Κινήσεις τακτικής στο ΠαΣοΚ , με το όπλο παρά πόδα

Προσπάθεια να σταματήσει η εσωστρέφεια στο ΠΑΣΟΚ, μετά την κρίση, που ξέσπασε με τη σύγκρουση Παπανδρέου – Σημίτη, καταβάλλουν σχεδόν όλες οι πλευρές στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αν και επί της ουσίας θεωρείται θέμα χρόνου η εκδήλωση μίας νέας μεγάλης ρήξης.

Επισήμως η Χαριλάου Τρικούπη απέφυγε να σχολιάσει το γεγονός ότι ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και κορυφαία στελέχη του «ρεύματος» απέφυγαν να λάβουν το λόγο κατά τη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για διενέργεια δημοψηφίσματος για την ευρωπαϊκή συνθήκη – είναι η πρόταση με την οποία διαφώνησε ο κ. Κώστας Σημίτης. Αν και η επιλογή αυτή των «βενιζελικών» χαρακτηρίστηκε «λευκή απεργία» η ηγεσία του Κινήματος δεν θέλησε να δώσει συνέχεια. Από την πλευρά τους οι «βενιζελικοί» πρωταγωνίστησαν στην κοινοβουλευτική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση για την πώληση του ΟΤΕ δείχνοντας ότι επιθυμούν να χαμηλώσουν οι τόνοι στη συγκεκριμένη περίοδο. Έτσι κι αλλιώς από την αρχή θεωρούσαν άκαιρη μια σύγκρουση τώρα, όσο κι αν οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν αρνητικές επιδόσεις και του ΠΑΣΟΚ και του κ. Γιώργου Παπανδρέου.

Επίσης η Χαριλάου Τρικούπη απέφυγε να σχολιάσει και την κίνηση 160 πανεπιστημιακών, που τάχθηκαν υπέρ του κ. Σημίτη και καταδίκασαν την ενέργεια του κ. Παπανδρέου.