Χαμός στα Γιάννενα .Εμφύλια Γαλάζια Κόντρα Δήμαρχου - περιφερειάρχη

Σύμφωνα με έγκυρες και διασταυρωμένες πηγές του καφενείου που δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ σκληρή είναι η μάχη που δίνεται στο παρασκήνιο τόσο από τον
Περιφερειάρχη Δημήτρη Πανοζάχο , όσο και από τον δήμαρχο Νίκο Γκόντα με αφορμή τη δημόσια πια κόντρα τους.

Ο καθένας χρησιμοποιεί τους γνωστούς του προκειμένου να ενισχύσει το στρατόπεδό του και να εξασφαλίσει έτσι κεντρικά μια ευνοϊκή για αυτόν απόφαση του κόμματος.
Η μάχη θα είναι σκληρή μέχρι το τέλος.

Θέμα ημερών λέει ο δήμαρχος

Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Ηπείρου είναι θέμα ημερών εκτιμά ο δήμαρχος Νίκος Γκόντας, ο οποίος επικαλείται επαφές του με τον υπουργό εσωτερικών, Προκόπη
Παυλόπουλο. Μάλιστα την εκτίμησή του αυτή, λένε οι πληροφορίες μας, την κάνει γνωστή σε εκδότες και ιδιοκτήτες τηλεοπτικών καναλιών.
Τους οποίους ενημερώνει τηλεφωνικά.

Στοιχεία στην Αθήνα

ΜΑΛΙΣΤΑ, στην προσπάθειά της η δημοτική αρχή να δώσει πανελλήνια διάσταση στο θέμα, μαθαίνω ότι στέλνει σε αθηναϊκές εφημερίδες δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης από τα οποία προκύπτει ότι ο γαλάζιος Περιφερειάρχης κυνηγάει τον γαλάζιο δήμαρχο.
Με την κίνησή της αυτή βέβαια εκείνο που επιδιώκει είναι να υποχρεώσει την ηγεσία του κόμματος να πάρει μέτρα για να μην συνεχιστεί αυτός ο κομματικός εξευτελισμός.
Και επειδή στο δήμαρχο δεν μπορεί να κάνει τίποτε, μια και είναι αιρετός, να αποφασίσει το κόμμα την απομάκρυνση του διορισμένου περιφερειάρχη.


Είτε με το κόμμα είτε με το δήμο


ΠΟΛΥ καλά πληροφορημένες πηγές μου αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Ιωαννίνων της Ν.Δ., Αναστάσιος Σιαφάκας είχε στείλει επιστολή στην ηγεσία του κόμματος με την οποία ζητούσε να πάρει μέτρα για να σταματήσει η κόντρα Πανοζάχου - Γκόντα. Η απάντηση που έλαβε όμως ήταν μάλλον αποκαρδιωτική για τον ίδιο αφού, όπως λένε οι πληροφορίες μου, το κόμμα του δηλώνει σαφέστατα ότι θα πρέπει να επιλέξει είτε να λειτουργεί για το κόμμα είτε με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου.
Απάντηση η οποία φανερώνει ότι κεντρικά ο Πανοζάχος έχει κερδίσει τη μάχη.

Είναι πια βέβαιο

ΣΕ κάθε περίπτωση θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη η επιβολή ποινής παύσης από το αξίωμα του δημάρχου στον Νίκο Γκόντα.
Εφόσον φυσικά η γνωμοδότηση του Πειθαρχικού Συμβουλίου λέει ότι ο κ. Γκόντας υπέπεσε σε παράπτωμα στην περίπτωση άρνησης των στοιχείων που αφορούν τις μεταδημοτεύσεις.
Μια γνωμοδότηση η οποία θα ανακοινωθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

Τον περιμένει στη γωνία

ΠΕΡΑ από το συγκεκριμένο πειθαρχικό παράπτωμα του δημάρχου, ο γενικός γραμματέας περιφέρειας Ηπείρου περιμένει τον κ. Γκόντα στην γωνία αφού σε βάρος του εκκρεμούν και άλλες υποθέσεις που σήμερα βρίσκονται στα δικαστήρια.
Είπαμε. Η πόλη μας είναι πια μικρή για να τους χωρέσει και τους δύο.


Στρατηγική κίνηση Πανοζάχου

ΤΗΝ ώρα που η κόντρα του με τον δήμαρχο βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Πανοζάχος προχωράει σε κινήσεις οι οποίες στοχεύουν στο να εκθέσουν τη δημοτική αρχή.
Έτσι την περασμένη βδομάδα συναντάει στην Αθήνα τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργο Σουφλιά και αποφασίζουν, η Εγνατία Οδός ΑΕ, να αναλάβει την επικαιροποίηση της μελέτης για την πλήρη ανάπλαση της νότιας εισόδου της πόλης των Ιωαννίνων και την ανακατασκευή του Ανισόπεδου Κόμβου στο ύψος της Πεδινής.
Σαν να του λέει "Δήμαρχε, άσε τις σαχλαμάρες και κοίτα να κάνεις κανένα έργο".

