Γυναίκα πιάσε το Τηλεκοντρόλ

Ενα τηλεκοντρόλ δίνει τη λύση στην αντρική αντισύλληψη, υποσχόμενο να στείλει στα αζήτητα την επώδυνη και δύσκολη ν’ αντιστραφεί αγγειεκτομή. Πρόκειται για μία από τις επαναστατικές μεθόδους, οι εφευρέτες των οποίων λένε ότι θα δώσει την ευκαιρία στους άντρες να ελέγχουν απόλυτα το πότε θα αποκτήσουν παιδί, χωρίς να χρειάζονται το προφυλακτικό.

Η μέθοδος δίνει δυνατότητα στον άντρα να ελέγχει πλήρως το σπέρμα του επιλέγοντας πότε θέλει να εκρέει και πότε όχι. Ο καθηγητής Ντέρεκ Αμποτ του πανεπιστημίου της Αδελαΐδας στην Αυστραλία υπόσχεται άριστα αποτελέσματα με μια βαλβίδα, όχι μεγαλύτερη από μισό κόκκο ρυζιού. Τοποθετείται από τον γιατρό στο σπερματικό πόρο ελέγχοντας την εκροή του σπέρματος. Αν και δεν έχει ακόμα πάρει άδεια χρήσης σε άντρες -αυτό εκτιμάται πως θα γίνει σε μια πενταετία- δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν ζητήσει από τον δόκτορα Αμποτ να γίνουν «δοκιμαστές» της βαλβίδας.

Κάτι ανάλογο κάνουν οι ειδικοί στη Shepherd Medical Company, στη Μινεσότα. Αυτοί λανσάρουν το Intra Vas Device (IVD), ένα μικροσκοπικό εμφύτευμα που μπλοκάρει τη ροή του σπέρματος, ενώ μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα. Κι αυτό θα κυκλοφορήσει στην αγορά σε δύο έως πέντε χρόνια. Ενας δακτύλιος που απενεργοποιεί το σπέρμα, επιτρέποντάς του όμως να περάσει από τον σπερματικό πόρο, είναι η τρίτη πρόταση των ειδικών, που δίνουν μάχη με το χρόνο για να προλάβουν οι μεν τους δε. Ακόμα μία μέθοδος είναι εκείνη που βουλώνει το σπερματικό πόρο με μια ένεση. Αυτή δοκιμάζεται ήδη στην Ινδία και αναμένει έγκριση κυκλοφορίας και σε άλλες χώρες.