Αν μιλήσουν οι ακτοπλόοι , θα γίνει σεισμός

Aγαπητέ μου καφετζή

Πίνω που πίνω τον καφέ μου σκέτο (χωρίς ζάχαρη).
Αφησέ με να απολαύσω μόνο αυτή την πίκρα του.Μην μου προσθέτεις και άλλη με τα αναγνώσματά σου,"εννοώ την σημερινή σου ανάρτηση"περί δωροληψίας τ.Υπουργού Ναυτιλίας,κλπ."
Για να λέμε του στραβού το δίκηο, το έγκλημα διεπράχθη 100%,μια και είναι "Νόμος απαράβατος"και ο οποίος ισχύει χρόνια πολλά. Πάσα εξυπηρέτηση...πληρώνεται και μάλιστα "χονδρά."Ο καφές αυτός στοιχίζει,φίλε καφετζή,γιατί είναι .....αδασμολόγητος!
Ιδιαίτερα για την ακτοπλοΐα,που εάν τολμήσουν και μιλήσουν οι ακτοπλόοι πλοιοκτήτες,θα καταρρεύσει το αρμόδιο Υπουργείο.Και καλό θα είναι να το κάνουν - όταν αποφασίσουν κάποια στιγμή - σε ημέρα και ώρα ,που θα έχουν προσέλθει όλοι οι υπηρετούντες σ'αυτό,.......Μόνο έτσι θα επέλθει κάθαρση.
Οσο και να χτυπιέται ο κ.Παυλίδης,δεν πείθει κανένα. Ιδιαίτερα εμένα ,που έχω συνεργαστεί μαζί τους "επ'ωφελεία του Υ.Ε.Ν." και "άνευ ουδενός ανταλλάγματος",και γνωρίζω τα άπλυτά τους και τον τρόπο που ενεργούν,σκέπτονται και αποφασίζουν,"επ' ωφελεία των πλοιοκτητών και της......τσέπης των"!!!!!
Φταίει όμως και ο κ.Μανούσης,τ.Γ.Γ.του ΥΠ.Ε.ΧΩ.ΔΕ επί κ.Μητσοτάκη (άλλο μπουμπούκι....)Δεν τον πίεσε κανείς να συμμετάσχει στον διαγωνισμό της αγόνου γραμμής,που γνωρίζουμε πολύ καλά οι ασχολούμενοι με την Ναυτιλία,ότι είναι "ίσα βάρκα και ίσα πανιά" τα έσοδα - έξοδα.Αλλά επειδή γνωρίζει τα "κατατόπια" και αυτός ,πονηρά φερόμενος,σκέπτεται και λέει στον εαυτόν του : "Θα μειοδοτήσω,θα πάρω τη γραμμή και κατόπι θα ανεβάσω τιμές κλπ.δωροδοκώντας τους αρμοδίους".Δεν τον πίεσε κανένας να μειοδοτήσει,πόσο μάλλον να συμμετάσχει στον διαγωνισμό.
Οπότε κύριε πλοιοκτήτα, μην μιλάς για παρανομία "μονόπλευρη",μια και εσύ την προκάλεσες ,γνωρίζοντας τις αδυναμίες των κυρίων αυτών και τους οποίους δωροδόκησες για να πετύχεις τον αντικειμενικόν σου σκοπόν.
Οσο για τους αποδέκτες της δωροδοκίας,λιμενικά όργανα,καιρός είναι - έστω που και που - να παραδέχονται και κάποια δωροληψία και να μην θέλουν να μας πείσουν περί του αντιθέτου.Αντε για να μην μιλήσω περισσότερο πρωινιάτικα.......και γίνει κανένας τοπικός σεισμός 7 ρίχτερ και μεγάλης διάρκειας με επίκεντρο το Υ.Ε.Ναυτιλίας.
Θα επανέλθω όμως,αφού πιώ ένα ζεστό καφεδάκι,αντικαθιστώντας τον ήδη παγωμένο καφέ που είχα αρχίσει να πίνω, διαβάζοντας την ανάρτησή σου αυτή. Χρεώνοντάς σε φυσικά φίλε καφετζή. Οχι μην διαμαρτύρεσαι. Δεν μιλάω για "αδασμαλόγητο" καφέ,τύπου Υ.Ε.Ναυτιλίας..........
Ιωάννης Εμμ.Νομικός