Κυβερνήτες του κόσμου σας ευχαριστούμε ταπεινά και ευλαβικά

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης

Αυτά που συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες, μόνο ο Φρειδερίκος Νίτσε θα μπορούσε να περιγράψει.

«Ο Ζαρατούστρα είναι ευτυχισμένος που τέλειωσε η αβεβαιότητα(πάλη των τάξεων) και πως, τώρα πια, έρχεται, επιτέλους, πάλι ο καιρός της κυριαρχίας των τραπεζιτών και των κερδοσκόπων(των ατόμων)……Τώρα πια μπορεί να αρχίσει πάλι το έργο του. Οι διδασκαλίες του δεν απευθύνονταν ως τώρα παρά μόνο προς την κυρίαρχη τάξη του μέλλοντος. Αυτοί οι κύριοι της γης οφείλουν τώρα να υποκαταστήσουν το Θεό και να δημιουργήσουν τη βαθιά κι απόλυτη εμπιστοσύνη, απέναντι εκείνων που είναι υποταγμένοι».

Εδώ και ημέρες κερδοσκόποι, τραπεζίτες, «λαμόγια της οικονομίας» και μάζες αφελών που είναι πάντα από τη μεριά των χαμένων, περίμεναν με αγωνία την ύψιστη και «ελεύθερη» απόφαση μεταξύ όλων των αποφάσεων:κατά πόσον δηλαδή οι λαοί επιθυμούν την ύπαρξή τους ή δεν την επιθυμούν. «Δεν ήταν η απληστία ούτε η δίψα για χρήμα και δόξα που «εξανάγκασε» (εμάς» τους κυρίαρχους της γης να πάρουμε αυτήν την απόφαση αλλά η καθαρή θέληση προς την χωρίς όρους αυτό-υπευθυνότητα .στο να αντέξουμε και να κατευθύνουμε το πεπρωμένο όλων μας και προπάντων του αμερικανικού λαού. God Bless America». Ανακοινώνοντας ο πρόεδρος Μπους την αναμενόμενη συμφωνία για την εξαγορά όλων των «άχρηστων χαρτιών» των αμερικανικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, δεν μίλησε ακριβώς έτσι (που απαιτεί ένα μίνιμουμ νοημοσύνης) αλλά εννοούσε περίπου τα ίδια. Είπε περίπου:«Ηταν μια πολύ δύσκολη απόφαση που δεν θα την έπαιρνα αν δεν ήξερα ότι αυτό είναι προς όφελος όλων μας»!!! Δηλαδή, ακόμη και εκείνων των εκατομμυρίων αμερικανών που έχασαν τα σπίτια τους και ότι είχαν και δεν είχαν. Μέσα στο Σαββατοκύριακο πάρθηκαν και άλλες σημαντικές αποφάσεις για το καλό μας. Με 78 ψήφους υπέρ και 12 κατά, το κογκρέσο ψήφισε πακέτο δεκάδων δις ενίσχυσης της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας και 488 δις για αμυντικές δαπάνες. Οι ίδιοι που απαιτούν από όλα τα κράτη να ιδιωτικοποιήσουν τα πάντα, να ανοίξουν τις αγορές τους και απειλούν με κυρώσεις μέσω της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ όποιο κράτος το αρνείται, ρίχνουν 700 δις κρατικά λεφτά τω φορολογουμένων στις τράπεζες και 630 δις επίσης κρατικά λεφτά στην αυτοκινητοβιομηχανία και σε αμυντικές δαπάνες. Οι ίδιοι άνθρωποι, λίγες μέρες νωρίτερα, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, πρότειναν την ενίσχυση του ταμείου καταπολέμησης της πείνας σε όλο τον κόσμο με το ποσό των 16 δις μέχρι το 2015!!! Λεφτά που θα πληρώσουν όλα τα ανεπτυγμένα κράτη, αν τα πληρώσουν! Eν τω μεταξύ, από την περασμένη Παρασκευή μέχρι αύριο Δευτέρα, κάποιοι κερδοσκόποι τύπου Σόρος θα βγάλουν μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ίσως και δις. Δεν θα τους τα δώσει ο Θεός. Κάποιοι άλλοι θα τα χάσουν. Πάντοτε οι ίδιοι.

Εμείς οι απλοί άνθρωποι ευχαριστούμε ταπεινά και ευλαβικά τους ισχυρούς της γης για την στοργική αγάπη τους. Ακόμη και την περιφρόνησή τους προς εμάς τους ταπεινούς υπηρέτες τους την εκλαμβάνουμε σαν ευσπλαχνία. Είθε ο Θεός να κόβει χρόνια από εμάς και να τα χαρίζει σ εκείνους. Ο Θεός ας ευλογεί τους εκλεκτούς του για να έχουμε το έλεός τους.

Αλέξανδρος Πιστοφίδης