Ποινική δίωξη για τη Siemens

Με την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος κατά παντός υπευθύνου ολοκληρώθηκε η έρευνα του εισαγγελέα κ. Παναγιώτη Αθανασίου για την υπόθεση της Siemens στο σκέλος που αφορά τις συμβάσεις με τον ΟΤΕ και τη σύμβαση για το σύστημα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων C4I.

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για τα αδικήματα: παθητική και ενεργητική δωροδοκία κατά μόνας και από κοινού άπαξ και κατ' εξακολούθηση στρεφόμενες κατά του δημοσίου (για την περίπτωση της C4I) και σε βάρος του ΟΤΕ, από τις οποίες το όφελος που επεδίωξαν και πέτυχαν οι δράστες και η ζημία που προξενήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ.

-Νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα,

-Ηθική αυτουργία στη νομιμοποίηση εσόδων και

-Αμεση συνέργεια στη νομιμοποίηση εσόδων.

Η δικογραφία που περιλαμβάνει δεκάδες φακέλους θα διαβιβαστεί αύριο στον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου, προκειμένου να οριστεί ειδικός ανακριτής που θα αναλάβει τη διενέργεια κύριας ανάκρισης και την προσωποποίηση των αδικημάτων.

Σε ό,τι αφορά το σκέλος της υπόθεσης σχετικά με καταγγελίες για ύποπτες συμβάσεις της Siemens για τις περιπτώσεις του ΟΣΕ, των πυραύλων "Πάτριοτ" και των πυραυλικών συστημάτων Ερμής, θα σχηματιστούν χωριστές δικογραφίες και θα διαταχθεί περαιτέρω έρευνα.