφενείο και να παραδειγματιστούν κάποιοι της τρίτης ηλικίας του καφενείου, που ψάχνουν για αποκλειστικότητες!!!!