ΔΕΝ είναι τυχαία

ΒΕΒΑΙΑ η συνάντηση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Ηπείρου με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, κάθε άλλο παρά τυχαία μπορεί να θεωρηθεί.
Όλοι γνωρίζουμε την κόντρα του Νίκου Γκόντα με τον Σουφλιά στο θέμα της παράκαμψης, την οποία ο Σαρακατσάνος δεν την έχει ξεχάσει.
Κάτι που το έδειξε και στην πρόσφατη επίσκεψή του στα Γιάννινα για τα εγκαίνια της σήραγγας του Δρίσκου.


Από κύκλους προσκείμενους στη μια πλευρά ακούσαμε

Ως άλλος Πολύφημος, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δημήτριος Πανοζάχος, επιμένει να εξακοντίζει βράχους στο κενό. Ας συνεχίσει την αγωνιώδη του προσπάθεια έως ότου αποσυρθεί αποκαμωμένος από αυτή. Πάντως μάταια εμφανίζεται ως σ’ εκείνον να οφείλονται τα πάντα σ’ αυτόν τον τόπο και προπαντός στην πόλη των Ιωαννίνων. Οι Γιαννιώτισσες και οι Γιαννιώτες γνωρίζουν καλύτερα από κάθε άλλον ότι ο Δήμαρχος κ. Νικόλαος Γκόντας και η Δημοτική Αρχή υλοποιούν μία προς μία όλες τους τις δεσμεύσεις, παρά την συστηματική υπονόμευση του αγώνα από το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας και την συμπόρευσή του με την αντιπολίτευση στο Δήμο. . Κατά τ’ άλλα, ο Γενικός Γραμματέας ας συνειδητοποιήσει ότι είναι μετακλητός υπάλληλος που οφείλει σεβασμό προς τους αιρετούς του τόπου που τον φιλοξενεί πρόσκαιρα και ότι όλες του οι αποφάσεις που πλήττουν τους θεσμούς και τη λαϊκή ετυμηγορία, θα προσβληθούν κατά πως ορίζουν το Σύνταγμα και οι Νόμοι.

Το ΠΑΣΟΚ ευθύνεται για την κόντρα...

Σύμπλευση Πανοζάχου με το ΠΑΣΟΚ «βλέπει» τώρα η δημοτική αρχή

Πίσω από την κόντρα Γκόντα – Πανοζάχου βρίσκεται το… ΠΑΣΟΚ.
Ναι καλά διαβάσατε.
Αυτό τουλάχιστον αφήνει να εννοηθεί η δημοτική αρχή η οποία με σε χθεσινή ανακοίνωσή της εκτιμά ότι «η σημερινή ανακοίνωση του ΠΑ.ΣΟ.Κ., είναι πιστή αντιγραφή της τελευταίας ανακοίνωσης Πανοζάχου, στον οποίο έχουν εναποθέσει όλες τους τις ελπίδες για να διασωθούν».

Μάλιστα όπως θα διαπιστώσετε ο Περιφερειάρχης χαρακτηρίζεται από τη δημοτική αρχή ως «κομματάρχης της αντιπολίτευσης», και ότι σε κοινή προσπάθεια με αυτή επιχειρείται η αποδόμηση της δημοτικής αρχής!!!

Η νέα ανακοίνωση του δήμου

«Από τη Δημοτική Αρχή ανακοινώνονται τα εξής:
Επιτέλους, πράγματι «οι μάσκες έπεσαν». Τώρα το ΠΑ.ΣΟ.Κ. χωρίς ενδοιασμό και επίσημα ταυτίστηκε με το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Δημ. Πανοζάχο.
Επιβεβαιώνονται έτσι γι’ άλλη μια φορά ο Δήμαρχος κ. Νικ. Γκόντας και η Δημοτική Αρχή που είχαν καταγγείλει τη συμπόρευση εκτός του κ. Φ. Φίλιου και του κ. Γιάννη Μελανίδη με τον ενεργούντα ως «βόμβα» στα θεμέλια του Δήμου Ιωαννιτών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Δημ. Πανοζάχο

Η σημερινή ανακοίνωση του ΠΑ.ΣΟ.Κ., είναι πιστή αντιγραφή της τελευταίας ανακοίνωσης Πανοζάχου, στον οποίο έχουν εναποθέσει όλες τους τις ελπίδες για να διασωθούν.
Η συνέχιση στήριξης Πανοζάχου ενισχύει το ρόλου του ως κομματάρχη της αντιπολίτευσης. Απάντηση στην κοινή τους προσπάθεια για απαξία και αποδόμηση της Δημοτικής Αρχής δίνουν τα έργα παντού στην πόλη μας και οι πολίτες που καθημερινά μας κρίνουν όλους».