Κωδικός Καρουζελ 2

Γιατροί, επιχειρηματίες και άτομα «υπεράνω» στο κύκλωμα παιδεραστίας

Δώδεκα άτομα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και ένα ακόμα αναζητείται, για μία από τις σοβαρότερες περιπτώσεις διακίνησης σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας, που εξιχνιάστηκε από τους άνδρες του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, στην Ελλάδα.

Χθες συνελήφθησαν δύο άτομα στη Θέρμη και στις Συκιές Θεσσαλονίκης, ενώ ερευνάται τυχόν συμμετοχή στο κύκλωμα διακίνησης παιδικού πορνογραφικού υλικού ενός αρχιφύλακα της ΕΛΑΣ, ο οποίος υπηρετεί σε τμήμα της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Ο φάκελος της διεθνούς επιχείρησης “Καρουζέλ”, όπως έχει ονομαστεί από την Ιντερπόλ, φαίνεται πως δεν έχει κλείσει ακόμη. Τη Δευτέρα συνελήφθη ένας 30χρονος ιδιωτικός υπάλληλος, ο οποίος κατοικεί στις Συκιές Θεσσαλονίκης, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και εξετάζονται στα ειδικά εργαστήρια της δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αθήνας πέντε δίσκοι dvd, ένας σκληρός δίσκος και ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Δικογραφία έχει, ήδη, σχηματισθεί για 21 άτομα, ενώ μεταξύ των κατηγορουμένων είναι γιατροί, επιχειρηματίες και πρόσωπα υπεράνω υποψίας σε όλη την επικράτεια. Η υπόθεση ερευνάται από την αστυνομία τους τελευταίους έξι μήνες.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχος Γρηγόρης Μπαλάκος, οι χρήστες του ίντερνετ που εμπλέκονται στην υπόθεση κατείχαν και διακινούσαν βίντεο και φωτογραφίες, που απεικόνιζαν πολύ μικρά παιδιά σε σεξουαλική δραστηριότητα με ανηλίκους, καθώς και βρέφη που τα ανάγκαζαν σε ασελγείς πράξεις με ζώα.

Από την έρευνα βρέθηκαν συνολικά 69 ηλεκτρονικά ίχνη Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου, αλλά μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί μόνο τα 21 ονόματα, που περιλαμβάνονται στη δικογραφία.