«Περιμένω προσωπική επίθεση»

Επιθέσεις εις βάρος του για το σκάνδαλο της Ζίμενς, και όχι μόνο, αναμένει ο Γιώργος Παπανδρέου και ουσιαστικά καλεί σε εγρήγορση τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
«Περιμένω επιθέσεις στο πρόσωπό μου, επειδή έχω το ηθικό πλεονέκτημα απέναντί τους. Σας καλώ να σταθείτε στο πλάι μου», είναι η φράση του Γιώργου Παπανδρέου στο κλείσιμο της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου της περασμένης Παρασκευής. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν θέλησε να πει τίποτε περισσότερο, παρά το γεγονός οτι πολλά στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου ζήτησαν ανήσυχα πληροφορίες για το τι είδους επιθέσεις αναμένει και από πού θα προέλθουν.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε να τελειώσει η συζήτηση εκεί και οι εύλογες απορίες που προκάλεσε τόσο το περιεχόμενο της επισήμανσής του όσο και το ύφος με το οποίο τις διατύπωσε δεν βρήκαν απάντηση. Αντίθετα, επέτειναν την ανησυχία ότι- όπως και στο παρελθόν έχει αποδεχθείο κ. Παπανδρέου έχει συνήθως έγκυρη πληροφόρηση και, ως εκ τούτου, οι επιθέσεις θα εκδηλωθούν και μάλιστα σύντομα.
Κατά τις ίδιες πηγές, ένας περίεργος κύκλος ατόμων στον οποίο συνεργάζονται κυβερνητικοί παράγοντες, δικαστικοί λειτουργοί, αλλά και εξωθεσμικοί και οικονομικοί παράγοντες προσπαθούν εδώ και καιρό να εμπλέξουν στο σκάνδαλο τον κ. Παπανδρέου και μέλη της οικογένειάς του.
Απέδιδαν τις προσπάθειες αυτές στο γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αντέδρασε ακαριαία στην υπόθεση της Ζίμενς αποπέμποντας από το ΠΑΣΟΚ τους Θ. Τσουκάτο και Τ. Μαντέλη, αλλά και πιέζοντας ασφυκτικά την κυβέρνηση να συγκροτήσει Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο. Κι ακόμη παρουσιάζοντας δέσμη μέτρων για την εξυγίανση της πολιτικής ζωής και ειδικότερα για τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων και των πολιτικών.